Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tiste, nad 30, koliko make up-a?

Tiste, nad 30, koliko make up-a?

Zanima me, koliko in KAKŠEN make up uporabljate tiste (mamice) nad 30?
Kateri puder uporabljate? Je ISADORA OK ali naj nabavim kaj za “zrelo” kožo?

Ali se sploh “mažete” vsak dan za v službo? Meni včasih zjutraj ne znese, se moram drugače zorganizirat. Največkrat samo maskaro, šminko vsak 3-dan, puder tu-pa tam, …

So mi pa zelo všeč lepo (ne preveč) naličene punce-ženske, a opažem, da so to bolj “ta-mlade”…

Jaz se pa sama sebi zdim kot en bolnik, če se malo ne namažem za v službo v teh zimskih mesecih; puder, malo senčila, maskara in sijaj za ustnice. Poleti uporabljam pa samo maskaro in sijaj za ustnice. Sem že tako zverzirana, da mi mazanje ne vzame več kot 5 min… če ne upoštevam prekinjanja zaradi lovljenja malčka:)).

Edina varianta, da se meni uspe zjutraj urediti z maku upom je, da malo prej vstanem, čeprav za make up porabim zelo malo časa od 5-10 min. Če zaspim si dam gor samo tonirano kremo in gloss med potjo. Tonirana krema Nivea je zame idealna, cenovno ugodna, zelo naraven videz se lepo razmaže, za posebne priložnosti Perfect Skin Nivea puder. Gloss (že zaradi nege ustnic) in maskaro obvezno vsak dan. Imam pa drugače zelo natur make up ponavadi nežnih barv.

Brez make upa grem pa redko iz hiše, če grem, mi še kdo reče, da slabo izgledam. Ker imam polt bolj svetlo, pa malo na sivo vleče, pa še podočnjake. Poleti se praktično ne mažem razen občasno zvečer, na začetku poletja si dam pobarvati obrvi in trepalnice.
Večino leta pa vsako jutro krema, tekoči puder, korekturni puder za podočnjake, senčilo za veke, barvica za obrvi, črtalo za oči, maskara, gloss za ustnice, senčilo za lička. Za vse skupaj porabim 5-7 minut. S seboj imam potem vedno gloss, pa kakšen puderček, da malo popravim.

Lep pozdrav, Neja

hvala za hitre odgovore,
vidim da se bom morala malo v roke vzet!

Jaz sem vedno gledala na ceno pri izbiri pudra in sem se zaradi slabše kakovosti mazala bolj redko… potem sem dobila službo, kjer si ne predstavljam dne brez pudra. Ni in dem reskirala 7500sit za enega od Elisabeth arden (Plaza) za mešan tip kože in sem zelo zadovoljna. Brez pudra sem kot bolnik, kot je ena že omenila, s tem pa se sploh ne ve, da sem napudrana, a vseeno naredi lepo polt (prav nič bolniško). Pa še suhega pudra mi ni treba čez nanašat. Sem res zelo zadovoljna in glede na porabo v končni fazi najbrž ni več tako drag. Je pa težko naenkrat odštet. Ampak ekspirementiranje z ugodnimi variantami tud ni vedno poceni… Ne vem pa kaj nudi revlon ali loreal? Kake izkušnje?

Jaz imam z Revlonovimi in Lorealovimi pudri slabe izkušnje, zelo težko si najdem pravi odtenek in težko enakomerno razmažem, meni odgovarja Nivein Perfect skin (okoli 3.000 sit) zaradi naravnega videza moraš pa imeti dobro navlaženo kožo da se lepo razmaže. Pa zdi se mi, da tudi ta novi od Max Factorja puder ni slab. Osebno si ne morem privoščiti tako drage kozmetike kot je EA mislim pa da tudi ni vse v ceni.

Meni pa je Vichy puder dober. Prej sem sprobala skoraj vse kar imajo v DM razen JAde, ampakje mi cisto noben ni pasal.

Jaz uporabljam clarins. Naličena sem pa v parih minutah.

Sem naravno lepa in ne potrebujem make upa.:))))

Čisto res,ga ne uporabljam,mogoče šminko 2x na leto.

Jaz uporabljam puder Shiseido, pa masako YSL melancan barve, pa šminko in obrobo za ustnice od Manhatna. Samo tisti čas, ko sem na morju, ne uporabljam nobenega make upa. Takrat imam dopust. Drugače se pa vedno (tudi za v trgovino) lepo uredim.

