tisti ki imate novejše kuhinje
Koliko merijo vaše viseče zgornje omarice v višino in v širino?
Naročam namreč kuhinjo po meri in se ne morem odločiti. Naj imam visoke in glumazne omarice, naj imam dolge in ozke, naj imam….???
Spodaj so elementi in predali v glavnem 60 cm, predali do 80 cm širine, kako pa potem zgoraj?
Je kakšna omarica s steklom sploh še moderna ali naj imam vse zaprte? Naj dam kakšno poličko vmes med elementi??
Naj povem še, da kuhinja ni velika, je v obliki črke L in na krajši strani bom imela dve dolgi polici, na daljši pa omarice, toda kakšne?
Svetujte mi prosim!
Hvala!
omarice so manj globoke ki globina spodnjega dela. Standrad spodaj je 60 cm (globina). Tole bi ti rad svetova. Nad kuhalno ploščo, če maš samostojno napo, ni panike, pa fajn je da je malo širš akot kuhališče, če pa maš omarce in v tem sklopu tud napo, pazi na minimalno oddsljenost. Na to minimalno odaljenost (nap akuhališče dodaj kake 2,3,4 cm dodatne višine), če boš v bodoče zamenjavala plinske kuhalne plošče. V izogib požarom in uničeni napi
Starša sta lani jemala novo kuhinjo, prav tako v L. Na eni strani imata zgornje omarice od stene do stene, nič s steklom, stranska elementa sta z enojnimi vrati, ostali so z dvojnimi, tako da do police daljše. Višina elementov 35 cm, obešeni so malo višje, kot je standard, saj je en element v nizu nad samostoječim hladilnikom in je vmes malo prostora.
Vgradna kuhalna plošča je na stranici, kjer ni elementov, samo napa.
gornje besedilo sem dal guglu prevest v en drug, morda nekoliko bolj razumljiv jezik:
lockers are less deep that the depth of the lower part. The standard is below 60 cm (depth). This would I like worlds. Above the hob, if the masses alone hood, do not panic, it is a good time to be a little wider Remote hob, but if fat omarce and in this context pics hood, keep an eye on minimum oddsljenost. At this minimum Distance (nap akuhališče add any additional 2,3,4 cm height), if you in the future, replacing the straight gas hob. In order to avoid fire and destroyed the hood
ampak tudi zdaj ne razumem najbolje:-(
Odprte police ti iskreno odsvetujem, ker jih je treba stalno čistit. Zgleda mogoče lepo, je pa popolnoma neuporabno. Sploh če je majhna kuhinja, raje izkoristi prostor do stropa in vzemi višje omarice (pa še prahu ti potem ne bo treba brisat po vrhu). Na vrhnjih policah imaš potem stvari, ki jih redko potrebuješ.
Steklo je stvar tvoje osebne preference. Če ti je všeč, ga imej, če ti ni, ga ne imej :). Pri steklenih vratih je mogoče ta problem, da moraš potem v tej omari imeti nekaj, kar se lahko vidi, poleg tega jo moraš tudi logično razporedit glede na uporabo in da imaš čim manj skakanja levo desno.
Bistvo kuhinje lepega videza je, da so spodnji in zgornji elementi enako široki. Če je štedilnik npr. 60, bo tudi omarica nad njim 60. Višina zgornjih elementov je precej odvisna od vaše višine: za starejše ljudi se priporočajo nizke (“polovične”), za mlade so lahko do stropa, če so se pripravljeni malo bolj stegovati, celo stopati na “lojtrce” ali če imajo pač za pospraviti veliko stvari.
Omarice v kombinaciji s steklom trenutno niso preveč moderne, je pa vse stvar okusa.
