Najdi forum

težave z ugašanjem r.

Lepo pozdravljeni! Morda se me še spomnite, ko sem pred časom tarnala glede ugašanja računalnika. Ko ga ugasnem, se mi še enkrat prižge, ko pa ga ugasnem v drugič se mi normalno ugasne. Če želim računalnik ugasniti, pa da sem ga že prej med delom enkrat resetirala, se mi lepo ugasne kot treba. Pa tudi težave s skenerjem imam, pa …. Zanima me, če je ugašanje računalnika odvisno od osnovne plošče, ali bi lahko bila napaka na osnovni plošči? Naj povem še to, da za ta problem težim prodajalcu-računalničarju 2 meseca, računalnik je bil ničkolikokrat pri njem, nazadnje v četrtek od 8.00 do sobote 16.00, pa niso naredili NIČ. Zanima me tudi, če imam kakšno pravico, da mu vrnem ploščo, pa zahrtevam denar nazaj. Računalnik je sicer še v garanciji, (čeprav zgleda, da jih nič ne briga) star je 2 meseca in pol, ampak nimam več živcev, da bi računalnik kar naprej vozila sem in tja, povrhu tega pa še zastonj. Računalnik zame pomeni nujnost, ker študiram prek interneta, ta pa zahteva naloge, ki jih moram delati na računalniku. Imam win 2000.
Za odgovore se vam zahvaljujem.
Nataša

Inštalirano imam Pando-AV. TUDI TA NEKAJ ŠTEKA, SPLOH SE NE POSODABLJA. Naj vržem Pando dol, pa kupim Nortona?
Še enkrat hvala.
Nataša

Ali lahko zaupaš kje si računalnik kupila?

Nataša

Živjo.

Mislim, da imaš problem v nastavitvah BIOS-a.
Poizkusi moj nasvet:
V BIOS-u greš v
Integrated Peripherias
Power Lost Resume State
in daš na OFF.

Upam, da ti bo pomahalo!!!

lp

—-
ppp

Zakaj se ne posodablja ??

Ali javi kako napako ?? Nekaj verjetno “zajamra” !!!

Načeloma Panda AV dela ka ok..

lp

ppp

Seveda se te še spominjamo Nataša. A nisi rekla, da boš serviserjem navila ušesa ali celo neke druge organe. In… ne reci, da ni bilo nič iz tega. Ne daj se Ines!!!

Še nekaj me zanima, napiši nam še enkrat kakšna je konfiguracije tvojega sistema, katere windowse uporabljaš, katere programe si dodatno namestila po nakupu… So bili windowsi že instalirani, ko si ga kupila? Kako dolgo je sistem normalno deloval? Se morda spominjaš, kdaj so se pojavile težave, morda po instalaciji kakšnega programa? Morda uporabljaš Roxio CD Creator za snemanje cd-jev?

Menim, da bi bilo treba formatirat disk, na novo naložiti OS in aplikacije, ki jih nujno potrebuješ. Če to ne bo pomagalo, je treba vztrajati na zamenjavi sistema ali vsaj matične plošče.

Nam lahko zaupaš firmo, kjer je bila oprema kupljena?
Vsekakor imaš pravico do dobrega računalnika, saj si ga pošteno plačala. Če ne bo šlo drugače, si boš morala pomagati z malo manj ‘prijaznimi prijemi’… najprej reklama v medijih, na internetu, sledi inšpekcija, Urad za varstvo potrošnikov in še kaj se najde.

Verjamem, da bo zadeva rešljiva že v prehodni fazi. Tudi serviser ali prodajalec imata šefa ali direktorja. Riba namreč smrdi pri glavi.

Oglasi se nam še kaj Nataša!

