Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tičina masa,tortice 100 tič

tičina masa,tortice 100 tič

Ali se torta,okrašena z tičino maso lepo obdrži v hladilniku?Menda je kar občutljiva na vlago-pa bo zdržala,če jo naredim dan prej?
Katere barve uporabljate za noter?
Pa najboljši recept za torto pod tičino maso?Kaj pa sadNa,bi se testo preveč namoćilo do drugega dne?Naredila bom ledeno,čez pa maslena krema,..
hvalaaa

Lahko narediš že dan prej, ampak jo daj raje v res hladno sobo (ali pod klimo 😉 ). Jaz je praviloma tudi ne pokrivam, da se masa lahko lepo suši. V hladilniku zna biti res kritično. Sama uporabljam barve v prahu, ker jih imam vedno doma, se pa da barvati tudi z gel barvami iz tube – v tem primeru se bolj packa. Posušene okraske lahko pobarvaš tudi naknadno s čopičem, torej ni potrebno nujno barvati cele mase.

Pod ticino maso sem imela že vse možne kombinacije: od sadnih tort, do kremastih. Saj ni treba vedno dati debelo plast ticino mase na vrh, ampak se da lepo delati tudi z neko normalno debelino. Edino kar je zelo pomembno je, da torto prej premažeš z masleno kremo (ne tisto puding:maslo=1:1), tako da ne pride v stik z mokrimi sestavinami (sadjem, smetano).

Potem je tale recept okej?
citiram-kopiram
Jaz dam maslo, polovico teže masla dam sladkorja…pa miksam, miksam, miksam… nato dam noter stopljeno črno čokolado (toplo), kar naredi kremo še bolj mezavo in mehko – seveda, če delam čokoladno trorto… Čokolado ulivaš počasi noter…daš jo pa rebro… Lahko pa dodaš malo ruma ali kakšnega vanilijevega ekstrata…po kapljicah…in zopet… mešaj, mešaj, mešaj…

Ali je maslo treba prej stopiti?
Če barvaš naknadno-torej npr.barvam v prahu dodaš le malce vode?
hvala,…

Ja in ja 🙂 Ampaak vode res ne sme biti preveč, da se masa ne stopi.

Ali pri penicah za ticino maso moramo dodati vodo ali gre brez nje. Ne bi rada presladko, če bi dodala več vode, ne vem pa kako se dela z malo ali nič vode.

Penicah za ticino maso? Ne razumem, kaj točno delaš… Osnova ticino mase je sladkor, seveda je ena izmed sestavin tudi voda (če delaš maso sama). Če te moti presladek okus, ga lahko “izboljšaš” s kako limonimo aromo, ki ticino maso malo “osveži”,

Vprasi svojega partnerja kako se naredi.

še tole mi ni jasno
ali ni fondant in tičina masa isto-zakaj potem takšnaaaa razlika v ceni?
http://www.zito.si/trgovina/surovine-in-dodatki/sladkorni-in-mascobni-oblivi/fondant-masa.html
http://www.zito.si/trgovina/surovine-in-dodatki/massa-ticino-tropic-7.html

New Report

Close