Mislim, da avtorica sprašuje za višino in ne za globino elementov.[/quote]
višina kot višina omaric (kar je bolj kot ne standard), ali kako viso ko so oddaljene od pulta, kuhališča? ker oddaljenost zna biti jeba, sploh če kasneje not vtikaš širško kuhalno ploščo, sploh plinsko in tako ki je v celoti na pultu. Tvegaš požar
naše omarice so visoke 75 cm (so v liniji in je cela linija iste višine) in so od pulta oddaljene 63 cm. Višina spodnjega dela je pa 85 cm + pult (ene 2-3cm)
edin tam kjer je kuhalna plošča je oddlajenost večja, ker je tam podelementa napa, na d njo pa manjša omarica.
računaj da boš lahk kasneje daš kuhališče 60+cm not, da bo mogoče razporeditev gorilnikov drugačna, da bo višina kuhališča druga… najboljš opcija je da so elemnti okrog kuhališča malo bolj oddaljeni od površine, oz da jih je manj, ter da je napa šriši in malo bolj oddaljena kot pišejo navodila. lahk če šoldi dajo blagoslov, pa kupiš ono ki je vgrajena v pult, direta zravn kuhališča…samo šoldi
gornje besedilo sem dal guglu prevest v en drug, morda nekoliko bolj razumljiv jezik:
lockers are less deep that the depth of the lower part. The standard is below 60 cm (depth). This would I like worlds. Above the hob, if the masses alone hood, do not panic, it is a good time to be a little wider Remote hob, but if fat omarce and in this context pics hood, keep an eye on minimum oddsljenost. At this minimum Distance (nap akuhališče add any additional 2,3,4 cm height), if you in the future, replacing the straight gas hob. In order to avoid fire and destroyed the hood
ampak tudi zdaj ne razumem najbolje:-([/quote]
glej zgornji elemnti omarice, so malo manj globoki kot spodnji del kuhinje, kateri ponavadi standardni širok 60 cm. So izjeme, (npr. če maš posebej kuhališče, ki je drugače oblikovano, drugih dimenzij…tle j elahk globina drugačna)
višina spodnjega dela je 85 cm na to pa pride pult
oddaljensot zgodnjih elementov od spodnjega dela kuhinje (pulta), je različna, pazi edino okrog kuhališča, da upoštevaš oddlajenost, ki je zahtevana, oz nardiš kt stari od barce – maš tam sam napo, pa fino je da levo in desno od kuhališča višeči elementi niso prenizko nameščeni, ker če boš menjavala kuhališče zna biti da ji hboš morala odstraniti.Z napo če je samostojna ni tak problem
Mislim, da avtorica sprašuje za višino in ne za globino elementov.[/quote]
višina kot višina omaric (kar je bolj kot ne standard), ali kako viso ko so oddaljene od pulta, kuhališča? ker oddaljenost zna biti jeba, sploh če kasneje not vtikaš širško kuhalno ploščo, sploh plinsko in tako ki je v celoti na pultu. Tvegaš požar
naše omarice so visoke 75 cm (so v liniji in je cela linija iste višine) in so od pulta oddaljene 63 cm. Višina spodnjega dela je pa 85 cm + pult (ene 2-3cm)
edin tam kjer je kuhalna plošča je oddlajenost večja, ker je tam podelementa napa, na d njo pa manjša omarica.[/quote]
Zgornje omarice so približno standardne, 30, 35 , 36, 40, 50, 72, 100 cm … imaš enojno višino, dvojno višino, vmesno višino (odvisno od proizvajalca) … ne govorim o razmiku med pultom in dnom zgornjih omaric, ampak o višini zgornjih elementov.
Meni se pa zdi pametno vprašati, da ne narediš kake brezvezne napake, ko sploh ne razmišljaš, sploh pri prvi kuhinji še ne veš, na kaj biti pozoren. Recimo za te police ji bo hitro žal, čeprav zdaj verjetno ne verjame na besedo.
