Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tiramisu

tiramisu

Danes sem se odločila da bom prvič naredila tiramisu. Našla sem tale recept in me zanima kakšen se vam zdi? Kako delate tiramisu vi?

http://www.mojirecepti.com/recept/tiramisu.html

kupim baby piškote, ki jih namočim v kavo z malo ruma (ne namočim jih toliko, da se kar razpadejo od mokrote ampak toliko, da se dodaknejo kave, ker hitro posrkajo tekočino vase), in jih ložim v pekač, nato stepem kremo (prah in mleko) ter namažem, ponovim vajo s piškoti, ponovim vajo s kremo in dam za nekaj časa v hladilnik, malo pred serviranjem pa še namazen s stepeno skladko smetano in posujem s kakavom:-)

Lp

Meni je najboljši in najhitrejši tale:

kupim 2 vrečki mase za tiramisu od Dr. Oetkerja. Na eno vrečko mase dam potem en dcl sladke smetane in ustrezno količino manj mleka.

Skuham kavo in dodam 2 žlici cukra, 2 vanilijeva sladkorja in na oko ruma ter toliko mleka, da dobim pol litra te opojno dišeče brozgice.

Piškote zložim na pladenj, namočim s polovico kofetka, premažem s polovico kreme, nato še drugo plast po istem postopku. Po vrhu posujem skakavom in to je to. Če čez noč počiva v hladilniku, da se piškotki mičkeno prepojijo z okusi, je še mnogo mnogo slajše.

Mimogrede, a poznaš zgodbico o tem kako je nastala ta sladica?

Zaame je dober tiramisu edino z mascarponejem. Recepta ne vem točno na pamet, ker se držim vedno rtistega, ki je napisan na bebi piškotih.

Danes sem se odločila da bom prvič naredila tiramisu. Našla sem tale recept in me zanima kakšen se vam zdi? Kako delate tiramisu vi?

http://www.mojirecepti.com/recept/tiramisu.html%5B/quote%5D

Na uč bi rekla, da bo kar ta pravi oz. da so razmerja med količinami (maskarpone, jajca, cuker) kar v redu. Pazi, da piškotov ne namočiš preveč (pomakaj jih v kavo s tisto stranjo, ki se ne sveti in ne sme kava kar teči iz njih). Vse ostalo s skuto in bognedaj instant praškom so samo približki oz. nadomestki. Če že delaš, naredi vsaj približno orenk – torej z maskarponejem in jajci, kot je v tem receptu.

Niti slučajno instant.Naredim (tako pravijo) božanski tiramisu. Še nikoli nisem-niso jedla boljšega. Stepem 4-5jajc in sladkor po filingu, dodam maskarpone (2 lončka iz Hoferja, odličen je) in na koncu umešam stepeno sladko smetano-1,5 lončka iz Hoferja. Bebi piškote namočim v kavo (instant kava, raztopljena v mleku s sladkorjem in rumom), jin naložim v pekač, prelijem s kremo, na kremo spet piškoti in spet krema. Potresem z grenkim kakavom in čez noč v hladilnik. Zraven obvezno vanilijev sladoled (odličen je iz Hoferja) in kupček smetane. Poskusi, ne bo ti ža. Če ga narediš sedaj, bo zvečer že za pojest.Dober tek.

Delam isto, samo s to razliko, da uporabim samo rumenjake in ne celih jajc. Aja, pa sestavine so vse iz Lidla, končni izdelek pa tudi božanski…

Jaz pa kupim puding za kuhanje GALETA in ga zmešam z sladko smetano.
Najboljša krema za tiramisu.

Tale galeta s sladko smetano je super za kremšnite. Identična. Si je ne predstavljam na tiramisuju.

lili2: to ni najboljša krema za tiramisu, to je pač puding za kuhanje, ali kaj. še vedno je verjetno zelo dobra “sladica iz kuhanega pudinga”, vendar to ni in ne more bit “tiramisu”! to je isto, kot da bi rekla, da je najboljši pečen piščanec narejen iz tofuja. eno pač nima veze z drugim in kot “tiramisu” se poimenuje določena sladica, ki s kuhanim pudingom resnično nima nobene zveze.

Tole pač ni tiramisu, v tiramisuju mora biti mascarpone.

Raje kupite prave piškote za tiramisu, ne bebi piškote in podobno. Razlika je več kot očitna.

Naredite same biskvitno testo. Se ne more primerjati tiramisu z bebi piškoti.

Savoiardi piškote namočim v ohlajeno kavo z malce ruma – samo not in takoj ven.

Krema: 2 rumenjaka na 5 dag mletega sladkorja – penasto umešam, dodam mascarpone, limon. lupinico in na koncu sneg iz dveh beljakov.

Radi imamo tudi varianto z jagodami.
V kozarec dam žlico kreme, prepolovljen piškot, jagode ( polovico zmiksanih s polovico razrezanih ) pa spet kremo in piškote in na koncu kremo potresem z grenkim kakavom.

Pravi tiramisu ne vidi sladke smetane in biti mora iz surovih jajc. Vse ostalo so variante.

ej uluru, a veš, da ti nisem verjela za te tvoje sestavine iz hofrja in sem šla probat. vse sem nabavila tam in danes bo po kosilu za sladico BOŽANSKI tiramisu! sem ga morala že za zajtrk mal probat…:-)…

New Report

Close