Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine TEŽKA ODLOČITEV

TEŽKA ODLOČITEV

Sem v dvomih kaj storiti. Imam 1-sobno ( 40 m/2 ) svetlo, visokopritlično stanovanje. Je v neposredni bližini Gospodarskega razstavišča- Dunajska cesta. Leto izgradnje je okoli 1936-40, 3- nadstropni blok. Stanovanje gleda na zahod, tako da se ne sliši hrup s ceste- je zelo mirno. Stanovalci parkiramo na dvorišču.
Stanovanje je potrebno adaptacije- kopalnica komplet- tla v kuhinji in predsobi. V sobi je lep parket- potreben le brušenja in lakiranja. Potrebo bi bilo prebeliti celo stanovanje, zamenjati okna in sobna vrata. V hodna vrata so nova- varnostna. Imamo kabelsko, internet, centralno ogrevanje.

Pa sem v dvomih, ali naj adaptiram in potem prodam ( res bi rada 2-sobno stanovanje), ali naj vložim sredstva in ostanem tu.

Obenem pa ne vem, ali se v Ljubljani dobi zanesljiva skupina, ki bi mi kvalitetno prenovila kompletno stanovanje.

Za nasvet ali mnenje hvala lepa.

Prav gotovo je bolje, da ga prodate, ce nimate stikov s kako skupino za obnovo, seveda glede cene pa bodite previdni, ne prodajajte pod ceno,
preglejte cene podobnih stanovanj, ki se oglasujejo, upostevajoc tudi vrednost obnove.
Lahko se mi oglasite na mail ali GSM 031-326-265, morda Vam dam dober nasvet
sem NEPR posrednik z licenco
LP

Najprej si naredi kalkulacijo investicije. Po kakšni ceni ga lahko zdaj prodaš in po kakšni, če je obnovljen. In če se ti pokaže, da lahko na ta način dobiš kakšne 3000-4000 EUR več je sigurno vredno razmisleka. Izmišljen primer cena neobnovljenega 100.000 EUR, investicija 10.000 EUR prodaš za 115.000 EUR. Razlika 5.000 EUR, ki ti pride prav pri nakupu dvosobnega.
Vsekakor je stanovanje lažje prodati, če je obnovljeno. Za večino je bolj privlačno, ker je primerno za takojšnjo vselitev. Lahko pa naletiš na kupca, ki želi stanovanje preurediti čisto po svojem okusu.

Svetujem ti, da najprej nekaj časa spremljaš ponudbo dvosobnih stanovanj. Po izkušnjah številnih prijateljev in sosedov, ki so v zadnjih letih kupovali stanovanje, je res težko najti lepo. Po tvojem opisu je stanovanje drugače idealno, manjka pa ti nekaj kvadratov?
Mogoče boš ugotovila, da se ti bolj splača iti v popolno obnovo tega stanovanja, morda iti do kakšnega arhitekta, da ti bo znal iz teh 40 kvadratov stisniti še kakšen kabinet, pa boš bolj zadovoljna kot s selitvijo.
Jaz sem prav tako stanovala v enosobnem stanovanju s 40 kvadrati…. No, smo stanovali (cela družina, dva majhna otroka). Z možem sva razmišljala tudi o temeljiti preureditvi, vendar se nama je bolj splačalo kupiti trisobno stanovanje v okolici. Skratka, kuhinjo sva hotela prestaviti v sobo, tako da bi bil tam kuhinjsko-dnevno bivalni prostor, v kuhinji pa bi bila spalnica…. In bi bilo čisto fletno.

Jaz pa mislim, da je bolje da prodaš neprenovljenega. 1. zaradi tega, ker je kar nekaj časa potrebno za renovacijo od izbire arhitekta do izbire materialov.2. Pogajanja z raznimi izvajalci, ki ti lahko zelo zagrenijo življenje, saj ne končajo ob dogovorjenem roku.3. To enerijo, ki bi jo sicer uporabila za razna pogovarjanja raje vložiš v iskanje novega oziroma novejšega stanovanja. 4. Torej ko stanovanje renovoraš, pa ti pride kupec in reče, da je sicer obnovljeno stanovanje, vendar on ne ve kako je z inštalacijo…. in v bistvu ne dobiš nič več denarja ,kot si imel stroškov.
Torej odločila se boš sama to so samo moje izkušnje. Jaz na mojem mestu ne bi nikoli več pred prodajo renovirala.

V Loki dobiš cca 110-120 novo na čudoviti lokaciji, pa še železnica je blizu

Spoštovana!

Tržna vrednost nepremičnine se v večini primerov ne poveča za toliko, kolikor je bilo vloženo v obnovo le-te.

Ocena ali bi prodaja obnovljenega enosobnega stanovanja zadostovala za nakup večje kvadrature pa je potrebno oceniti vrednost vaše nepremičnine. Na osnovi vaših želja in finančnih možnosti pa ocenimo tudi možnost nakupa drugega stanovanja. Lahko se dogovorimo za brezplačen ogled vaše nepremičnine. Le tako vam lahko podamo točnejše mnenje.

Kar pa se tiče zanesljive skupine za obnovo stanovanja vam pa priporočam preverjen recept. Ne brskajte po oglasih, poslušajte raje vaše prijatelje in znance, ki so že imeli dobre izkušnje z različnimi obrtniki.

Lep pozdrav!

Bojan

------------------------------------------ METROPOLA, nepremičninska družba, d.o.o., Ljubljana Vodovodna cesta 109 1ooo LJUBLJANA Tel: 00386 1 360 21 80 Fax: 00386 1 360 21 82 <http://www.metropola.si/slo/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close