Najdi forum

tiskalnik nagaja

lepe pozdravčke
rabim vašo pomoč. in sicer mi nagaja moj tiskalnik nec pinwriter P72X
pri izpisovanju iz dos programov mi ne tiska šumnikov, imam pa windose profesional, ki naj ne bi podpiral dos programov. no tko so mi rekel jez jim pa verjamem. ta smotko od tiskalnika me pa zafrkava tudi pri izpisu iz programov ki so narejeni v windovsih. ponavadi se mi izpišejo šumniki, če grem takoj v program in kaj izpišem, če pa preklapljam med programi in srfam po netu, pa tega ne mara več počet in bi mogla za vsak izpis resetirat rač. tega pa ne bi rada počela. mislite da je kaka rešitev za ta moj problem. aha še tole, gonilnik ni glih čisto pravi, ampak ko poskušam iz necove strani lovdat pravi gonilnik mi javi da je gonilnik že inštaliran. lepo lepo prosim če kakšen ve kako naj rešim ta problem, če bo kdo sploh prebral do konca ko sem pa tok naložila. hvala že vnaprej. darči

Živjo!

Hmm z Nec tiskalniki so pa težave in težavice.
Kolikor se spomnim, so ti Nec-i 24 pinski matrični tiskalniki, kateri niso imeli vgrajene možnosti za Slo. pisavo, razen če nisi dala posebej pisave vgradit v tiskalnik (zamenjava BIOS-a), ker je pa to bilo povezano s finančnimi stroški ti
tega najbrž nisi naredila. Pa tudi sicer kakšne pametne podpore za ta tip tiskalnika ni več na žalost.
Sicer obstaja programček, ki se imenuje FontLoad, ta programček startaš in ti
naloži slo. pisave direktno v tiskalnik, vendar to velja samo za ms-dos izpise,
ker pa v Win 2000 to ni možno, si na žalost v težavah.

Sicer je najbolj pametno za tvoj primer, da tiskalnik primeš in ga
vržeš v smeti, pa nabaviš kakšen drugi tiskalnik, npr. Epsoni rabljeni se dobijo
za nekaj tisočakov, ali pa mogoče novi barvni tiskalnik za kakih 20 tisočakov.

Na žalost nisi napisala, zakaj potrebuješ ms-dos izpise, ali imaš mogoče
kakšne finančne msdos programe, ki ti delujejo pač samo iz msdosa.

No ja alternativa ti je tudi, da si instaliraš Windows 98 okolje in potem če je pač
nujno, jaz nekje poiščem ta fontload program za tiskanje slo pisav iz ms-dosa, mislim da ga še imam nekje doma, sicer je bolj majhna verjetnost da ga najdem,
pa vendar ?

lp

živjo klemenxx

čisto pravilno si ugotovil da imam finančne programe v dosu, ampak samo glavno knjigo, os, in avh. plače imam pa v win. Kje se pa dobi programček fontload, mogoče bi poskusila s tem. Ampak veš res mi ni jasno zakaj tiskalnik to dela. Npr. če bi cel dan delala samo v glavni knjigi, mi vragec piše vse šumnike. se vidi da sem blond, ker ne zastopim njegove pameti. :-)))))

Že sedaj se ti zahvaljujem za tvoj čas. lep dan darči

hehe, hehe.

Pozdravi mi Vascota, če imaš od njega programčke, potem se pa drugače pogovarjajva, potem pa mislim da nekako obstaja rešitev.
Ali sem pravilno uganil ali ne ??

lp

Pa ti si genij, a ti kar takole na daljavo. Maš čisto prov. Oprosti ker šele zdele odgovarjam. A pol je pa še rešitev zame juuuuuuuuppppppppiiiiii.
lp darči

Klemenxx

Saj res, kako si lahko na tako enormno daljavo opazil Vascota?
Saj tako daleč ne vidijo niti sokolje oči, hehe…

lep pozdrav

To bo sedmi čut. Al pa voda…

Poglejta vidva vohunska špijona še enkrat spodnji stavek od Darči:

———————————————————————————————————————–
čisto pravilno si ugotovil da imam finančne programe v dosu, ampak samo glavno knjigo, os, in avh. plače imam pa v win.
———————————————————————————————————————–

Ker jaz poznam VSE finančne programe v Sloveniji in tudi vem imena finančnih programov, vem, da ima samo ta firma ime programa AVH, pa tudi vem da je zadnji hit plače v Windowsih in vem da je prekleto dober program, skratka na
podlagi tega sem VEDEL 1000000% od katerega proizvajalca je ta programska
oprema in tudi vem kako deluje.

Mislim, eni pa resno samo vohunijo in špijonirajo kaj bom napisal hehe.
Da bi se ga pa enkrat “ulil ” po predpisih pa da ne bi jaz denarnice ven vlekel.

Hmmm-ja sploh ni več videti, niti slišati, je kar dolgčas tukaj gor.

Ajd pridna mi bodita – pa tistega 20. aprila jaz ne bom dočakal.

Lep pozdrav špijončki hehe..

Klemenxx, ki daaaaaaaaaleč vidi hehe..

Ja klemenxx a mi boš zdaj lahko pomagal. si pozabu na moj problem zdej k te tolk hvalmo. dej no ploooooooooooossssssssiiiiiiiim. lep dan darči

Hja hmmm je šel malo na CeBIT pogledat, zdej smo pa že nazaj.
Pa tud sem si malo forme nabral z dvigovanjem tistih 2 kilskih superc, tko da forma je tukej in dvigovanje lokalnih pirčkov bo zdaj zame mala malica :))

vohunčki, kaj ste naredili, da se klemenxx noče več oglasiti. Pa je že tako lepo kazalo, za moj problem. :-)))))))

Darči in špijončki evo mene.

