Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težave z vlago

Težave z vlago

Pozdrav!
Tudi mi se spopadamo z vlažnim stanovanjem (blok, star 40 let brez ustrezne zunanje fasade, vlažni zidovi, plesen :((((((( ). Zanimajo me vaše izkušnje z razvlaževalci, ker res več ne vemo, kako naj rešujemo težave s plesnijo, ki napada vse. Belimo že skoraj vsako leto, pa je to bolj blažev žegen, takorekoč neučinkovito. Mažem s sredstvi proti plesni, rezultat enak 0. Za razjokat. Rešitev bi bila sanacija fasade, to pa ni izvedljivo. Torej, prosim za preizkušene nasvete.
Hvala in lep zimski dan!

Termoshield emulzija + latex barva za začetek….lahko pa povlečete preko uzin emulzije še en sloj kvalitetne izravnalne mase + termoshield emulzija + latex barva…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

najboljša varianta- 5 cm stiropor na notranje stene + mrežica + izravnalna masa oz. knauf…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vse to smo že dali skozi, pa smo morali odstraniti, ker je bilo še slabše.

Živjo!

Pošiljam ti internetni naslov g. Lorenčak Aleksandra, ki se ukvarja z restavriranjem objektov in spomenikov, poleg tega pa se ukvarja z “izsuševanjem” vlage po objektih in stanovanjih.
Poglej si, mogoče ti pride kaj prav.

http://www.vlaga.si/galerija_objektov.html

Lp,
Ana

Hvala za link. Zanimajo me tudi vaše izkušnje z razvlaževalci.
Pozdrav!

Vodavlaga, a še slabše je bilo po stiroporu? Namreč mi smo ravno se otem pogovarjali z nekom, pa me je zdaj kar prizadelo. No, malo pretiravam, a tisti, ki imajo leto za letom probleme s to klinčevo plesnijo, me bodo razumeli.

izposoja 150 eur na teden…

Mi smo ka kupili in ne moreš verjet, koliko vode se nabere. Cena je bila 180€ v Bauhausu, kakšna dva meseca nazaj. Glede latex barve in tega, jaz mislim, da je to kratkotrajna rešitev, ker dihanje stene samo zapre in potem kasneje ven užge.

Razvlaževalc je pa tud neuporaben, če se TAKOJ , ko se preneha z izsuševanjem, ne opravi sanacija…

in sanacija po tvoje je, še pet kg latexa gor?

mi smo imeli ta razvlaževalec, pa ni bilo veliko razlike. malo ja, vedno je bilo polno vode…a…brez pretirano velike opazne razlike.

zanimivo mi je, da se stiropor ni obnesel (mogoče samo ni bila zadeva ustrezno narejena???)
ker je bila ravno pri nas to edina stvar, ki se je obnesla. pri nas se je vlaga nabrala praktično za vsakim predmetom ob steni (tudi za plazma tv-jem, ki je bil od stene oddaljen 20cm).
potem smo pa en dan to s špuhtelnom zdrsali dol, pramazalli parkrat z varekino, dali stiropor in…od takrat naprej imamo mir…

Mi imamo razvlaževalec, električnega in ne tistega s tabletami, ki ne zaleže za nič. Imamo Zibro DX118 in smo zelo zadovoljni. Zdaj pozimi dela vsak dan, tudi ponoči in vsak dan pobere iz zraka več kot 3 litre vode, vlažnost pa ohranja na nekje 50-55{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Prej smo imeli vsa okna polna kondenza, tudi plesen se nam je nabirala na nekaterih stenah, zdaj je pa mir. Zibro je sicer drag (naš model je bil med 300 in 400 EUR, odvisno od trgovine), ampak vreden tega denarja.

Še eden, ki ima in pohvali ta razvlažilec.Čeprav imamo klima napravo, ki tudi pobira vlago, smo obdržali razvlažilec in ga občasno uporabljamo. LP.
Mi smo z njim re3šili ta problem(plesen, mokra okna ipd.).

Se podpišem pod Morsko deklico. Zibrota uporabljamo že tretjo zimo in je zakon!

Plesen je v zidovih in vsake toliko udari ven. Vsi zgoraj našteti postopki so bili bob ob steno. Tako smo se zdaj odločili za razvlaževalec, verjetno res ZIBRO. Če so izkušnje relativno dobre, bi poskusili pač še to.
Pozdrav!

Tudi mi imamo razvlaževalec. Na začetku bi zelo šokirani koliko vode se je nabralo v enem dnevu.

Pozdrav!

Jaz sem to rešil z navadno varikino, ki sem jo dal v plastenko za brizganje in pobrizgal, kjer je bilo precej plesnivo. Sedaj je že 5 let mir.

lp

Saj to počnem tudi jaz,pa se plesen ponovi.

Seveda je dobrodošla zunanja izolacija-nova fasada, a vlaga in smrad iz sten ne bo kar izginil, zato predlagam bljenje s termokeramičnimi premazi, s predhodno sanacijo plesni. Več na http://www.beljenje-slikopleskarstvo.com/

New Report

Close