Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki imate kredite v CHF

Tisti, ki imate kredite v CHF

Me zanima, če ste tisti, ki imate kredite v švicarskih frankih, že menjali. Oziroma vprašanje za tiste, ki se mal bolj spoznate na te reči – kaj narediti? Počakati ali menjati? Saj večno vendar tale kriza tudi ne more trajat … In kdaj hudiča misli kriza udarit Švico, a nič ne poslujejo z ostalimi državami al kaj? Res mi ni jasno. Tečaj se menja vsak dan, meni je šel pa kredit že za 50 EUR gor. :((
Kaj narediti?

Sem prepričana, da če bi vzela kredit v eurih in s spremenljivo obrestno mero, ne bi bilo nobene recesije. Grrrrr. :((

Mi imamo kredit v chf, 6 mesečni libor. Januarja se je obrok ZNIŽAL za 50 €.

Pri nas se je obrok tudi zmanjšal z januarjem :)))

Nam je šel tudi obrok dol;)))

No, zdaj pa še manj razumem kot prej. ???

Men tudi zniŽal

Živjo Zapufana

POmembno je kakšen LIBOR imaš – pol letni ali letni. Glede na napisano mislim da imaš letnega in moraš počakati, da bo obračun po enem letu.

Pri meni je tako – da imam letni obračun konec meseca marca, takrat mi bodo poslali obvestilo o zmanjšanju kredita in od takrat naprej eno leto manjši obrok.

LIbor se je v letu dni skoraj razpolovil, kar ne pomeni, da boš imela polovico manjši obrok, ker je pomemben tudi tečaj eur in chf, se bo pa sigurno poznalo.

Lp

Viky

Ja, mi imamo polletni libor in se je obrok zelo znižal, zdaj je skoraj enak tistemu pred 4 leti, ko sva vzela kredit.

Hvala za odgovore.
Sem šla gledat v pogodbo, imam 3 mesečni Libor in obrok je še vedno precej višji kot na začetku.

Se pravi, če prav razumem, se libor usklajuje na xy mesecev, mesečno pa obrok niha glede na menjalni tečaj?
Vsaj za marec sem potem lahko bolj optimistična. 🙂

Zanimivo, nam se je obrok zmanjšal za 9 evrov, imamo pa kredit pri Hypo. Zaenkrat en mislimo menjat.

meni se bo obrok zdaj znižal za cca 80 frankov, imam 12 mesečni libor

menjat pa v evre niti slučajno ne mislim!

si si kaj preračunala, kolikšen bi imela zdaj isti kredit v evrih zaradi katastrofalnega menjalnega tečaja?
Kot da v par letih niti franka še ne bi odplačala…

jaz ne bom menjala, ker tudi, če plačujem trenutno malo več zaradi slabe menjave ni to nič v primerjavi s tečajnimi razlikami pri celotni glavnici.

meni se je tudi januarja znižal za 80 evrov, 6mesečni libor, hypo banka

pismo, kako to, da se potem nama zvišuje. imamo 12 mesečni libor – oktobra so nam ga zvišali. od takrat, se zvišuje vsak mesec. obrok je takrat narastel na 325 evrov, prejšnji mesec je bil že 331.

imata enega najbolj neugodnih časov za spremembo obrestne mere

oktobra temeljna obrestna mera še ni toliko padla, da bi se vama poznalo, medtem, ko je tečaj EUR/CHF iz meseca v mesec nekako slabši. Obrok vama raste po oktobru izključno zaradi neugodnega tečaja

Niti slučajno se ne splača menjati, sploh nam, ki smo kredite v libor vzeli kakšna 2-3 leta nazaj, ko je bil stalni pribitek razmeroma nizek.
Kaj ste pa mislili, ko se najemali kredit?LIBOR pa do maksimuma?Že takrat so vam morali povedati, da tvegate, sedaj se pa razburajate.Moj kredit v liborju je bil v času največje “krize” še vedno bolj ugoden, kot če bi taisti kredit takrat vzel v euriborju in pod pogoji, ki so za euribor veljali takrat.
Bi se vam pa moral kredit kmalu (odvisno kako imate napisano) znižati.

New Report

Close