TIK, ali je že katera slišala za to?
Sem dala vprašanje že na Starši staršem, sedaj pa tudi tu sprašujem, ker se mi zdi, da se je večino forumašic prestavilo na ta forum.
Dilema (vprašanje) je sledeče:
Našo “tamalo” napadjo virusi,…. pa smo to doma zdravili ampak vedno dela ……..ne vem kako naj opišem …. kot da ima vneto grlo, da jo grlo boli, ………… kot da poskuša se odkašljati, ampak ne kašlja…… vem zmedeno napisano, no in smo šli k zdravniku ……… pa posluša pljuča …….. vse OK, pa pogleda grlo, tudi vse OK, skratka nič ji ni, razen polnega noska, to je pa rahla viroza je rekel. Pa vprašam zakaj to dela, pa je rekel, da je bila neka kriza in da se je tako odzvala na to in to počne podzavestno in da je ne smemo več nikoli vprašati oziroma opozarjati na to, skratka ignorirati. Da pa se temu reče TIK, upam, da sem ga pravilno razumela.
Sem bila kar malo presenečena, mene pa je bilo strah, da ni kakšna angina, …..
Sedaj pa me skrbijo tiste njegove besede, da zaradi krize oziroma konflikta v vrtcu to dela???
Ste se že srečale s podobnim?
Hvala za odgovore
Pozdravljena!
Sama sem se srečala s tem problemom. Šlo je za konflikt v vrtcu, ki sem ga imela z eno vzgojiteljico oz. kuharico. Še danes se živo spominjam kako grozno je bilo, ker kot otrok nisem mogla takoj zaspati (sicer še vedno rabim dolgo časa, včasih tudi uro, da zaspim). In veste, kako je bilo v vrtcu včasih (danes imam 26 let), ko je bilo treba iti spat, so zagrnili zavese in to je to. Se spominjam, kako nas je kuharica hodila gledat skozi šipo na vratih. In me je pač nekoč ujela, ko sem gledala. In sem za kazen morala iti spat na hodnik pred kuhinjo, pisarno. tam so se sprehajali mimo, bilo je full svetlo, jaz pa naj spim. Halooo!
Tega se zelo dobro spomnim in mislim, da je bil to eden glavnih vzrokov, da se začela s tiki. Imam omenjeno tudi v zdr. kartonu. Vendar pa sem imela jaz veliko hujše izpade npr. počepi. Enostavno sem delala počep, vsake toliko. Ne vem zakaj ampak MORALA sem. To je minilo (na srečo vseh :)) ), sem pa imela še napade pačenja, smrkanja.
Je pa res povezano s psiho oz. stresom, problemi. Tako da (iz lastnih izkušenj) otroka ne preveč napadati, zakaj to dela, da naj neha,… Boste videli, da se bo sčasoma umirilo in prenehalo.
In mogoče začnite spremljati, kdaj hči to dela še posebej pogosto. Verjetno je res kaka stvar, dogodek in se sama sploh ne zaveda, da to dela.
Pa lep pozdrav
Petra
Hvala, Tea, sedaj, ko si me spomnila na Raztreseno Ally, sem se pa tudi jaz spomnila, da je to delal.
Hvala tudi ostalim. Upam pa, da ni bilo kaj hujšega v vrtcu. Je pa med manjšimi in drobcenimi in običajno se raje umakne, kot pa da bi se borila za kakšno stvarl, popoldne pa toži, da se ni mogla igrati s tem ali onim, …. mogoče je to to.
Hvala še enkrat. Upam, da bo bolje.
Ne spomnim se natancno, kdaj se je pri meni zacelo. Bilo je proti koncu najstniskih let, potem malo manj in potem spet sredi dvajsetih. Ne vem, ce je slo pri meni za tik, ker sem imela v tem casu bronhitis, a sem imela podobne obcutke kot tvoja hcerka. Kar naprej sem imela obcutek, da se moram “odhrkavati” oz. na ta nacin pocistiti tujek v grlu (ki ga pa seveda ni bilo). Imela sem obcutek, da ce se ne “odhrknem”(nisem kasljala, ampak trenutno ne najdem pravega izraza za to), ne bom mogla dihati in da bom kar umrla. Se sedaj se spomnim mame, ki me je vedno opozarjala, naj vendar neham s tem pocetjem. Zavestno sem se poskusala kontrolirati, a mi ni uspelo. Pravzaprav sem imela obcutek, da je bilo potem se slabse. Nekaj me je dusilo, pa ceprav le “v glavi”. Ja, to sem ugotovila po obisku bioenergeticarke. Slo je za osebni problem. Gospa mi rece (ne da bi vedela za moje zdravstvene in osebne probleme), da me nekdo stiska za vrat oz. mi ne da dihati…Sele cez nekaj casa mi je “potegnilo”, da je to moj takratni fant s svojo posesivnostjo.
Malo zaskrbljena, pri meni je bil tik res posledica krize (najprej v studijskem casu) potem pa se v zvezi. Ko teh kriz ni bilo vec, se sama ne vem kdaj in kako, je tudi tik izginil. Svobodno diham kot pticka na veji in prepricana sem, da bo kmalu tudi tvoja hcerkica. Bodite le pozorni na to, kaj se v vrtcu dogaja in kdaj je tik bolj mocno prisoten kot sicer. Le tako boste vzrok odpravili, ce ze ne omilili.
Lep dan ti zelim,
E.