Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tiste, ki so otroci imeli gliste

tiste, ki so otroci imeli gliste

Našemu 2,5 letniku smo pred kakšnim mesecem kontrolirali blato in odkrili gliste (ascaria – tiste ta večje)…dobil je tablete 3 dni po dve na dan, pa ponoviti, čez 10 dni…sva spet dala blato in je še kar pozitivno…lahko, da je imel toliko glist al kaj, da mu vse še niso šle stran…imel je kar velike podočnjake, jih ima še vedno….eden izmed starejših otrok jih ob dvakratni kontroli sploh ni imel, drug jih je imel, ampak po tej dozi tablet, jih nima več…ta pa še vedno.

Prosim za kakšne izkupšnje…in mogoče domač recept za odpravo glist.

Ne vem..a je še premali…morda česen zmiksaš v solato…ne vem kakšna količina je primerna, ker čese je močno zdravilo.

malo čudno mi je, da je ša kar pozitiven na gliste. Če je tako majhen otrok jedel tablete, ali si prepričana, da jih je pojedel? Moja dva sta dobila sirup.
No, s tem ti nisem nič pomagala…

Domač recept je česen v velikih količinah. Jasno, da otroka (tudi mene ne pa sem odrasla) težko prepričaš, da bi jedel stroke česna) Kupujem ga v kapsulah in ga dajem preventivno tudi obema otrokoma.
Od takrat imamo mir.

Verjetno obstaja še kaj, kar odganja gliste. Malo pobrskaj po raznih bio zdravilstvih. Pa tule sem našla debato o naravnih sredstvih .http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10688.

Česen ne bo pri glistah čisto nič pomagal.
Posvetujte se z zdravnikom, pa na higijeno bolj pazite. Odpravljanje glist čisto nič ne pomaga, če se otrok vedno znova okuži…

O, ja, česen FUL pomaga. Brez skrbi. Preverjeno.

Kako pa naj bi česen pomagal?

Pa tinktura iz grenivkinih pečk tudi pomaga.

Na higieno pazimo. Z glistami se pa lahko okužiš tudi z zelenjavo, sadjem…sploh poleti jagodami na vrtu. So mi rekli, da so pač pri manjših otrocih pogoste.

Jaz bolj verjamem, da mu niso šle vse stran…mogoče jih je že nekja časa imel, predno smo mu jih potrdili. Ne vem kje bi jih stalno dobival. …Dobro no razen, če imamo pa res smolo, da se je kakšen jajček kje skril…samo kaj naj sedaj…sja ga ne morem zaviti v vato…pa majhni otroci se igrajo zunaj….po moje se je okužil že jeseni.

malo čudno mi je, da je ša kar pozitiven na gliste. Če je tako majhen otrok jedel tablete, ali si prepričana, da jih je pojedel? Moja dva sta dobila sirup.

Domač recept je česen v velikih količinah. Jasno, da otroka (tudi mene ne pa sem odrasla) težko prepričaš, da bi jedel stroke česna) Kupujem ga v kapsulah in ga dajem preventivno tudi obema otrokoma.
Od takrat imamo mir.

Verjetno obstaja še kaj, kar odganja gliste. Malo pobrskaj po raznih bio zdravilstvih. Pa tule sem našla debato o naravnih sredstvih .http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10688.%5B/quote%5D

sirupov ni več…vsi dobijo le tablete, enaka doza za vse starosti. Tableto je pa pojedel, sem mu jo zdrobila in jo je pojedel po delčkih skupaj s kakšno pijačo ali jogurtom.

Bomo poskusili zraven še z domačimi zdravili.
Pri nas v SLO se dobijo samo ta zdravila…mogoče ve katera, če se v tujini dobi še kaj drugega, mogoče bolj učinkovitega.

Sprijazni se! Vsega pa tudi ne veš!

