Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težave z psičko Border Collie

Težave z psičko Border Collie

glede na to, da ste iz štajerskega konca, bi opozorila samo še, da se ne zanašate na nasvete veterinarjev – konkretno imam v mislih enega, h kateremu radi pošiljajo ljudi s štajersko/koroške regije, ker tam pa je princip, da pse je treba razumet, oni so mali volkci, pa vse se bojo med sabo zmenili. pa seveda, veterinar, ki zdravi in je ekspert od stonog do slonov, najbolje ve. res, obrnite se raje na ljudi, ki vedo, kaj počnejo.

K veterinarjem se praviloma pošilja bolne pse, ne nevzgojene. Saj tudi vi ne greste k zdravnici z otrokom, ker otrok ne uboga, ampak se posvetujete s pedagogom? Verjamem, pa da ljudej ne razmišljajo in delajo kot ovce po nasvetih.
Se pravi še eden, ki pač zagovarja metode CM, o čemer že ves čas govorimo tukaj.

Katei veterinar bi naj to bil? Osebno veterinarjev ne poznam, ker živali večinoma vozim v Avstrijo ali v Ljubljano. Bi bilo dobro vedeti.

Bom tvoje vprašanje vprašal sodelavca v petek. ima dva para rodovniških Collijev in prodaja mladiče. Zdrži do petka 🙃

K veterinarjem se praviloma pošilja bolne pse, ne nevzgojene. Saj tudi vi ne greste k zdravnici z otrokom, ker otrok ne uboga, ampak se posvetujete s pedagogom? Verjamem, pa da ljudej ne razmišljajo in delajo kot ovce po nasvetih.
Se pravi še eden, ki pač zagovarja metode CM, o čemer že ves čas govorimo tukaj.

Katei veterinar bi naj to bil? Osebno veterinarjev ne poznam, ker živali večinoma vozim v Avstrijo ali v Ljubljano. Bi bilo dobro vedeti.
[/quote]

jaz se tega dobro zavedam, marsikdo pa se očitno ne, glede na rezultate. zato opozorilo.
osterman, drugače. velik poznavalec pasje psihe menda.

Ker vaše odgovore cenim in večkrat priporočate pasje šole, bi imela eno vprašanje; vaše mnenje o KD Ljubljana?

Če imajo starši rodovnik, še zdaleč ne pomeni, da je sodelavec vesten vzreditelj. Imajo tudi mladiči rodovnik? Pari vedno kar med svojimi psi? Če je odgovor na zadnej vprašanje da, potem ni nič kaj prida vzreditelj. Če to sploh je (mladiči imajo urejene rodovnike).

Žal jih ne poznam dovolj dobro, da bi lahko napisala realno oceno. Redke inštruktorje poznam, vendar le njihovo oebno delo, ne pa celotnega teama in delovanja šole, kar je dokaj pomembno. Mogoče če povprašate na kakšnem specializiranem forumu kot je recimo mojpes.net

To bi morala pri kolegicah z lavinskimi psi vprašati. Poznam po imenu Roman Starman, če je morda prišlo do napake. Osterman pa žal ne.
S tem da za Starmana lahko rečem, da dela točno na tem, o čemer govorim, in ne dela s CM metodami ter ubijanjem pasje duše.

pojasnilo: priimek je naveden za veterinarja, ki veliko ljudi na tistem koncu okoli obrača, tudi glede tega, kako se pse vzgaja.
mogoče te bi pa zanimala kakšna njegova teorija, še posebej, če te zanimajo bolj prvinske pasme 🙂

Moja napaka, govora je še o enem inštruktorju … pa sem vas pomešala. Prvinske pasme (bolj prav so pratipski psi) me sicer zelo zanimajo, ampak še vedno se teorija o obnašanju volkov z njimi ne ujema, tako da me ne zanima. Pravzaprav bolj težko verjamem, da mi ima kaj veliko novega za povedati. Sicer verjamem, da se vedno lahko kaj novea naučimo, ampak zaradi določenih razmer sem se že 10 let nazaj poglobila v razlike med volkom in psom in težavah pri uporabi metod, ki slonijo na preučevanju volkov.

Moja napaka, govora je še o enem inštruktorju … pa sem vas pomešala. Prvinske pasme (bolj prav so pratipski psi) me sicer zelo zanimajo, ampak še vedno se teorija o obnašanju volkov z njimi ne ujema, tako da me ne zanima. Pravzaprav bolj težko verjamem, da mi ima kaj veliko novega za povedati. Sicer verjamem, da se vedno lahko kaj novea naučimo, ampak zaradi določenih razmer sem se že 10 let nazaj poglobila v razlike med volkom in psom in težavah pri uporabi metod, ki slonijo na preučevanju volkov.
[/quote]

mi je popolnoma jasno, ampak če imaš nizek pritisk, pa priporočam :)))))

Borderji ščipajo v gleženj drobnico, ko jo zganjajo skupaj. To ščipanje jim je prirojeno, ampak tebe je zamenjala za ovco.:)) Nad tabo ima komando in kontrolo in ti ne DOVOLI, da ljubkuješ druge živali, ker ona tega ne pusti. Stvar je kritična, ker lahko zelo kmalu presedla na otroka, torej bo znorela, če boš ljubkovala otroka. Kot so ti rekli, gre za dominanco. Tu niso dovolj trikci in agility, učiti jo moraš poslušnosti. Da gre v prostor in tam obleži, dokler ji ti ne dovoliš vstati, da nikoli ne gre pred teboj ven ali noter, da nikoli ona ne odreja, kdaj se boste igrali. Če pride k tebi z igračo, jo ignoriraš in pošlješ v prostor. Šele ko jo pokličeš, lahko pride.

Ne vem, če bo vse to uspelo, morda bi raje govorila s strokovnjakom, da ti tudi pokaže, kaj moraš narediti. Zadeva je milo rečeno over dose.

mi je popolnoma jasno, ampak če imaš nizek pritisk, pa priporočam :)))))
[/quote]

A za moj pritisk vas skrbi? Sem se prav od srca nasmejala. Hkrati ste me spomnili na profesorico iz srednje šole pri matematiki. Imeli smo sošolca, ki ni redno delal nalog in se ni rad sproti učil teorije iz matematike. Nekajkrat ga je dobila in po tem je moral vsako uro prinesti zvezek z nalogo na njen kateder takoj na začetku ure. Vsakih nekaj dni je padla izjava “Mihec*, lepo da skrbiš za moj pritisk, ampak je že sicer dovolj visok.”

New Report

Close