tisti, ki blatite kviz Vem
Mogoče so kakšne stvari res otročje lahke, se pa najde tudi kaj takšnega, kjer moraš precej pomislit. Poleg tega moraš biti zbran tam, ko te vpraša npr. Kaj moramo zamenjati besedi KOS, da dobimo zadetek pri košarki.
Moraš biti zbran, marsikaj moraš vedeti, sploh v zadnjem krogu je še posebej zahtevno.
Eni ga kar blatite, pa ste sploh že gledali celega in videli kako je dejansko?
Meni je prav zanimiv. Marsičesa ne vem, ali pa se tist trenutek ne spomnim besede. Pa nisem ravno nerazgledana. Izvem tudi kaj novega, kar vedno rada.
Ne vem kakšni zahtevni gledalci ste, če vam takšenle kviz ni všeč. Ker je dosti slabših stvari po tv, ampak so, ker se očitno najdejo gledalci za njih. Sicer jih sigurno ne bi bilo.
Bi pa konkretno rada od vas slišala, kaj vam je všeč na tv (ali sicer, za tiste, ki boste rekli, da na tv ni nič in je niti ne gledate)?
Se strinjam, da je veliko slabših oddaj na televiziji pa vendar tudi ta oddaja ni nek presežek. Meni bi bil sicer zelo všeč kot koncept le tekmovalci bi morali biti osnovnošolci. Žal je nivo vprašanj zelo nizek. To, da je potrebno pri kakšnem vprašanju za trenutek pomisliti pač ne zadostuje, da bi kviz postal dejansko zanimiv.
Ta kviz ni čisto nič drugega kot nekoliko drugačna reklama enega trgovca. Uapm, da vsaj televizija zasluži primerno vsoto za tako dolgo reklamiranje.
no prosim poglej si celega in sporoči, če si vse vedela. Potem pa pridi povedat, če je res za osnovnošolce. Poglej si kakšen je tretji nivo. Povej kateri osnovnošolec ve kako rečemo skupku žic v transformatorju, kaj je filipika in da je avstrijski smučarski skakalec Vettori?
Me nič ne moti, če ti kviz ni všeč, me pa moti, da nerealno trdiš, da je za osnovnošolce, ker bi ti, ki to nisi, verjetno gladko pogorela pri njem.
Kakorkoli večina vprašanj je na nivoju prve triade, vsa pa so osnovnošolska. Še na kvizu za osnovnošolce Male sive celice, so težja vprašanja.
Res ne vem, komu je ta kviz namenjen.
Ne vem, zakaj morajo naši odkrivat toplo vodo. Je veliko dobrih kvizov, ki bi jih lahko odkupili, pa so šli na Vem.
Poglejte kdaj na HRT 1, kviz Zasledovanje (Potjera), po angleški licenci Chase.
Tam je potrebno znanje, ne pa tale naš VEM.
Je pa to dober pokazatelj, kako je v naši družbi cenjeno znanje. Nič. Dajmo narest en kviz, na katerega lahko odgovori vsak, ki je končal OŠ. Ker bognedaj, da bi poiskali tiste, ki po svojem znanju in razgledanosti dejansko odstopajo od povprečja.
no prosim poglej si celega in sporoči, če si vse vedela. Potem pa pridi povedat, če je res za osnovnošolce. Poglej si kakšen je tretji nivo. Povej kateri osnovnošolec ve kako rečemo skupku žic v transformatorju, kaj je filipika in da je avstrijski smučarski skakalec Vettori?
Me nič ne moti, če ti kviz ni všeč, me pa moti, da nerealno trdiš, da je za osnovnošolce, ker bi ti, ki to nisi, verjetno gladko pogorela pri njem.[/quote]
Ne se jezit na tiste, ki mislimo drugače Kviz sem že gledala do konca. Sinu je všeč in potem seveda pogledam z njim.
To, da jaz kakšnega odgovora ne poznam pa ne pomeni, da kviz ni na nivoju osnovne šole Noben ne ve vsega.
