Najdi forum

tiramisu

Poznate mogoče dober recept za Tiramisu.
Hvala in LP

Mljask, obstaja en ful dober in ful preprost recept za tiramisu, ki ga najdeš na ovitku baby piškotov (saj veš, tisti v obliki kosti).
Recepta trenutno nimam pri roki, lahko pa ti ga jutri napišem.
LP, Ines

Lahko poskusiš tudi Podravkin Dolčela tiramisu. Enastavno se pripravi, pa še zelo dober je.

LP, Tatjana

Tudi jaz imam zelo dober recept, samo počakaj do jutri.
LP Linda

Ta pravi tiramisu moraš vsekakor narediti s sirom mascarpone. Sama ga delam po receptu iz embalaže (4 jajca…). Če ni mascarpone, ni pravi tiramis!!!. (kot nadomestek iz vrečke pa mi je ljubši dr. Oetker).

Tudi jaz ga delam z mascarponejem in je izvrsten.

Jaz delam tiramisu in z mascarponetom – samo ta je bolj težek in še surova jajca so, zato ga delam še na en drugi bolj light recept in je prav tako dober: sestavine so keksi savoiardi, kava – nesladkana, 4 jajca, 3 žlice moke, 4 žlice sladkorja in 1 liter mleka. Kekse namočiš v kavo in jih daš po posodi in pol preliješ gor kremo: najprej zmiksaj jajca insladkor, nato dodaj še moko in dobro zmiksaj – to zmes stresi v 1 liter vrelega mleka in mešaj na polovičnem plamenu kakšnih 3-5 minut. Pol daj še eno plast namočenih keksov in gor poli spet kremo in na vrhu potresi kakav v prahu. Ko se ohladi dej v hladilnik za čez nač ali najmanj 5 ur in DOBER TEK!! (sorry če je malo grdo napisano, samo nimam recepta zraven..ČAU! )

Zdaj pa recept.

Spečeš biskvitno ploščo iz 4 jajc,15 dag sladkorja, 15 dag moke

1. 5 rumenjakov
10 dag mletega sladkorja
25 dag mascarpone, 1 vanilij sladkor, sok 1 limone + nastrgana lupinica

2. 3 beljaki
2 jedilni žlici sladkorja
1 sladka smetana

3. 1/8 l prave kave ( malo več)
1 cl ruma
2-3 žlice kakao prah

Rumenjake zmešamo v kremo s sladkorjem, dodamo mascarpone, vanilij, sok limone. Stepemo sneg, dodamo sladkor,stepeno smetano. Sneg in stepeno smetano previdno vmešamo v mascarpone kremo.

Biskvit prerežemo na pol. Položimo v primeren pekač, navlažimo s kavo in rumom.
Namažeš 1/2 kreme.Na kremo daj drugo polovico biskvita in vse ponovi.Po kremi potresi kakao v prahu.

Daš v hladilnk za kakšne 3 ure, da se prepoji in ohladi.

DOBER TEK

Lepa hvala, drage moje.
Mljask

JAz ga delam se bolj light, kajti namesto mascarponeja uporabim kar skuto je super pa se ce ga z Natreenom naredis mas potem manj slabo vest, ker si ga pojedel!Je pa rahel in ce je prijetno ohlajen orav lepo osvezi!!

Pa naj bo še en recept (sicer Italijanski), po katerem tiramisu delam jaz, ni sicer najbolj dietetičen, ga pa pohvalijo. Meni najbolje uspe z Mascarponejem Galbani in savoiardi znamke Vicenzi. Jajca seveda ločiš na rumenjak in beljak, stepenim rumenjakom in sladkorju dodaš mascarpone in nazadnje previdno primešaš sneg iz beljakov. Nekateri imajo kekse radi malo bolj napojene, nekateri manj… In še količine:

keksi (savoiardi) 250g
mascarpone 250g
sladkor 80g
3 jajca
velika skodela instant ali prave kave in rum po okusu
kakao za posip

Dober tek!

Še moj recept:

keksi
mascarpone 250g
sladkor 80g
2 rumenjaka
1 sladka smetana
nesladkana kava z rumom
kakao za posip
V sladko smetano, ko je stepam, dam še creamfix

Dober tek

New Report

Close