Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tiste z zelo močno menstruacijo

Tiste z zelo močno menstruacijo

Katere vložke uporabljate, da vam ne premočijo? Meni vse pri skozi tudi, če na pol ure menjavam.

V Mullerju se dobijo Always, zelo veliki.

Always so zame preveč plastični, predvsem taveliki. Poskušam zmeraj najti kar najbolj cotton-like.
Zmeraj pa uporabljam oboje skupaj. Ob najmočnejših dnevih super tampone in vložek. Samo tako mi ne premoči.

nova
Uredništvo priporoča

Tampon in vložek, drugače ne gre:-(
Uporabljam pa veelike, največkrat nočne vložke-tudi čez dan.
Lahko si daš pa lepilnega spodaj na hlačke, zgoraj pa navadni Vir-vložek.

odkar sem odkrila vložke Libresse ne menjam več. Imam noro močne menstruacije in mi skoraj nikoli ne premoči. Pa še prijeten občutek je, daleč boljše od vseh ostalih. Mehek, bombažen filing.


Kako dolgo pa zdrži tampon? Nimam izkušenj z njimi. A so tudi različno vpojni?

Meni, žal, tudi Libresse ne zdržijo. Tudi nočni ne čez dan.

Tampon menjam na približno 1-2 uri- zdrži. V začetku, ko je najhuje, uporabljam o.b.super, kasneje normal tampone.
Je pa tampone nujno menjati redno, ne pozabi tega!

Meni, žal, tudi Libresse ne zdržijo. Tudi nočni ne čez dan.[/quote]

Ojej, potem imaš pa res močne menstruacije. Ne vem, če ti bo tampon pomagal, meni je premočil super o.b. v približno dveh urah. Edino Libresse vložek je zdržal.

Štos je v tem, da je kak mesec takšna, da vložka skoraj ne umaže,naslednji mesec pa na 20 minut do pol ure menjavam po dva.

Petybnino, lahko vprašam, koliko si stara?
Jaz 40+, menstruacije imam močne za znoret, trajajo tudi do 8 dni in razmišljam o mireni.

33 let, 3 nosečnosti, 2 poroda.

Meni je prijateljica ( dela v bolnici) enkrat,zriktala tiste velike – mislim,da so za inkontinenco.Jih imam samo ponoči,ker so veliki. Se jih da kupiti v lekarnah ali specializiranih trgovinah.

Uporabljam lunetko. Super tampon mi je zdržal maksimalno dve uri, ta velika lunetka pa mi zdrži tudi štiri ure, preden je polna. To je zame najboljša rešitev. Je pa fajn, da se mi vse zlije ven že v treh dneh, četri pade kapljica ali dve in potem konec. Dokler nisem imela lunetke, sem ponoči uporabljala vložke in sem si dala v hlače dva Always Night.

33 let, 3 nosečnosti, 2 poroda.[/quote]

Jaz 1 otrok, 1 nosečnost.
Si bila kaj pri ginekologu?
Meni je svetoval mireno, vendar se ne morem odločiti.

Pa vas nič ne skrbi, ko zgubljate toliko krvi naenkrat???

Kaj pa naj?

Od vedno je tako in res ne vem, kaj naj bi naredila. Ena možnost bi bila jemati kontracepcijske tablete, ampak tega nočem. Poznaš še kakšno možnost?

Tudi jaz imam zelo obilne menstruacije. Uporabljala sem vse možne variante – vložek + tampon, 2xvložek, … Zdaj pa uporabljam lunetko in je SUPER. Prvič se mi dogaja, da sploh pozabim, da imam menstruacijo, nič ne čutim (da bi lilo iz..), skratka res priporočam. Ja, odkar uporabljam lunetko, si kupim samo mini vložke za vsak slučaj. Tudi ponoči sem brez skrbi in lahko prespim celo noč, ne dabi si morala iti menjat vložke.

Ja, še ena možnost je. Vsaj pri meni je delovala. Ko sem nekoč imela obdobje prehranjevanja brez sladkorja, mesa in brez bele moke. Jedla sem povečini sadje dopoldan, zelenjavo in kakšne polnozrnate testenine ali polnozrnat riž popoldan, kruha skoraj nič. Bolj malo mleka, sploh pa ne industrijsko predelanega. Takarat se mi je cikel normaliziral, krvavitev postala občutno šibkejša in menstruacija popolnoma brez bolečin.

Sicer pa je ta fenomen poznan pri nekaterih vegetarijankah, predvsem pri vegankah. Pri njih je čišča občutno šibkejša oziroma je pri nekaterih skorajda ni. Tudi dr. Pušenjak je že svoj čas v svojih odgovorih to omenjal.

Po tej logiki se grem lahko tudi tako zelo sestradat, da bom izgubila menstruacijo, potem bo pa sploh super??? Hvala za nasvet, vem, da si ga napisala z dobrimi nameni, ampak jaz se s tem ne bi igrala. Bom raje počakala, kaj bo po prvem porodu, takrat so se zadeve pri moji mami umirile, mogoče se bodo tudi pri meni.

lunetka, tega niti nisem napisala kot nasvet, ampak kot odgovor na vprašanje , ali obstaja še kakšna druga možnost, poleg kontracepcijskih tablet.

Po moje sicer opustitev mesa, sladkorja in bele moke in prehod na bolj zdrava živila ne more biti tvegana za zdravje, kontracepcijske tablete so dosti večje zdravstveno tveganje. O veganstvu pa tudi sama nimam najboljšega mnenja, ker se mi zdi, da se s tem načinom zlahka izstradaš, zelo težko pa uravnoteženo prehranjuješ.

Mene pa nekaj zanima, pa ne mi zamerit, če je vprašanje butasto. 🙂
Ko pišete o tem, da vam vložki premočijo, ali s tem mislite dobesedno, da kri pride skozi folijo spodaj, ali vam gre kri v bistvu mimo vložka na hlačke? Ker potem mogoče ni štos v debelini vložka ampak v prožnosti?
Ne vem, samo sprašujem, ker res ne poznam nobene s takimi težavami, da bi bil vložek v pol ure čisto namočen s krvjo.

Vložek ima svojo kapaciteto, kot recimo, plenica. Ko je poln, ne vpije več krvi in ta teče mimo.

Prve 3 dni, tampon (super)+ vložek. Ker meni tudi dobesedno lije 2 in 3 dan. Menjam na 2 uri, oboje. Bolečin nimam. Sem bila že zmenjena z G. za mireno, pa sem mal brala tle na MON-u kašne težave imajo ženske z njo in se potem nisem odločila. Bom še naprej po starem.

New Report

Close