Česen zelo pomaga. Ne samo, da deluje preventivno, deluje tudi kurativno. Nadležno je samo to, da česen otroci zavračajo.
Ne bom ti razlagala kdo vse mi je svetoval česen, ko se v Sloveniji ni dobilo zdravila proti glistam.
A si to vedela? Nisi, a ne. Jaz pa vem, ker sem se zelo aktivno vključila in klicala vse farmacevtske vrhove, vključno z Agencijo za zdravila, da so potem sprostili državne rezerve.

Sikanje na forumu te očitno zdravi. S tem pa drugim ne pomagaš, veš?!
Dej pojdi med živaloljubce, no, tle dej pa mir, ker ne moreš skriti mržnje do ljudi.

Osebno se ne bi zanašala na domača zdravila. V Italiji se dobi zdravilo Combantrin. AMpak…

Če so bile v času prvega zdravljenja nekatere gliste še v pljučih, niso bile dosegljive za zdravilo in je potebno zdravljenje ponoviti. Zdravilo lahko učinkuje le na gliste, ki so v prebavilih. V zgodnjih razvojnih fazah pa so gliste lahko tudi v pljučih. Ampak to bi pomenilo, da je je okužil oziroma ponovno okužil pred kratkim. Zdravljenje askariaze je v takšnim primerih potrebno ponoviti.

Če se je pred kratkim ponovno okužil, premisli, kakšno sadje in zelenjavo jeste, kako jo očistite,… Ali kje v bližini doma kdo poliva gnojnico? Najbrž se v tem vremenu, ko je skoraj vse pod snegom, otrok ni igral na zemlji? Če se je, je možno, da je vir okužbe tam.

Od takrat imamo mir.

Verjetno obstaja še kaj, kar odganja gliste. Malo pobrskaj po raznih bio zdravilstvih. Pa tule sem našla debato o naravnih sredstvih .http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10688.%5B/quote%5D

Saj bomo sigurno dobili še eno dozo zdravil, jih bomo tudi jemali. Samo rada pa bi, da bi bilo potem ok. Zato bi zraven jemala še kakšno domače zdravilo. Saj gliste sta starejša otroka že imela in smo se jih rešili, pa je bil par let mir, sedaj pa spet.
Katere česnove tablete pa so primerne za tako majhnega otroka?

Osebno se ne bi zanašala na domača zdravila. V Italiji se dobi zdravilo Combantrin. AMpak…

Če so bile v času prvega zdravljenja nekatere gliste še v pljučih, niso bile dosegljive za zdravilo in je potebno zdravljenje ponoviti. Zdravilo lahko učinkuje le na gliste, ki so v prebavilih. V zgodnjih razvojnih fazah pa so gliste lahko tudi v pljučih. Ampak to bi pomenilo, da je je okužil oziroma ponovno okužil pred kratkim. Zdravljenje askariaze je v takšnim primerih potrebno ponoviti.

Če se je pred kratkim ponovno okužil, premisli, kakšno sadje in zelenjavo jeste, kako jo očistite,… Ali kje v bližini doma kdo poliva gnojnico? Najbrž se v tem vremenu, ko je skoraj vse pod snegom, otrok ni igral na zemlji? Če se je, je možno, da je vir okužbe tam.[/quote]

Ne trenutno se ravno z zemljo ni mogel igrati. Igral se je s snegom.

Bolj se nagibam, da niso bile sve gliste uničene, da jih je mogoče imel več in razširjene po telesu. Ker podočnjake in žmrkanje z očmi (za kar sem kasneje prebrala, da je lahko znak glist) je imel kakšen mesec ali dva…kontrolirali smo vodo in kri, pa je bilo vse ok….potem pa še blato in je pokazalo gliste.

Se to zdravilo v Italiji dobi v lekarni, brez recepta? je varno za otroke? Kakšno je pa doziranje?

Česen ne bo pri glistah čisto nič pomagal.
Posvetujte se z zdravnikom, pa na higijeno bolj

Aja ? Zakaj so pa meni v porodnišnici dali na tešče 1 žlico česna z oljem proti glistam , za placebo učinek ?

V nekaterih državah je to zdravilo na recept, v nekaterih v prosti prodaji. Konkretno za Italijo žal ne vem. Najbolje je poklicati v kakšno obmejno lekarno. Doza je enkratna, odvisna pa je od teže. 2,5 letnik lahko vzame to zdravilo.

