težave z OCR
Odkar sem naložil Win ME slo. mi program OCR ne prepoznava več šumnikov čžš, OCR program sem dobil skupaj s skanerjem Umaks Astra 2000. Ima kdo kakšno idejo, kako rešiti ta problem?
Dvomim, da so težave povzročili windowsi, čeprav zna biti slovenska verzija malo muhasta. Sam raje uporabljam originale, s prevodi so rade težave na nekaterih aplikacijah.
Poskusi deinstalirati driverje za skener in Recognito, al kar že uporabljaš za OCR. Lahko uporabiš tudi kak drug OCR program, ki podpira slovenski nabor. Pa ob instalaciji Recognite na pozabi nastaviti jezika na Slovenia. Če boš pustil le default English, slovenskih znakov ne bo prepoznala.
Če ne bo šlo, se še oglasi.
Ponovno sem moral naložiti program za skaner skupaj z OCR po instaliranju win., v seznamu jezikov pa ni slovenskega ali kake srednjeevropske pisave. Domnevam, da je prej OCR snel nekje CE pisavo in jo uporabil, sedaj pa tega ni naredil.
Nisi napisal, ali ti skener sedaj prepoznava naše znake? Sam delam z Umax Astra 3400 brez težav na Win ME, še dosti bolj uporaben pa je ta skener v XP, kjer se končno izogneš slabemu vmesniku VistaScan in lahko skeniraš iz vsake aplikacije, pa preview je A4, kar v drugih winsih ni bilo možno.
Skaner prepozna tekst kot sliko in porabi veliko MB spomina, da bi tekst lahko obdeloval, ga moram pretvoriti v text datoteko, tu se pa pojavi težava, ker mi OCR ne prepozna šumnikov in je veliko popravljanja črk v tekstu.
Kadar skeniraš za OCR, ne nastavi barvnega ali črno-belega skaniranja kot za fotke, temveč opcijo OCR (v programu VistaScan).
Poženeš recimo Recongnito, Recognize from Scanner, nastaviš v VistiScan OCR… probaj!
Forum je zaprt za komentiranje.