Najdi forum

Težave z Računalnikom

Tehnične težave z računalnikom.

20.3.2013 se mi je sam od sebe ugašal računalnik,ter da se neki program inštalira in preden se je ugasnil je zapiskalo.Nato ga vklopim in mi je pisalo,da računalnik ni bil vredu ugasnjen,nato so bile težave z datumom,češ da smo leta 2005,a računalnik je bil narejen leta 2009.Datum sprememnim,ugasnem računalnik in ko ga ponovno zaženem je spet datum 1.1.2005.Tudi 2x se je bluescreen pojavil iz neta me je dol metalo (kabel vštekan in lučke utripajo),tako da sem moral ponovno konektat kabel.Z kablom sem pa nasplošno imel težave,saj ga večkrat pohodim in ga s tem izštekam.

Antivirusi nič ne zaznajo.

V glavnem računalnik ni več to kar je bil,seveda pa je tudi sformatiran bil nazadnje junija 2012.Pri XPju ko sem dobil kak virus ki ga nisem mogel odstranit,pa tudi antivirus ga je le zaznal,a odstranit ga ni mogel,se ga lahko z file assasinom odstranil.Sedaj me zanima kje lahko pogledam,kaj se je tisti dan inštaliralo oziroma dogajalo?Imam pa win 7.

Hvala.

Tudi zadnja 2 dni se mi je zelo računalnik pregreval in se je prav slišalo kako se ventilator zaganja,ko je računalnik v mirovanju.

Živ,

Prvo – se gre za namizni (desktop) računalnik ali prenosnik ?
Če prvo, mogoče, ampak mogoče, da je CMOS baterija zanič (tista CR2032, 3V, ki napaja BIOS). Če je dobra, mora imeti nad 3 V napetosti. Namreč, da ti virus poseže celo na nivo BIOS-a ni ravno sicer nemogoče, je pa precej neobičajno. Pri isti možnosti (namizni računalnik) je možno tudi sicer to, da je zaradi vlage, prišlo do kakšne oksidacije tistih (kao) pozlačenih pinov (CMOS Reset, On/Off, Reset, PC Speaker, itn.).
Če se gre pa za prenosnik in tudi obstaja možnost, da je kriva CMOS baterija, potem boš pa moral ugotoviti kako se prenosnik odpre – vsaj toliko, da lahko preveriš baterijo s kakšnim multimetrom.
Skupno namiznemu/prenosniku je pregrevanje CPU/GPU zaradi nabranega prahu – rešitev v tem primeru je jasna. Vse raztaviti in temeljito počistiti (tudi na novo namazati s termalno pasto CPU/GPU). Krpa, čist čopič in etilni alkohol can go a long way. 😀

Drugo – lahko, da si fasal kakšen MBR Rootkit, zato ti ga antivirusni programi nekako ne zaznajo. To se sicer lahko dobro reši s kakšno “Low-Level” formatirajočo-se zadevo (DBAN, HDDLLFT,…), samo potem moraš vse nazaj nalagati (OS, programi, špili,…). Brez backup-ov danes ne gre (Norton Ghost npr.).

Res sem pozabil napisat da je namizni računalnik.

Se pa tudi sam bojim,da sem to Malware fasal nekje.Leta nazaj na XPjih sem tudi fasal in mi je spletne strani odpiralo in antivirus mi je avtomatsko zablokiral spletno stran.pa neki prenosi so se začeli..Ta virus se mi je pa vsepovsod naselil,ko sem CD zapekel se je zraven virus zapekel,na USB se je avtomatsko prenesel…

Hvala na odgovoru.

No potem imate nekaj variant za preveriti.

Ja zablokira lahko preko kakšnega procesa ali pa HOSTS datoteke (npr.)

Uj, uj… če je pa tako vsiljiva tale zverina, potem je pa treba res samo eden dober LLF izvesti. Mogoče bi lahko “kritične podatke” prekopirali z diska dol tako, da bi ta disk dali v nek drug namizni računalnik oz. disk priklopili kot “Slave” in tako potem varno zadeve prekopirali drugam. Ker če se virus zažene z štartom OS, bi bil tako njegov zagon in razpošiljanje precej okrnjen.

No da ti povem kaj vse sem imel na računalniku od virusov:

Keylogger,stolen.data,livelogin.exe,trojan Win32:Evo-gen,polica.exe,PUPA.award.exe,buddhakey.exe,…

Sedaj vse pomembne stvari pečem na CDje,preden formatiram,ker teh virusov se ne da odstranit.Sedaj me pa zanima če je kaka nevarnost,da se ti virusi zraven na CDje zapečajo?

O matr kera pisana druščina ! 😀

Enega zapeci, potem pa preglej z AV-jem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close