Tisti, ki doživljate mobing
Mene zanima, kaj konkretno se dogaja in s strani koga?
Za kakšno službo gre?
Ali ste že kdaj v življenju doživljali, da so se močnejši spravljali na vas (npr. šola, družina…)
Res se mi zdi žalostno, da mora človek na delovnem mestu take stvari prenašat, pa to od odraslih ljudi. Kako je lahko odrasel človek tako pokvarjen? V šoli gre bolj za pripadnost in moč in se eni otroci proti drugim združijo. Ampak odrasli ljudje pa… kakšni so ti ljudje? Verjetno imajo privat življenje v razsulu?
Ravno primer nasilja v delovnem okolju sem mislila navesti kot primer nepravne države pri moji temi, kjer so me zalili z gnojnico, pa niti ene laži nisem napisala, samo prebrali niso, kaj sploh sprašujem…kreteni pač..
Definicij nasilja je kolikor hočeš, izvaja se pa iz različnih razlogov, eden je tudi ta, da ga je izredno težko dokazati, ker delavci in sodišča in policija ponavadi potegnejo z močnejšim. Osnovno pravilo nasilja je, da ga izvaja vedno močnejši in izvaja ga zato, ker ga lahko, ker se ne boji kazni.
V nepravni državi imaš pravice na papirju, na sodišču pa bore malo dosežeš. Zato se vedno najdejo ljudje, ki mislijo, da vse vedo in da so najbolj pametni in se znašajo nad drugimi. Na policijo in na druge državne inštitucije nikar, bolje se je obrniti na nekoga, ki ti bo pomagal se okrepiti, da boš trdno v sedlu in ne kaki žaljivi komentarji ne bodo spravili na tla. Temu se reče delo na sebi. Delo, a se splača!
Za začetek je ok, da vprašaš na forumu, da dobiš malo vpogleda, potem si pa sposodi kako knjigo o nasilju v knjižnici, na netu je precej tega….počasi..korak za korakom.
Igra moči, zaradi različnih vzrokov, enim dogaja, če se lahko spravijo na nekoga, ki je po njihovem mnenju šibkejši od njih. Slaba samopodoba, siten partner, zahteven šef, pristen sadizem, živalska vzgoja, erotične potrebe … kaj veš zaradi česa vse.
Če imaš osebno težave, je najboljše, da si vse dogodke na najbolj skrben in prefinjen način zapisuješ, shranjuješ in da sam delaš po predpisih, tako, da ti potem z argumenti nihče ne more oporekati. No, potem pa ko se počutiš dovolj samozavestno to osebo vprašaš zakaj se do tebe vede na tak način in če ima kakšen problem? Konec koncev lahko gre samo za nesporazum.
Popolnoma drži:Nepravna država.
Najhujeje pa ko ustanove,ki bi se naj borile proti nasilju,ustvarijo nasilje.Samohvale kako so uspešni,ker jim noben ne zaupa.Prijaviš nasilje,mobing in ker je ogromno dokazov,da žrtev laže,podtaknejo priznanje krivca.Da ti pa še večjo škodo naredijo pa zlorabijo tvoj podatke,ustvarijo elektronski naslov,kjer marsikaj v tvojem imenu pišejo,žalijo in nato odgovarjaš.Na sodišču pa izveš,ko dokazii izginijo,da sta sodnik in človek ki izvaja mobing v sorodu in odgovarjaš za primer,ter plačaš kazen.
Klinični center,primer Radan ti je zelo dober primer neresničnega priznanja.Pa celo kako so se prijatelji borili,da ga pred sodiščem prikažejo psihopata,da se radanu sploh nič nebi verjelo.Koliko resnice je povedal,pa noben ni preiskoval,ko je zadeva prišla v javnost od drugih bolnikov,pa je šele takrat policija začela preiskovat.Zakaj?Ker ljudje vejo.S tem da a podtikanje s kalijem ni prva obtožba,marsikdo je bil obtožen da daje kalij in da je priznal,samo zato,da so se ga znebili.
In tako kot je že nekdo zgoraj napisal:Mobing izvajajo ljudje,ki so pishično porušeni,ki imajo uničeno življenje in želijo drugim uničit,ki ne prenesejo pohval,znanje drugih ljudi in jih želijo z lažmi uničit.Upajo pa si predvsem,ker imajo zveze na sodišču in policiji,ter jim noben nič ne more.
V sloveniji je ogromno mobinga,prijavljat in tožit noben noče,zaradi zvez na sodišču.Tisti,ki pa tožijo pa se opečejo.
Pozabiš na vse,ker ti ljudje so tako bolni,da še po 10 letih ko ne delaš tam o tebi vejo vse,o tebi lažejo,…zato ko daš odpoved in v prihodnje moraš tem bolnikom dat vedet,da so zmagali,da ti gre slabo,… samo zato,da občutijo zmago in te pustijo pri miru in pazi da ne izvejo,da so bili nategnjeni in ti gre dobro,ker te hčejo n avsak način uničit in zblatit,ker jih je strah,da širiš resnico o njih.
