težave zaradi k. t.
Pozdravljeni,
pred napisom tega sem prebral velik del foruma. Imam težavo z tolmačenjem vseh zakonov in sankcij. Moja situacija je takšna, da sem pred skoraj dobrim letom naletel na radar v naselju 250€ + 3 k. t., včeraj so me ustavili policaji, napihal sem 0,46 pridobil 900€ ter 16 k. t. in za 24h so mi rekli da me ne dobijo vozit (v poročilu mi nič ne piše da mi je bilo odvzeto v.d.) nisem imel v.d. prav tako tudi nobenih drugih dokumentov s sabo (pozabil v svojem avtomobilu). Zanimal sem se že, da bi šel stare pike zbijat preden bi dobil nove, ampak je problem, ker jih lahko greš zbijat od 4pike dalje…
Sedaj me zanima kaj sledi, oz. kako lahko sam ukrapam.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
Pozdravljeni, čez nekaj časa boste dobili obvestilo, da ste presegli 18 k.t. in posledično sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep boste lahko vlagali predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. (t.i. pogojni odvzem v.d.) skupaj z kontrolnim zdr. pregledom. Če bo sodišče sledilo predlogu vam bodo odredili od 6 mes do 24 mes pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti prekrška za katerega so predpisane k.t. ali za več kot 700€. Če boste storlili naveden prekrške vam bo v.d. prenehalo veljati. Lp