V nekaterih državah je to zdravilo na recept, v nekaterih v prosti prodaji. Konkretno za Italijo žal ne vem. Najbolje je poklicati v kakšno obmejno lekarno. Doza je enkratna, odvisna pa je od teže. 2,5 letnik lahko vzame to zdravilo.[/quote]

Hvala! Imaš kakšne izkušnje s tem zdravilom? Učinkovitost, stranski učinki,…?

No, če česen toliko pomaga, potem pa ne vem, zakaj imate toliko glist.

V nekaterih državah je to zdravilo na recept, v nekaterih v prosti prodaji. Konkretno za Italijo žal ne vem. Najbolje je poklicati v kakšno obmejno lekarno. Doza je enkratna, odvisna pa je od teže. 2,5 letnik lahko vzame to zdravilo.[/quote]

Hvala! Imaš kakšne izkušnje s tem zdravilom? Učinkovitost, stranski učinki,…?[/quote]

Osebno ne, sem pa tako posredno in neposredno slišala nekaj zgodb o tej tematiki. Znanka je nabavila to zdravilo preko spletne lekarne v Kanadi, ko se pri nas nekaj časa ni dobil Vermox. Tam je Combantrin v prosti prodaji. Je pa menda prej temeljito preverila, da je to zanesljiva lekarna. Pri njih je učinkovalo, stranskih učinkov niso opazili, so pa kot pri vsakem zdravilu seveda možni.

očitno se otrok znova in znova okuži. poudarek bo verjetno potrebno dati na higieno. pa ne zgolj umivanje rok pred jedjo in umivanje hrane. jajčeca so lahko povsot. očistite tutto completto celo hišo. tudi kljuke na vratih, preperi postelnino, obriši vse pohištvo, predmete, ki so jih okuženi člani uporabljali…, otrokove IGRAČE obvezno. jajčeca lahko izvirajo mogoče ravno iz tam.

Combatrin se v Italiji dobi v prosti prodaji, vsaj mi smo ga dobro leto nazaj. Je v obliki sirupa ali tablet, mi smo imeli sirup. Otrok ga zaužije tri dni zapored, doza je glede na starost oz. težo, se ne spomnem dobro. Povprašaj v lekarni, ti vse razložijo.
So pa nam svetovali, da se hkrati zdravi cela družina, po treh tednih smo ponovili in je blo OK.

Upam, da se čim prej znebite nadloge!

samo kolikor sem brala, so bolj prenosljive podančice, pri njih tudi otroka srbi ritka in se praska….naš ima pa ta večje, človeške gliste (ascaria), se nič ne praska…posteljnino preoblečemo 1x tedensko, prav tako pomijemo po tleh…
no bom po zaključku zdravljenja, po zadnji tableti, še ekstra zamenjala posteljnino, pa s parnim čistilcem očistila vse igrače, čeprav jih je ogromno…in komot s elahko zgodi, da kakšno stvar spregledaš…čeprav jaz se še vedno bolj nagibam, da mu enostavno niso bile vse odpravljene.

sicer je tema stara, a vseeno,
gliste so danes razširjene povsod, ker se otrok ne “zdravi” več preventivno,
tako, da jih imajo skoraj vsi otroci, ki hodijo v vrtec, in je to tudi vir okužbe, pa čeprav imaš doma sterilno stanovanje,
zdraviš svojo družino pač po potrebi,
tale Yo je pa očitno sterilna 🙂 ……..v vseh pogledih

Oprosti, ampak nisem imela nikoli glist, moj brat tudi ne in moja hči tudi ne. Pa najbrž nismo ravno fenomeni. Niti se ne spominjam problema z glistami (razen kakšnega osamljenega), ko sem delala v vrtcu, tako da bi prej rekla, da so pri nekaterih krive slabe higienske navade.

moj starejsi otrok ima tezve z vetrovi… gliste izloca med gromskim prdenjem…. ali je to vredu?

New Report

Close