Če je pa tebi kviz všeč ga pa glej. Saj to bi moral biti smisel teh oddaj. Da zabavajo publiko. Saj ne potrebuješ potrditve neznancev.
se strinjam, gledal zadnjič enih 5 min pa me je minil lih zarad tega, pa še scena je taka da te oči bolijo, cel kup enga neona.
Me nič ne moti, če ti kviz ni všeč, me pa moti, da nerealno trdiš, da je za osnovnošolce, ker bi ti, ki to nisi, verjetno gladko pogorela pri njem.[/quote]
Lej, sama se imam za nekako povprečno razgledano osebo. Nekak spremljam dogajanje okoli sebe, berem oz. sledim novicam, približno vem kaj se dogaja in imam neko splošno znanje. Poleg tega obstajajo področja, o katerih v bistvu nimam pojma.
In če gledam kviz, kjer znam odgovoriti na 98 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vprašanj, potem to ni kviz s težkimi vprašanji.
Precej bolj zanimivi so kvizi kjer si na koncu rečeš, uav, tale nastopajoči pa res ogromno ve, le od kod mu vse to znanje? Kot pa kvizi, kjer se čudiš, kako to, da so nastopajoči taki loleti, da še tega ne vedo.
Se povsem strinjam.
Ta hrvaški kviz vsak večer izjemno rada in redno gledam. Občudujem pa njihove 3 lovce, ki so taki vedeži in bliskovitih refleksov, da se lahko samo čudiš. Ta naš Vem, ki je skoraj ob istem času, zagrebškemu ne seže do gležnjev. Pa še voditelj je grozno dolgočasen.
[/quote]
Kviz je obupen, vendar mene pa še najbolj moti prav voditelj – samovšečen, prepočasen, anemičen.
Pogrešam Milijonarja z Jonasom.
Hehe, vsekakor noben osnovnošolec ne bi znal odgovorit, da je tretja dimenzija “širokost”, ker so se seveda učili, da je “širina”. Take stvari pa mene motijo. Da si kar nekaj izmisljo, da paše v križanko. Sicer pa proti kvizu nimam nič, razen, da so zaradi njega prestavili risanko, in moja sedemletnica se zelo zabava ob njem. In navija za vse “dedke”, ki se pojavijo kot tekmovalci.
Ko sem danes prvič gledala kviz, sem si rekla, da ga očitno snemajo zato, da se delamo norca iz tekmovalcev. Tip ni vedel besede EDINČEK!!!! Pa cel kup mu jih je ušlo, ki jih je vedel moj osnovnošolec. Kaj nimajo nobenega sita? Ja, 98 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sem vedela – pa nisem ekstra razgledana.
Kviz je v PRVI vrsti namenjen testiranju refleksov, saj to je pogoj, da odgovarjaš drugi del vprašanja.
Kaj je za začetku Rože ni težko vedt, cmon….
Kviz je narejen po stari francoski licenci in ni topla voda.
Moti me predvsem to, ker tukaj se testira v prvi vrsti refleks in nabijanje gumbov za prijavo na odgovor,
šele potem znanje, ki pa je zelo splošno, vsaj v 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vprašanj.
Saj stvar je v bistvu s tem, da ljudje ki najbolj bentijo čez vse so sami s seboj zelo nezadovoljni in jih vse moti. Ko so na forumih bentili čez Ališiča sem sam rekel, da ga bodo še pogrešali … Izkazalo se je da sem imel prav. Tudi pri vsem ostalem bentimo brez realne osnove, namesto da bi realno ocenili. Za svoj položaj in lastno nezadovoljstvo smo si sami krivi in da kaj spremenimo moramo ukrepati sami, ne pa nad vsem stresati nezadovoljstvo ker se nam zdi da so za vse naše težave krivi drugi. Meni je kviz super. Zakaj? Ker potrebujemo to v tej poplavi vseh slaboumnih resničnostnih šovov. Mogoče bi take poteze lahko rešile RTV pred tako slabim glasom. Seveda, povsod se bo našel kakšen kritik, ki je nezadovoljen sam s seboj ali pa mu preprosto bolj pašejo resničnostni šovi. Vsak ima izbiro …