tip ga pije

ampak to ne 1x na mesec, praktično ga je že prej rad žrl – vedno na ful, vendar je bilo to, ko so se zmenili s prijatlji; sedaj pa od lanskega veselega decembra naprej, ga veselo žre tudi v službi, praktično povprečno 4 x na teden- in tudi danes :(.
pogovarjala sem se z njim o tej težavi – katera zanj to ni!, v glavnem jaz pretiravam in če ga on mal spije to itak ni nič in potem vinjen vozi -groza. . nanj očitno nimam nobenega vpliva, pa se lahko na glavo postavim.
tok mi je hudo, da bi kar znorela…, nikoli si nisem mislila, da se bom morala s tem sranjem ukvarjati…

Poskusila si z edinim orožjem, ki ga imaš: pogovorom, pa ni bilo uspešno. Preostane ti le še: ADIJO! In to čimprej!
Najbrž si ne želiš takšnega človeka za očeta svojih otrok – ki jih bo vinjen pobiral v vrtcu, ti pa čakala doma, ali se bo tudi tokrat srečno izteklo. In z alkoholom marsikdaj pride nasilje….
Kaya

Očitno si tip noče priznat, da ima problem, in če je tako, mu nimaš kaj pomagat. Morda bo uvidel, da je zadeva resna, če spokaš kufre in greš. Morda pa bo samo odprl novo flašo.
Kar se pa tebe tiče, se mi zdi pa v tej situaciji edino pametno, da greš stran. Kot je že Kaya povedala.
Isti nasvet kot so ti ga že napisale. Čimdlje stran. S prepričevanjem ne boš nič dosegla. Mogoče če je ljubezen prava bo ko te ne bo več spoznal da mogoče pa nima prav. Če pa ne bo pa itak nima smisla svojega življenja pri njem uničevat.

naj mi bo še tako hudo, očitno je to res edina možnost, da se čim prej poberem stran.

Mislim, da nisem pravi, ki bi tukaj moral odgovarjati, saj osebno nimam nobenih izkusenj v tej smer. Vendar, ker si mi vsi prejsnji odgovori zdijo zelo nekonstruktivni oz . celo destruktivno, moram dati svojega. Dve moznosti sta: resis problem ali bezis od njega. Mislim, da slednje ni nobenemu v cast. Alkoholizem je bolezen in ce je ne zdravis hitro je moznost, da je nikdar ne pozdravis. Saj kot vidim, ce se predas alkoholu pocasi izginja prvotna oseba in ostaja le se pust pijanec, ki je v mojih oceh ni ravno spostovanja vredna oseba. Torej jaz bi ukrepal intenzivno in mogoce tudi nekoliko grobo. Osebno bi, ce bi mi partner pil, prvo se resno pogovoril (to ste ze kot berem), drugo nagovoril osebo, ki mu dober prijatelj (oseba, ki mi resnicno zaupa) naj se resno pomeni z njim po moznosti zelo grobo. Vcasih kaksna batina, kot pri otroku par krat po riti, dela cudeze. Naslednje pa, ce vam je do osebe, ki se skriva za pijancem, tudi prisilno hospitaliziral doma ali pa profesionalno, saj je taksna oseba problematicna za vso druzbo.
Osebno, ce bi bil taksen in se tega ne bi zavedal kot sem enkrat trezen, bi verjetno v smer opuscanja pijancevanja zelo pomagal video o svojem pijanem stanju. Recimo, da bi me na skrivaj nekdo posnel in bi to videl ko sem trezen. Dvomim, da kdo rad videl sebe, kako mu slabo, se dere okoli in kako je grob do okolice.
Verjetno so moje ideje zelo radikalne, ampak ne znam bolje zato se dajte posvetovat v kaksni organizaciji, ki se ukvarjajo s temi problemi. Zagotovo vam bodo znali boljse svetovati kot jaz. Recimo, ce stopite v drustvo za za nenasilno komunikacijo (to edino kar poznam), kjer so res fajn ljudje, vam bodo zagotovo pomagali naprej. Ne se bati prosit za pomoc ali napotek, ce vam je kaj do partnerja/prijatelja. Saj, ce je bil vredu oseba prej, vam bo zagotovo hvalezna za vso pomoc, ko se bo zavedal koliko ga je lomil.

ideje so najbolj pisane pijancem na kožo, tako da sploh niso radikalne v neg. smislu.
uredu človek je, veliko pozitivnih lastnosti ima, vendar ga je s pijačo začel totalno srat, kot da bi se mu strgalo…
sama sem probala že vse načine, da bi nehal- mi je pa vedno bolj jasno, da nima smisla, da se še naprej nekaj trudim, ker izgubljam energijo v nič … morda bo pa pripravljen iti na “kakšen posevet”, čeprav dvomim?!
žal so pa čisto vsi njegovi prijatelji še 3x bolj zapiti…

Daj mu ultimat.
Ali se gre pri priči zdravit ali pa zate ne obstaja več.