Tako da pozabiš,ko jih j… in živiš naprej svoje življenje.Zakaj bi se sekiral in si uničeval življenje??
Jaz sem žrtev mobinga v službi. Kako se s tem spopadam? Iz delavke, ki je ostajala po službi in delala dokler ni bilo narejeno, sem se, ko je prišla nova sodelavka in se je mobing name začel, sekirala par mesecev, z odporom hodila v službo ipd. Potem pa mi je kliknilo, da se zaradi ljudi, ki so sami v sebi nesrečni, ne splača sekirati. Tisti, ki izvajajo mobing so sami nezadovoljni in nesrečni.
In sem se spijaznila, da ne bom nikamor napredovala in da je to mrtva služba. Začela sem delati po liniji najmanjšega odpora, naredim ravno toliko, da me ne odpustijo, ta čas pa iščem novo službo drugje. In ko začne sodelavka težiti, si pojem pesmico. Ko me tožari šefom, sem tiho in se mi jebe za vse. Na srečo so vsi dobili vtis o meni takrat, ko sem pridno delala in še vedno imam sloves kot tista, ki naredi vse, kot je treba in zelo hitro.
Ne prenesejo,da je nekdo boljši od njih,ne prenesejo pohval čez tebe in se ti tako maščujejo.Tako kot sem zgoraj napisal,takim ljudem moraš prepustit zmago,morajo vedet da so zmagali in d aimajo nadzor nad tabo,ker v nasprotnem primeru se ti maščujejo z zlorabo podatkov,laganj v tvojem imenu.Pa moraš pazit,da ne izvejo da so bili zaslepljeni z zmago,ker pol se ti začnejo maščevat na vseh področjih.
Mobing se da ustavit! Mojo sodelavko so sistematično trpinčili, klevetali, napadali. Šefica je določila eno iz našega ranga, da je kot naša podšefica. Potem se je začelo nasilje, naelektreno vzdušje, prepovedi pavz, stalni izpadi, kako se slabo dela… Kdor tega ne doživi, ne razume.
sodelavka shujšala, enkrat padla po odhodu domov na cesti, ker je bila prej ozmerjana in napadena, torej odšla v šoku… zbrala pogum, poklicala sindikat, odvetnika…. zdaj je blaženi mir…
Živijo tisti ki doživljate mobing na delovnem mestu poznam primer,so rekli delavcu to bomo resli med sabo v fabriki ,se zdaj ga niso in mislim da ga ne bodo ker so nadrejeni po domače povedano držijo skupaj z hinavci in znajo vse delat kar ti nisi sposoben .. takšen primer mobinga poniževanje zmerjanje na delovnem mestu se rešuje na delovnem sodišču in vas nic ne stane ker nekateri mislijo da obstaja samo ena firma.?firma placa vse stroske samo napisete,da nadrejeni ne znajo ukrepat tekrat ko morajo.lep pozdrav
Velika, poznana firma. Nagrada za naj zaposlovalca. Bla bla. Prokuristka je taka psica, da svet ni videl. Šikanira, mobingira in terorizira tistega, ki ji v danem trenutku ne paše.
Ampak tudi za njeno rit palica raste. Bivšim zaposlenim plačuje mastne odškodnine, mož jo je našutiral v plastično rit, otroci pa kaj več kot evrov od nje ne želijo imeti.
Tudi sama imam probleme z direktorjem, stalno pritiska name na delo hodim ob 6h in delam do 21, včasih dlje, več kot naredim več dela mi naloži, pravi da sedaj je delo sedaj moramo delat ne pa zijala past. Ne vem koliko časa bom še zdržala, včasih semi že kar mede, še dobro da ne visi ves čas v firmi, takrat se vsaj malo sprostim, odprem njegov bife in si postrežem požirek ali dva.potem tudi delo lažje gre. hik
Ker ste ovce dokler dovolis da te jebejo si jeben. Jaz sem ob prvi priliki ko sva bila s sefom sama v prostoru kretena prijel za kravatlc mal stresu mu povedu da se mu bom posral v usta ce se me sam se enkrat loti z zajebavanjem ali kakokroli drugace – od takrat imam ljubi mir
ce te sef obremenjuje kot tolo zensko ki pravi da dela od 6 do 21 mu pridi v pisarno in dj odpoved mej jajca itak te bo fehtu isto sekundo da ne dajat odpovedi placo ti bo dvignu itd…pa bos mela mir. GARANTIRAM
Mobing je zelo relativna zadeva. Opazam, pa da se vedno mobingira predvsem pridne in zanesljive ljudi.
Jaz sem bil tudi podvrzen mobingu s strani šefov in tudi sodelavcev. V podjetju sem bil eden izmed parih, ki je znal vse. Verjetno je bil to problem …. ker sem dobro delal. Reševal probleme opozarjal na različne težave.. itd.
Na koncu sem enostavne šel…. v drugo podjetje, za veliko boljše plačilo…
Ko pogledam nazaj se samo nasmehnem….