Pozdravljeni, spet sem tu!
Zdaj ko mi otrok spi, lahko napišem vse podrobnosti. Takle gre. Računalnik sem kupila 23. avgusta, s tem da je bil celotni znesek plačan TAKOJ drugi dan. Računalnik sem dobila 2. septembra. Konfiguracija računalnika: Procesor AMD THUNDRE 1800 XP, osnovna plošča MATSONIC 8137 MS (prvotno AMD/ECS/ELIOTE DDR+sb, 256 mb, 266 MHZ DDR, trdi disk 40 GB7200 MAXTOR, MIŠKA, TIPKOVNICA, DDV ROM PIONEER 116/16/40, monitor SAMSUNG 775 DF…hladilnik VULCANO 7, zvočniki 150W. Po enem tednu so se pojavile težave: ko sem računalnik prižgala, je delal samo ventilator, zamenjali so osnovno ploščo. Pojavil se je drug problem; ko sem ugasnila računalnik, se je še enkrat prižgal, pa tudi skener mi niso inštalirali tako kot treba, prvič so bili problemi s kabli: ko sem računalnik prižgala je moral biti UPS kabel izštekan, ko sem želela skenirati sem lahko vtaknila UPS kabel. Ko sem poskenirala eno sliko, mi v drugo ni šlo več, ker je program za skeniranje zablokoral. Če sem hotela skenirati naslednjo sliko, sem morala računalnik resetirati, še prej potegniti UPS kabel iz skenerja (ker je drugače zablokiral računalnik), če sem imela srečo, jsem lahko skenirala drugo sliko po nekaj minutah, če ne, je program spet zablokiral; potem pa spet računalnik reset, pa kable ven, pa kable not- v glavnem živčni zlom. Poleg tega, da so mi inštalirali WIN2000, sem jih vprašala za XP, pa so mi rekli, da so le angleški!!!! No tako, serviserja sem klicala (včasih je bil moj sošolec) kar naprej, kdaj pripeljem računalnik. Odgovori so bili vedno enaki (NIMAM POJMA KAJ BI TO LAHKO BLO) Poleg tega sem imela problem v Wordu: ko sem napisala eno besedo plus presledek, mi je napisalo, da je datoteka zaščitena pred pisanjem, ali pa nimam dostopa. Problem s pando: Ko naj bi se obnavljala, ko sem bila na internetu, mi je napisalo Error….. Nazadnje posodobljena 8.10. Tretji problem, imela sem AR3, hotela sem downloadat AR5, pa mi ni in ni prijelo. Računalnik sem odnesla k drugemu računalničarju ta mi je inštaliral AR5. Vprašala sem ga glede ugašanja računalnika, rekel mi je nda je napaka na plošči. Serviserju sem rekla, naj mi še enkrat zamenjajo ploščo. Rekel je da jo bo nabavil….. Čez en teden (to je bilo prejšnji teden v četrtek), sem računalnik peljala serviserju, zraven pa še skener. Rekel mi je, da bo v petek rešeno,popravljeno. Kličem v petek (VSE TISTE MALENKOSTI JE POPRAVIL, SKENER IN PA DVAKRATNO UGAŠANJE PA NE!!!) V petek sem imala seminarsko srečanje, zato mi je rekel, naj ga pokličem v soboto. In res, ga kličem, kličem, pa se mi ne oglasi, kličem ga domov, se oglasi in ko mu povem, da rabim računalnik, me je samo vprašal (PA RES RABIŠ RAČUNALNIK). Ker študiram prek interneta, je računalnik moja nujna vsakodnevna raba. V soboto se zmeniva, grem iskat računalnik. Še dve urce sem mu dala časa, da je še mal pogledal (ugotovila sem, da je gledal slike, ki jih imam skenirane, med drugimi so tudi intimne, drugega pa nič) Rekel je sicer, da je skener inštaliral, vendar ni vedel, kako mu je ratalo. Ko sem probala doba, skener ni delal, takoj je program zablokiral. Težave z ugašanjem niso bile rešene, KER NI ZAMENJAL OSNOVNE PLOŠČE, KOT JE REKEL, DA JO BO!!! V ponedeljek, sem poklicala drugega računalničarja, da mi inštalira skener. Šlo je brez problemov, s tem, da mi je inštealiral WIN XP SLOVENSKE!! Tudi Pando sem mu rekla, naj mi vrže dol, pa mi inštalira Nortona. In mi je. Skener dela, brez problemov, videl pa je, da so pri računalniku slabi RAMI. Ko je inštaliral skener, je delal z njegovimi rami, ker je videl, da so tam slabi. Ker so je računalnik v garanciji, moram verjetno vse napake javiti serviserju, zato sem včeraj še enkrat policala, in jim rekla, daj mi zamenjajo rame, ker je pač nek dačunalničar povedal, da so slabi rami. Njegov odgovor: A rami so slabi, tega pa še nismo menjal, bomo pa še to probal!! Tako to je dosedanja zgodbica, ramov še nimam, upam da bodo kmalu, danese sem ga šže klicala, pa jih še nima, tudi on upa, da jih bodo dobili kmalu… Verjetno mvcas zanima, kdo mi je prodal računalnik: RES Murćehajić Hari, s.p. iz Trebnjega, ima tudi firmo Ribera, zastopnik za AV Panda., Ruga firma-pohvalna, ker so mi inštalirali skener pa je : Lamas, Ivančna Gorica.
Ima še kdo kakšno vprašanje ali sem napisala dovolj?
Imam pa jaz vprašanje: Kaj naj storim, če se mi bo po menjavi ramov, računalnik še vedno ugašal v drugo? Slišala sem (od serviserja, ker sem mu povedala, da je skener inštaliran) da znajo WIN XP po določenem času zafrkavati. Je to res?
Za komentarje se zahvaljujem, prav tako za odgovore.
Nataša

