Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tiste, ki doma pečete kruh …

Tiste, ki doma pečete kruh …

… ga pečenega ovijete v servet (kuhinjsko krpo), da se ohladi? Ali kam ga date?!?

Jaz imam občutek, da če ga zavijem v servet, da ima potem okus po prašku oz. mehčalcu, če pa se ohladi nepokrit, pa se osuši.

Vedno ga zavijem v servet, pa nima nikoli okusa po prašku ali mehčalcu. Mehčalca pri belem perilu itak ne uporabljam, prašek(AVA) pa tudi nima pretiranega vonja.

Jaz ga zavijem v prtiček. Mogoče pa se kruh navzame “okusa” po mehčalcu? jaz vse prtičke in brisače perem na 95 in brez mehčalca, pa nisem zasledila podobnih težav. Poskusi, mogoče bo tako bolje.

Pečen kruh vedno zavijem v prtič iz blaga – prtiče perem na 60 st. C in brez mehčalca. Nobenih težav s kakršnimkoli priokusom ali neželjenim vonjem pri kruhu.

🙂 Zgleda, da pri servetih ne bom smela več uporabljat mehčalca 🙁

Enako težavo smo imeli pri nas- kruh je imel vonj po mehčalcu. Sedaj delam tako: Ko ga spečem, ga dam iz pekača ven in ga položim na mrežo (namenjena je sicer odstvaljanju vroče posode). Moji doma komaj čakajo da ga lahko začnejo jesti- nato pa ga itak vedno hitro zmanjka.

Ni samo vonj problem – včasih imam občutek, da jem servet in ne kruh ?:

Poplnoma enako je bilo pri nas- tudi okus je bil spremenjen.

nikoli ne zavijem, le zakaj, imam eno tako desko za kruh, ki je kot mreža in tja ga dam, da ima luft tudi spodaj in tako se lepo ohladi in ni ne trd ne nič,itak se v pol urce lepo ohladi in nato prav lepo skorjica hrusta in pečem ga vsak drugi dan, torej pri meni se takole obnese.

jaz sem zadevo rešila s papirjem, ki sem ga kupila v hoferju. je navit na rolo, malo spominja na peki papir, ampak ni peki papir. 🙂 ovijem v papir, čez pa dam še prt.
čeprav ne uporabljam mehčalca, je imel kruh po prtu okus in če si občutljiv, ni v redu. no,ampak tole s papirjem se dobro obnese.

Tudi jaz ga ravno zaradi tega vonja po mehčalcu najprej pokrijem s peki papirjem in čez s serveto.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ok – bom danes poskusla s pekipapirjem 🙂

Hvala 🙂

Jaz takoj po peki itak zavijem v mokro krpo – prej jo pa pošteno splaknem pod vodo, da se res znebi vseh vonjev.
Z mehčalci pa itak ne perem, ker potem nič ne pivnajo ampak samo mažejo.

Tudi moj kruh je imel okus po servetu, če sem ga zavila vanj, pa ne uporabljam mehčalca. Sedaj ga kakšnih 20 min pustim zunaj, da se nekoliko ohladi, nato pa ga dam v napol zaprto Tupperware posodo za kruh (če jo zaprem, je kruh moker). Ko se povsem shladi, jo zaprem, če je sploh še kaj kruha do takrat…..

lp

New Report

Close