Tiste, ki imate ful slabe nohte, kratke/lomljive
Tiste, ki imate ful slabe nohte, kratke/lomljive …
Sama imam zelo slabe nohte, lomljive. Če imam dopust in se pazim, so še nekako ok, čim grem delat, se mi že ta prvi dan lomijo … Imam kratke, postrižene, drugače ne gre.
Kako ve operirate s takšnimi nohti? Razmišljam, da bi začela hoditi na akrilne nohte … vendar se bojim, ker sem od kolegice slišala, da obstaja možnost, da se ti nohti ful poškodujejo, kokr vnamejo … In ne bi rada tvegala … po drugi strani pa razmišljam, da če bi imela akrilne nohte, bi bili bolj obstojni, lepši …
Vaše izkušnje?
Ni, 17.12.2022 ob 00:05
Dovolj vitaminov za rast nohtov, olja, kremice, delo z rokavicami..se da marsikaj. Jaz ne bi nikoli šla na plastiko zaradi tega. Ampak jaz sem nasploh bolj za naravno. Česar ne bi dala v usta, ne dam niti na telo. Tako so me učili
Hvala za mnenje, ja, res, tudi jaz sem v dilemi.
Vprašanje150, 17.12.2022 ob 00:03
Tiste, ki imate ful slabe nohte, kratke/lomljive …
Sama imam zelo slabe nohte, lomljive. Če imam dopust in se pazim, so še nekako ok, čim grem delat, se mi že ta prvi dan lomijo … Imam kratke, postrižene, drugače ne gre.
Kako ve operirate s takšnimi nohti? Razmišljam, da bi začela hoditi na akrilne nohte … vendar se bojim, ker sem od kolegice slišala, da obstaja možnost, da se ti nohti ful poškodujejo, kokr vnamejo … In ne bi rada tvegala … po drugi strani pa razmišljam, da če bi imela akrilne nohte, bi bili bolj obstojni, lepši …
Vaše izkušnje?
Že tako slabe nohte si boš z akrilnimi povsem uničila. Videno in je res grozno. Kot so ti že svetovali, vitamini, minerali, če že kaj na nohte, potem lak za utrjevanje, dokelr se stanje ne izboljša.
Kaj pa lasje? Menda ne boš šla po umetne al kako? Mene ala fascinira to, da v lekarni prodajajo to in ono. In potem pogledaš v nebo vpijajoče dolge štrene od las, ki lasu niso podobne. In si mislim, postriži na kratko. In še veselo z rokami okrog, kot da ima lepo konjsko grivo. Drugače pa, manikiraj, samo ne z umetnim delom.
nohtek652, 17.12.2022 ob 01:08
Že tako slabe nohte si boš z akrilnimi povsem uničila. Videno in je res grozno. Kot so ti že svetovali, vitamini, minerali, če že kaj na nohte, potem lak za utrjevanje, dokelr se stanje ne izboljša.
Imam mocne nohte, od nekdaj, lahko z njimi zasraufam srauf, tako trdni so.
Gela in gelish in podobnega nisem nikdar imela, sem si pa nekajkrat dala permanetni lak in vsakic so bile posledice na nohtih, nic strasnega in groznega, a nohti niso bili isti kot prej, pa je slo samo za 2 tedna tega laka. Si ne predstavljam, da bi imela se kaj vec, kaksen bi bil sele potem noht.
Sem imela permanentne nohte nekajkrat in so mi zelo unicili moje nohte, ki so sicer normalni. Takrat mi je potem pomagal Microcell 2000.
Morda sama poleg krem, vtaminov, olja poksusis s tem, a akrilnih ti res ne priporocam, ker bo na koncu se slabse. Ali pa kar z navadnim podlakom in lakom.
Pa kot so ze omenili, poskusi nositi rokavice cimvec.
Veliko je odvisno od genetike, prehrane in pa seveda nege. Absolutno odsvetujem vse novodobne umetne podaljske, ki zgledajo “lepo”, dokler noht spodaj ne naraste. Sem enkrat probala zaradi neke posebne priloznosti- nikdar vec! Nohti so bili po odstranitvi povsem uniceni, obcutljivi in so ce celili vec mesecev. Vse kar lahko naredis, da jes vitamine skupine B ter minerale. Kar se nege tice, pa da jih pravilno pilis in za agresivna dela uporabljas rokavice- delo z vodo in cistili. Cez lahko das kaksen lak za utrjevanje, to je pa to. Itak se bo rezultat pokazal sele cez kaksen mesec, dva.
Prehrana, obremenitev (npr. Ročno pomivanje posode brez rokavic), delo z rokami tudi laki za nohte poškodujejo.
Če te motijo kratki postriženi, pač pojdi na akrilne – bodisi redno, bodisi za posebne priložnosti. Pač ja, v trenirki in kavbojkah je vseeno, v oblekici z mejkapom pa ni.
Opcija so tudi umetni nohti – tisti stari, ki jih nalimaš za posebne priložnosti.
Ne kompliciraj toliko okoli nohtov – akrilni nohti niso isto kot sredi čela tatu
Imam srečo, da imam močne nohte, ampak pride pa obdobje, ko se mi začnejo lomit. Pred leti sem potem uporabila tiste lake za utrjevanje. Omojbog, nohti še slabši, ni pomagalo nič. Potem sem pa nehala lakirat, pustila čisto naravne, malo bolj sem jih postrigla, ker imam drugače ves čas malo daljše, in šele potem se je stanje začelo izboljševati.
Tako da če opazim, da so nohti malo bolj mehki, da se mi hitro zlomi, jih postrižem in ne lakiram nič. Tudi sicer imam lak malokdaj in za moje nohte je vsekakor boljše, da jih ne dušim z ničemer.
Gel nohti škodujejo samim nohtom, prav tako škoduje UV lučka na dolgi rok, saj UV žarki povzročajo raka in starajo kožo na rokah. Razen če ti umetna zunanjost več pomeni, kar pa dvomim. Tudi za denarnico je na dolgi rok kar zalogaj, ker ko enkrat začneš s tem ne moreš kar nehat saj imaš spodaj sesute nohte, ki jih nočeš kazat.
Tudi moji nohti so ze od nekdaj slabi, niti ozkih kavbojk si nisem mogla nadet cez noge, brez da bi se vsi nohti upognili. Zatrgali so se takoj, tako da dolgih (in lepih) nikoli nisem imela.
Življenje se mi je spremenilo (na bolje), ko sem zacela obiskovati kozmeticarko, da mi uredi gelish nohte – sedaj imam akril, ampak zadeva je tam tam. Nohti so mocni in lepi (in nikakor ne delujejo umetni – ce ne pretiravas z dolzino, so lahko cisto elegantni), res pa je, da je potrebno na nove hoditi na vsake 3 ali 4 tedne, kar predatavlja financni zalogaj.
Meni osebno je to najboljsa investicija do sedaj (sploh ko se spomnim prejokanih noci kot majhna puncka, ker nisem mogla imeti lepih nohtov). Zviša se ti samozavest, deluješ bolj urejen, skratka… gelish/gel/akril je top.
Res pa je, da ti poskodujejo nohtno povrnjhico, ker se le-ta pred nanosom popili. Ampak nohti itak skos rastejo in slej ko prej prerastejo tudi “poskodovan” del.