Zanimivo mi je pa zdaj brati besedno izmenjavo med Barco in WC, ker sta oba iste baže, ne bosta priznala svoje napake, da se ubiješ Bo WC raje še naprej razglabljal in kar nekaj svetoval kao ultra strokovno, da zamegli tisti strel mimo, enako kot to počne Barca, kadar ne da pravega odgovora
V bistvu bi rada imela bolj odprt tip kuhinje, zato bom dala od kota do omare za shrambo in hladilnika le dve polici(to je ta krajši del kuhinje); zanima me predvsem to, ali naj imam omarice do vrha ali 10-15 cm nižje?? Če jih dam do vrha bodo visoke približno 100 cm, kar pa se mi res zdi previsoka omarica. Razmišljala sem tudi že o npr. višini spodnje 40 cm, nad njo pa omarica 60 cm, tako da pride vse skupaj 100 cm. Govorim vam samo za zgornji del omaric, spodaj je vse že odločeno;) Bodo pa zgornje omarice na “tač” in mislim da potem s tem ne bi smelo biti problema. Spodaj bo kuhinja z lesenim izgledom, zgoraj pa bo visoki sijaj. Spodaj bodo kljuke na omaricah, zaradi pomivalnega stroja in predalov..zgoraj kljuk ne bo…
Meni se pa zdi pametno vprašati, da ne narediš kake brezvezne napake, ko sploh ne razmišljaš, sploh pri prvi kuhinji še ne veš, na kaj biti pozoren. Recimo za te police ji bo hitro žal, čeprav zdaj verjetno ne verjame na besedo.
Zanimivo mi je pa zdaj brati besedno izmenjavo med Barco in WC, ker sta oba iste baže, ne bosta priznala svoje napake, da se ubiješ Bo WC raje še naprej razglabljal in kar nekaj svetoval kao ultra strokovno, da zamegli tisti strel mimo, enako kot to počne Barca, kadar ne da pravega odgovora :)[/quote]
Glede polic.
Če bi bilo po moje, zgoraj omaric sploh ne bi bilo, potrebujem jih le zaradi prostora, sploh pa imam rada kuhinjo v kateri ni nepotrebne navlake. Iz stare sem odstranila prav vse kar ne potrebujem in verjemite mi, napolnila sem dva kontejnerja:))
Na policah ne bo veliko stvari..
Hvala vsem za odgovore, kar še kaj mi napišite, morda se mi porodi kakšna nova ideja:)
Zanimivo mi je pa zdaj brati besedno izmenjavo med Barco in WC, ker sta oba iste baže, ne bosta priznala svoje napake, da se ubiješ Bo WC raje še naprej razglabljal in kar nekaj svetoval kao ultra strokovno, da zamegli tisti strel mimo, enako kot to počne Barca, kadar ne da pravega odgovora :)[/quote]
Glede polic.
Če bi bilo po moje, zgoraj omaric sploh ne bi bilo, potrebujem jih le zaradi prostora, sploh pa imam rada kuhinjo v kateri ni nepotrebne navlake. Iz stare sem odstranila prav vse kar ne potrebujem in verjemite mi, napolnila sem dva kontejnerja:))
Na policah ne bo veliko stvari..
Hvala vsem za odgovore, kar še kaj mi napišite, morda se mi porodi kakšna nova ideja:)[/quote]
Ja seveda omarice kupiš zaradi potrebe po prostoru za shranjevanje, ne zaradi estetskega presežka …
Ampak še pomembnejša od videza je pa praktičnost. Ne vem, kakšen je tvoj življenjski slog, ampak človek ima vedno manj časa in da potem ta dragoceni čas zapravljaš za čiščenje polic, je tudi malo tako. In police so dejansko čedne, ampak z vidika čiščenja in pospravljanja popolnoma nepraktične. Razmisli o tem. Sploh če misliš kuhat na plin …
v bistvu če greš brat moj prvi post sem ekstra dopisal tisto, kar j epotem postalo jedro spora – torej na kaj naj pazi. Podal sem tudi dimenzije moje kuhinje. