Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ti sosedje

Ti sosedje

    Ne vem,  ali res pomeni,  če ni ograje,  da je vsak povabljen na našo parcelo. Ljudje si vedno bolj dovolijo vse, sprehajanje oi tujih parcelah. To mi počne sosed, pride kar iskat, če je kaj za odtrgat z dreves, kot da he tu doma. Ni več mira se kopat v bazenu ali preprosto so čut na ležalniku, da ga ne primaha s svojim cuckom na obisk. Danes mi je pohodil tudi vrtnice, le kako naj mu na Prijazen način povem,  da me moti njegov prihod pi parceli

 

naredi ograjo

    Firma šla v maloro, sem brez službe, a mi posodi za ograjo?
nova
Uredništvo priporoča

Ne vem odgovora na tvoje vprašanje, ampak kolk ruknjen moreš bit da si narediš bazen na nezavarovani parceli? Kaj če se sosedov mulc utopi? Kdo misliš da bo kriv ker ima nezavarovano? Vse sorte bebcev očitno med nami.

Opa, razmišljanje je nepravilno, tudi če ni ograje,  gre za motenje posesti, žal tumasti ljudje,  si dovolijo prav vse. A tudi vrat ne smem imet odprtih,  da se ne zaredite v moji bajti….. Glupani

Težko bo brez ograje. Sem v Lj. A dokler nisem imela ograje in vrtnih vrat (to je bilo le par let renovacije, pred tem je bilo), so mi sosepogosto isto hodili čez moje in njihovi psi so mi srali na dvorišču, kadar so mislili, da jih ne vidim. Nato sem naredila ograjo in zaprla z vrtnimi vrati, takoj ko je bilo mogoče, in sedaj je blažen mir.

Električnega pastirja. Al pa puško in opozorilne table.

Mogoče narediš tako provizoriš ograjo- tam kjer je tvoje zabiješ lesene kole in potegneš naokoli trak+ tabla privat posest- sosedu pa omeni, da drugi teden pridejo delavci naredit betonsko ograjo, malo mu naloži, da boš končno imela željeno zasebnost pa take, kar korajžno.

postaviš ograjo. Žal, ljudje se brezobzirni in si res mislijo, da se lahko kar vabijo k sosedom.

postavi ograjo, bo bolje. s sosedom pa, če boš želela, boš še vedno lahko govorila, ko boš nesla smeti ali šla na sprehod.

Odgovor na objavo uporabnika
Gozsh, 12.08.2022 ob 15:28

Opa, razmišljanje je nepravilno, tudi če ni ograje,  gre za motenje posesti, žal tumasti ljudje,  si dovolijo prav vse. A tudi vrat ne smem imet odprtih,  da se ne zaredite v moji bajti….. Glupani

Pr men enako…

sosed ima zunaj na svoji in stričevi zemlji spuščenega zajca, meni pa, ki imam psa in ograjo, vsak dan teži, da mi bo psa ubil, če bom ga imela spuščenega.

kdo je tu nor?

Včasih je dovolj, da na pelješ žico na količkih – že to namreč pomeni, da je zasebna posest in dostop omejen. Vsaj za večino. Če pa je sosed toliko tumpast, da tega ne bo razumel, mu pa direktno reči, da naj hodi samo na glavni vhod/dostop. Ni treba razlagati zakaj, s tem se že opravičuješ.

Nasadi vrtnice okoli parcele. Ali pa vsaj na njegovi strani. In ga bodo pikale, če bo hotel mimo.

Ograjo. Ali pa povej, da imaš svoj čas ter te naj prej pokliče. Tako imam jaz. Jaz se celo 1h ne premaknem, če kdo hoče kar nekaj od enkrat. Imam svoj plan za ta dan in če kaj hoče se naj prej najavi.
Drugače je policija za take zadeve.

Povej mu, da je zaželeno, da kadar pride odtrgati kakšen sadež z drevesa, da te prej povpraša in da mu ga boš rade volje podarila. Ter da ne želiš, da to naredi brez predhodnega vprašanja. Povej mu še, da je do tam in tam vaša zasedba posest ter da ni javna. Dovolj visoka ograja, kot so že povedali, je najboljša rešitev. Ker praviš, da je šla firma v maloro, ne vem, po koliko so ograje. Vendar, voda za v velik bazen tudi verjetno ni poceni.

New Report

Close