Najdi forum

sedaj ko sem na novo instaliral windovse mi nagaja tipkovnica primer ko vtipkam crko z se mi na ekranu izpise y, tudi sumnikov mi ne pise namesto njih druge znake primer sumnikov c=; s=[ z=\ tudi @ ni vec tam kjer bi morala biti temvec je na shift 2. Zanima me ce se da to odpraviti ali se je pokvarila tipkovnica .

hvala za kaksen nasvet

LP Fred

Ne, tipkovnica se ponavadi zaradi ponovne namestitve windowsev ne pokvari.
Je pa možno, da ne deluje, ker nimaš podpore znakov za centralno Evropo.

Skratka v Nadzorni plošči(Control panelu) poišči Področne nastavitve(Regional settings) in nastavi državo na Svenijo(tudi pri tipkovnici)

Če ne bo šlo, pa točno napiši katere windowse imaš, pa bomo napisali korak po korak kako se to nastavi.

Hvala za odgovor, a mi kot lahko vidis se vedno ni uspelo odpraviti tezave.
Bil sem v control panel kjer puise Date, Time, Lang… ter regional options. Tam sem kliknil na Change the format of numbers…. and times in se mi je odprlo okno y opcijami Regional Options , Languages , Advenced. Na Reg. options je nastavitev slovenian. Na Languages pod Text and imput languages, Details (Deflaut input language) je nastavitev Slovenian. Na Advenced *language for unicode programs pa je nastavitev English US mislim pa da ta ni vazna.
Moji windovsi so XP profesional, ce mi se kaj lahko pomagate bi bil tega yelo vesel.

V naprej najlep[a hvala.

LP Fred

Že dela ….. 😉

LP Fred

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close