Živjo Nataša.

Ti pa si ena nesrečna uporabnica računalov.
Po domače rečeno (oprosti izrazu) te nateguje kdorkoli lahko.

na tvojem mestu bi mogoče razmislila malce tudi o Uradu za varstvo potrošnikov
oz. pismeni pritožbi tja.

Vsi tile tvoji serviserji (razen Ruga d.o.o), vsi skupaj imajo 1000000 x manj pojma
kot pa mi tukajle na Med.over.netu.

Kolikor zasledim, ne samo, da so ti prodajali slabo in zanič robo, tudi instalirati
ne znajo osnovnih zadev.
Seveda če ni drugih izgovorov/odgovorov je pa pač kriv Billy – Microsoft.

Seveda imajo vsi težave, ampak toliko kot ti z novo mašino pa še ne.

Ali imaš možnost vse skupaj “poslati” nekam in zahtevati denar nazaj in nato
kupiti pri drugi firmi.
Najbrž ne.

lp

Poglej Klemen, jaz ne vem, katera roba je dobra in katera slaba za v računalnik. Vse kar znam je, da delam dobro za računalnikom. S tem mislim na programe, kaj pa je v mašini, tega ne vem. Zato pa sem šla tam, kjer naj bi prodajali računalnike. Vem, da mi lahko vsak reče, ta stvar je pa zelo dobra, čeprav v resnici ni, ampak kako naj to em? Kaj misliš – po tvoje, so vsi deli računalnika zanič, so najslabši in najcenejši? Lahko ti pošljem seznam točno kaj sem kupila in kakšna je bila cena, če te zanima, potem pa mi povej kako in kaj. Zelo vesela bom še kakšnega komentarja. Pa še to: Ker ta človek dela pogodbeno za našo firmo, sem sklepala, da me ne bo peljal na led. On pri nas servisira računalnike, jih prodaja…
Lp, Nataša

Živjo Nataša.

Ali si si prebrala moj post malce višje – o ugašanju, je potrebno
nastaviti v BIOS-u. Poglej ene dva posta višje.
Ali ti kaj pomaga.

Veš kaj – ker trenutno ne vem ničesar pametnega – še ne bom preveč
komentiral.

Mogoče bom pa opravil en telefonski klic in bo kaj pomagalo!

lp

Ja sem videla, ampak kje je ta BIOS? Kaj je to? Mi lahko poveš postopek?
Hvala že v naprej!
Nataša

Ko prižgeš računalo takoj pritisni tipko Del
(Delete).

In potem poglej, kaj sem napisal, oz. natisni si to.

lp

—-
pupd

Haj!
Upoštevala sem tvoj nasvet, vendar je že bilo nastavljeno na off.
Hvala vseeno, danes naj bi dobili tiste rame, ki mi jih bodo zamenjali. Upam, da res, sicer res ne vem, kaj bom.
Lep pozravček, Nataša

Nataša, da ne bomo zvečer na POP-TV zvedeli, kako jih je neki s.p. dobil po betici? 🙂

Mogoče pa mu bo ta novica na POP TV šola za naprej!!!
Lp
Nataša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close