Jaz uporabljam Collistar-jev puder že kar ene 3 leta in sem z njim zelo zadovoljna. Predvsem v zimskem času si ga vedno dam ko grem ven in za v službo, medtem ko se doma ne ličim. Potem pa si dam še maskaro in včasih ne vedno še kakšno senčko. Za usta uporabljam lip gloss ali vazelin in to je to. Če pa je kakšna posebna prilika se naličim malo bolj, še izrazitejše senčke, ličnice, obroba na ustnicah…

Jaz se vsak tretji dan zvečer pred spanjem namažem s samoporjavitvenim želejem in sicer obraz, dekolte in roke in imam čudovit ten in zdravo barvo ter ne rabim nobenega pudra, zjutraj samo vlažilni gel, maskaro in šminko – vse skupaj manj kot 5 minut in izgledam super – drugače bi bila kot utopljenec z sivo-zeleno kožo…. Pudrov ne maram, pa še oblačila posvinjajo.

Ne uporabljam make upa ker se ne znam namazat. Občasno uporabim kakšno vlažilno kremo za obraz.
lp A.

Tricia, ali lahko poveš katerega uporabljaš. Ali si kaj flekasta. Meni bi bila to super rešitev, a si nekako ne upam.

Tudi jaz se poleti večinoma ne mažem – ok le maskara, brez katere ne znam več živeti :-)))
Sicer pa od septembra do junija (ko sem v službi) zjutraj obvezno krema, tekoči puder (koooooončnio sem odkrila enega, ki je super – Isadora), maskara, senčilo za veke in šminka ali glos. Kadar nisem v službi pa večinoma le maskara.
Zjutraj rabim 25, max30 min: zajtrk, oblačenje in mazanje.

Jasna

Vprašanje glede dobre prekritosti kože, npr. rdečila kože, mozoljčkov, kaj predlagate za sicer mešano kožo.
LP

Poleti samo hidratantna krema, glos in maskara. Pozimi ali Vichy Normaderm tenirana krema ali kateri puder od Max Factorja, senčilo, maskara in glos.

Obvezno morabiti naraven, da se ga takorekoč ne vidi, popravi pa veliko. Tudi že pred tridesetim.

Sem pa imela vedno smolo pri izbiri ličil. Koža se je začela luščit pod pudrom, senčilo se je na očeh zbralo v črte, maskara je bila kmalu vsa spodaj na koži……..Ponavadi sem kupovala v DM, pa mi nobena trgovka ni prav svetovala.

Lansko leto med porodniško pa sem zmetala vse stran (deset let staro senčilo, joooj), šla v našo lokalno drogerijo, in povedala, kaj me muči. Bila je neverjetna. Vedela je za vsak puder na kakšno kožo paše, katero senčilo se ne zbira…….Iz prve je našla barvo za mojo kožo, ….jaz ostalo…..In sem šla zadovoljna in za 21000 sit (puder tekoči, puder v kamnu, tri ali štiri senčila, maskara, šminka), lažja iz drogerije. Vse L-loreal, ampak sem res zadovoljna.

Od sedaj naprej malo pa kvalitetno.

Jest pa nism več tako naravno lepa, pa se še vseeno ličim takole dvakrat na leto. ko bi se malo bolj znašla, bi se večkrat. Za boljši feeling!

Dnevna krema, tekoci puder in svetleči gloss na usta in to je ves moj make up.

Po moževih opažanjih in zagotovilih in tudi lastni ugotovitvi, po tridesetem potrebujem bistveno manj make-upa, kot prej.

Definitivno nobenega pudra; raje dober gel za porjavitev (prisegam na Lancom-ovega ali Collistarjevega) in občasni obisk solarija ( max. 2x mesečno)
Ko je koža malo porjavela, je potrebno zjutraj le 5 minut urejanja; dobra negovalno-hranilna dnevna krena, bleščilo, oz. svetleči vazelin za ustnice, na trepalnice pa obvezno kvalitetno maskaro – najboljša je zame trenutno L’Orealova Volume Shocking, ker zdrži več kot celi šiht brez odpadanja. In to je vse.

Za večerno izvedbo, pa uporabim dodatno še črto rjavega ali črnega tuša na zgornji veki in bleščilo za ustnice v barvi. Ugotovila sem, da klasične šminke zelo postarajo :))))

Lp!

Jao, jao, vidim, da se vse pudrate in sminkate. Jaz si pa se maskaro tezko namazem, ne da bi si iztaknila oko.
Jah, ni kej, bo treba pobrskat malo po drogerijah. Samo, jaz se pa sebi zdim taaakoooo stara, ko se nasminkam. Sploh ce si dam puder (tisto ene dvakrat na leto).

Mi zaupas kateri samoporjavitveni zele uporabljas in kako ga nanasas? Hvala

Jaz pa make-upa sploh ne uporabljam. Edino od česar sem odvisna je Labella in lip gloss.
Puder, maskara in ostalo pa le za pusta hrusta:)
LP,
Nina (nenašminkana:))

New Report

Close