Strinjam se s tem, da: problem rešiš ali pa bežiš od njega. Vendar ne spregledati preprostega dejstva: problema nima stellči, temveč njen fant. On se mora tega najprej zavedati, priznati problem in ga ON začeti reševati. Ona mu lahko stoji ob strani, ga podpira, vzpodbuja… Rešiti pa se mora iz tega sam! Edini prvi korak, ki ga lahko stori ona je, po njeni navedbi, storila: poiskusila se je pogovoriti z njim. In to večkrat neuspešno. Vztrajati v taki situaciji se mi zdi brezplodno.
Omenjaš prisilno hospitalizacijo doma. Kako pa naj po tvoje to izgleda? Da ga zaklene doma za pol leta? A misliš, da se bo strinjal, glede na to da se sedaj niti pogovoriti noče. Nadalje omenjaš prijatelje. Napisala je, da so vsi na istem ali še slabšem kot on. S tem si svoje predloge za intenzivno reševanje problema izčrpal (če izzvzamemo batine, ki si jih omenjal, toda menda ja nisi mislil resno, naj da tepe??!! – to bi pri alkoholiku zelo verjetno vzpodbudilo nasilje tudi iz njegove strani). No, in ostanemo pri tem, kar smo že napisali: ADIJO.
Odhod od njega je po moje zadnja priložnost zanj, da se strezni, opazi kam je prišel in kaj stori.
Kaya

Ni se ti treba s tem ukvarjat. Jaz se nebi. In pomoje če vprašaš katerokoli punco ali ženo alkoholika, bi ti vsaka rekla, da si želi, da se tudi njej nebi bilo treba. Upam, da si ti ena tistih, ki si ne otežuje življenja po nepotrebnem in se umakne pred takimi primerki. Pojdi stran, ker zapitega desca lahko še vedno dobiš kadarkoli, če bi ti bilo slučajno kdaj žal da si tega pustila. Samo se mi zdi da ti ne bo nikoli žal.

Če sam ne vidi problema ti ne boš nič dosegla. Pijanec se lahko začne zdraviti, ko sam sprevidi, da preveč pije.
Če s pogovorom nisi nič dosegla: ADIJO. Čemu je kaj do tebe, ga bo ravno ta adijo streznil.
“Najprej človek pije vino, potem vino pije vino, na koncu pa vino pije človeka”.
Še kako drži ta pregovor! Tvoj fant pa je že v tretjem poglavju. Nujno, ampak NUJNO rabi strokovno pomoč. Tukaj ni več pogovorov, obljub!
Zate (in tudi zanj) je žal najboljša in edina rešitev, da ga postaviš pred dejstvo: ali takojšnje zdravljenje ali naj gre! S tem mislim, če mu to poveš danes, da je že jutri pri Ruglju ali komu podobnemu. Druge poti ni. Verjemi (imam nekaj takšnih znancev, tudi uspešno zdravljenih)
lp,
Srečko

Živjo!
Za začetek ti svetujem, da se malo poučiš o pojavu alkoholizma in odvisnosti – zelo primerne so Rugljeve knjige – izbiraj tiste z bolj svežimi letnicami!! (v knjižnicah jih itak imajo cele police).
Tam izveš, da alkoholik ni nikoli sam, ampak ima vedno nekoga ob sebi – odnos – razmerje z nekom, ki spodbuja njegovo pitje. Ja, grenka resnica – če je alkoholik ob tebi in ti to dopuščaš dalj časa, se boš morala globoko zamisliti in delati na sebi. Zakaj spiš ob smrčečem in smrdečem pijancu vsak večer?? Morda se celo ljubiš z njim? Tako mu daješ nagrado za njegovo pitje!!! Ali uživaš v tem?? Zakaj ne zatuliš, to ni zame in ukrepaš?? Se preseliš v dnevno sobo ali pa najdeš svoje stanovanje???
Življenje nam prinaša izkušnje zato, da se učimo!!
Lep pozdrav!!

ja bejba fant ga pac rad mal cukne ane!njegov svet je drugacen bolj žejen kot lacen!!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.