Sem imel toooooooooooooolk dela, da nisem še uspel napisati, pa sonček je
zunaj, pa plaščki so že odpeti in oh in sploh..

Torej greva domača naloga:

1. iz spletne strani (postavljene samo za tebe):
si prekopiraj vse datoteke:
draft.bat, nlq.bat reset.bat px.exe na računalo na diskc v osnovni direktorij, torej
na c:\

potem na namizju narediš bližnjice do:
nlq.bat
reset.bat
draft.bat

kaj pomenijo te zadeve:
preden boš želela tiskati iz ms-dosa v npr. načinu draft z slo. pisavo klikneš na
ikonco draft.bat
če želiš imeti lepšo pisavo, pa klikneš na ikonco nlq.bat
preden pa tiskaš iz WIndows okolja pa klikneš na ikonco reset.bat

to je sicer “smotana” rešitev, samo za ta tip tiskalnika je to pač edina rešitev.
datoteka px.exe pa vsebuje niz ukazov za komunikacijo zgolj in samo
z tiskalniki tipa NEC, ki ne vsebujejo slo. pisave, torej pošljemo v ram
pomnilnik tiskalnika naše znake, katere potem izpisujemo na tiskalu.

Rešitev deluje brez skrbi.

Druga rešitev je pač podana s stroški – zamenjava tiskala.

Jaz pa grem na malico.

lp

ps. Špijončki, jaz si bom potem instaliral AD-Ware programček, da vas
“skinem s k…(cenzura) hehe.. lep dan še naprej!

ej klemenxx najlepša ti hvala. Sprobala bom pa jutri in ti bom sporočila, če stvar deluje. Zdajle moram namreč šibat. Hvala ti za trud. Najlepši dan, ter eno okusno malico ti želim. lp darči

Darči, no,… si videla, da sem imel prav? Samo Klemenxx zna pomagat.
Pssss… pa nč okol govort, da sem ti povedal.

ablubm Tajfunček, da ne bom niti pisnila. Tudi tebi lep dan. darči

Živjo Hmmm.

A to pomeni, da si v formi za dvigovanje superc hehe.

lp

Hehe ne samo suprc, zdej je taka forma, da bi lohka kar sode dvigval :)))

Klemenxx evo mene. Sem sprobala sam ne vem kaj se dogaja. Ko pritisnem draft.bat, se mi na tiskalniku vklopi rdeča lučka pri alert, potem pa to čudo od tiskalnika ne mrda. Samo mi potem skoz javlja da je error found pri printanju. če pa ga ugasnem pa spet brez šumnikov. A sem res jaz tok blond, sam sem nardila vse tako kot si mi rekel. Dej mi še malo pomagaj prosim. darči

ma vražji tiskalnik zdej se mi res na minuto tisto okence pojavlja da je eror čeprav je prižgan tisk. in sem že printala??????

Živjo!

Poglej klikneš na npr. draft in če nedela ok, torej gori rdeča lučka, tiskalnik
ugasni, čez cca. minutko prižgi in poizkusi z nlq načinom.
Če ti pa še to ne bo delalo ??
Se pa oglasi nazaj. Potem pa mislim da je ta tvoj Nec prastara varianta in ni
druge pomoči, razen zamenjave tiskalnika.

No ja oglasi se nazaj, pa bova videla kaj je storiti.

lp

ps. sorry imam danes dela čez obe glavi hihi

Ojla sem glih sprobala obe varianti, hudiček pa neče in neče jaz ga bom kar čez oken vrgla. smlk pa ga ne smem, ker vem da bom pol morala pisat peš. A maš še kakšno idejo klemenxx, zdaj se pa že tolk z mano matraš, da ti bom morala poslat pivce za živce. :-)) lp darči

Aha, dve glave! Sedaj nam je pa jasno zakaj toliko znaš. hehe…

lp

Ja Darči.

Veš kaj, si me pripeljala tako daleč, da sem si danes instaliral ravno tako
tiskalo, kot ga imaš ti.

Zadeva je pa resno (cenzura).
Poizkusi še preden startaš program tiskalnik ugasniti in nato nazaj prižgati.

Torej npr. tiskalo imaš ugasnjeno – ga prižgeš in delaš v GK.
Ko prenehaš delati v GK, tiskalo ugasneš – ga prižgeš in grep v placewin
ter tam delaš.
Ko končaš tiskalo ugasneš – prižgeš in delaš v drugem programu.
Namreč Windows 2000 ne ve v kakšnem statusu je tiskalo, ker je vmes bil
pod kontrolo dos aplikacij in ne Windows okolja.
Ja saj vem – je pač smotana rešitev, ampak edino to mi je pravilno delalo.

Poizkusi pa javi kako je kaj !!

lp

Klemenxx, vejamem, da je tebi delovalo pravilno meni pa tud tako noče. Pa ti povem da to samo vasco programi, sem zdele iz interneta printala so šumniki tako lepi, da se mi kar smeji. po moje v vascotu neki ne špila. Kaj ti misliš o tem?
Si pa res dober, da se takole trudiš z mano. lep dan. darči

Good morning, Darči! Kako danes kaj knjige kažejo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close