Thc in izpit
Spoštovani,
Včeraj zvečer so me na poti domov (500m od doma) zaustavili policisti. Kontrola prometa. Policist je zavohal marihuano ki jo pri sebi nisem imel, pregledal avto, nato pa ko ni našel nič odredil alkotest in test za droge. Napihal sem seveda 0,0 sem pa bil pozitiven na THC, kadil sem namreč kakšno uro prej. Seveda je sledilo 18kt ter odvzem izpita. Na krvno preiskavo nisem šel, saj sem se zavedal da bodo rezultati enaki. Torej sem zavrnil strokovni pregled. Sam postopek in način pritožb mi je znan. Zanima me pa, če obstajajo realne možnosti da izpit obdrzim pogojno. Prav tako me zanima, ali vpliva na odločitev dejstvo, da sem imel 4 mesece nazaj prometno nesrečo in prejel 5 kt. Ob nesreči nisem imel dokazanih nobenih drog, napihal pa sem pod dovoljeno mejo. Hvala za odgovor
Pozdravljeni, obstajajo možnosti, da obdržite v.d. Če opravite kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenem izvajalcu v kraju bivanja in podate predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. z razlogi zakaj potrebujete v.d. Nato sodišče odloči ali vam ugodi ali ne. Glede na napisano je možno, da obdržite v.d. Pomembno je kako je sestavljen predlog. Lp
Pozdravljeni,
vceraj zvecer so me vstavli policisti in mi ugotovili sum o voznji pod vplivom thcja. Strokovni pregled sem zavrnil. Nato so mi odvzeli voznisko…do sedaj nisem nikoli nic napihal ali bil vdelezen v kaksen vecji prometni prekrsek. Vozniski izpit mi pa pomeni prakticno vse, saj se vsak dan vozim cca 35km v eno smer zaradi sluzbe. Kaj lahko v tem primeru naredim? Se narocim na zdravniski pregled za opravljanje izpita in pocakam na sodisce? Bojim se le, da bom imel pregled sele po nastopu na sodiscu, saj so cakalne dobe kar dolge. Kdaj lahko zaprosim za zasasno vrnitev, ko dobim sklep od sodisca ali?
Hvala in lp
Pozdravljeni, ko boste dobili sklep o začasno odvzetem v.d. lahko podate predlog za vrnitev skupaj z opravljenim kontrolnim zdravniškim pregledom. Torej čim prej se naročite na pregled v kraju bivanja, četudi bo to po zaslišanju. Brez pregleda vam ne bodo vrnili v.d. Po zaslišanju boste dobili sodbo in po pravnomočnosti sodbe sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Ko prejmete sklep o prenehanju veljavnosti imate 15 dni časa od pravnomočnosti (skupaj je to 23dni), da podate predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če do takrat še ne boste imeli opravljenega pregleda, je potrebno v predlogu navesti, da čakate na pregled. Torej za vrnitev v.d. lahko zaprosite po prejetju in pravnomočnosti sklepa o začasno odvzetem v.d. skupaj z opravljenim kontorlnim zdravniškim pregledom. Lp
Pozdravljeni. Mene samo nekaj zanima.. Mene so ustavili in test za droge mi je pokazal pozitiven thc. Ker, sem kadil 1 dan nazaj in vem, da v tistem trenutku ko so me vstavili nisem bil “zadet” sem se strinjal z strokovnim pregledom. Zdravnik je po pregledu dejal, da ne vidi znakov zadetosti in da sem po njegovem mnenju sposoben za vožnjo vozil. Sledil je odvzem krvi in urina, ki sta bila vsekakor pozitivna na thc. Ali pozitivno zdravniško mnenje na podlagi pregleda na reflekse, na velikost zenic itd..nič ne šteje? Sedaj čakam zaslišanje. Na zdravniški izpit sem se že prijavil zaradi dolgih čakalnih dob. Zdaj pa me zanima sledeče ali je res da kao po novi zakonodaji ni dovolj, da zdravniški opraviš le enkrat, ampak moraš tja hoditi 3 mesece, usak mesec enkrat in šele nato dobiš zdravniško potrdilo da si telesno in psihično sposoben za vožnjo vozil. Hvala za odgovor in lp
Pozdravljeni. Mene samo nekaj zanima.. Mene so ustavili in test za droge mi je pokazal pozitiven thc. Ker, sem kadil 1 dan nazaj in vem, da v tistem trenutku ko so me vstavili nisem bil “zadet” sem se strinjal z strokovnim pregledom. Zdravnik je po pregledu dejal, da ne vidi znakov zadetosti in da sem po njegovem mnenju sposoben za vožnjo vozil. Sledil je odvzem krvi in urina, ki sta bila vsekakor pozitivna na thc. Ali pozitivno zdravniško mnenje na podlagi pregleda na reflekse, na velikost zenic itd..nič ne šteje? Sedaj čakam zaslišanje. Na zdravniški izpit sem se že prijavil zaradi dolgih čakalnih dob. Zdaj pa me zanima sledeče ali je res da kao po novi zakonodaji ni dovolj, da zdravniški opraviš le enkrat, ampak moraš tja hoditi 3 mesece, usak mesec enkrat in šele nato dobiš zdravniško potrdilo da si telesno in psihično sposoben za vožnjo vozil. Hvala za odgovor in lp
Pozdravljeni, po zakonodaji voznik ni sposoben za vožnjo, če ima v krvi thc. Koliko časa boste hodili na preglede je stvar odločitve zdravnika oz. rezultatov na pregledu. Torej, ko ne boste več uživali thc-ja in bodo to videli v izvidih, vam ne bo potrebno opravljati ponovnih pregledov. Če želite imeti v.d. vam predlagam, da prenehate z uživanjem in opravie pregled. Lp