Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Tezko dihanje

Tezko dihanje

Tri tedne v decembru sem imel oteženo dihanje in blag prehlad, brez zdravnika se je to samo od sebe umirilo.Kaj pa če smo pri nas korono imeli že decembra.

vrocino?

možno, če si bila s kakšnim v stiku, ki je prišel iz kitajske

Gripa

Ja vročine je bilo 37,4

Seveda si jo lahko imel. Pa ne samo ti, še marsikdo drug. Malo za seštevanje:
– letos pri nas 5x več gripe kot prejšnja leta
– veliko ljudi je dobilo “gripo” kljub cepljenju
– veliko ljudi je bilo hudo bolnih, pa se je izkazalo, da ni gripa, domov so jih poslali z diagnozo: viroza
– veliko ljudi se pri gripi pozdravi v enem tednu, letos vsi bolehali po dva, tri tedne, pa še niso bili ok
– Nova Gorica polna Italijanov in to še sedaj, ko je že huda epidemija v It. Pa nihče ni zbolel? Malce nenavadno, ne?
– na Kitajskem je že pol leta ta virus in kljub vsakodnevnem pretoku ljudi na Kitajsko in nazaj po celem svetu naj bi virus k nam prišel šele zdaj? Po pol leta? Ne verjamem.

Jaz sem prepričana, da je tole že dolgo ne samo pri nas, tudi v drugih državah po Evropi. Le testirati in posledično potrjevati so začeli šele zdaj. Prej je bila pač “gripa”, ki je letos očitno fajn udarila.

Aja, še tole. Seveda pa si lahko imel tudi samo gripo ali prehlad, kako virozo. Kdo bi vedel. Ampak na splošno je ta stvar gotovo že dolgo tu.

Jaz imam vsako leto težave z dihanjem. Posebej pomladi, drugače pa cel čas.

Kot bivši pacient s hodkinovim limfomom in embolijo 2013 sem lani ob slabem dihanju šel tudi skozi test ogljika v krvi, plinsko sliko krvi, slikanje pljuč… Niso našli, zakaj jaz slabo diham. ‘Ni embolija, morda je začetek astme.’

Takrat sem se nekako sprijaznil, da je to izgleda samo stres. Ne zavedamo se, da bolj kot silimo v udobje, večja luknja naš čaka, ko ‘cuker pade’. Zato nas špika, aritmije nas dajejo, težko dihamo. Špikanje jaz samo ignoriram, aritmij na srečo nimam več, imel jih 2015. Če bi skujšal 10 kil, bi imel spet stresne aritmije.

Tudi poskušam si pomagat z Buteyko dihanjem, ukrivljena rast čeljusti je dokaz, da sem dihal preveč zraka na usta že vso življenje. Pljuča ob tem naredijo blok in dajo manj ogljika ob kisik, ogljik kisik odcepi od hemoglobina in kisik potuje v tkivo. Ta proces je pri meni ošibkel, sigurno.

Čisto tako na paranoični strani, vsi smo dva meseca nazaj imeli neko čudno gripo. Nekaj dni z 38,7 vročine, čisto povoženi. Od takrat še malo težje diham, se mi zdi. Ziher pa ni bila Korona, ker bi bilo sranje vse okoli nas. Tako da ne se vdajat paranoičnim mislim in mislite n pomlad. Solnce bo vse porihtalo, vse.

New Report

Close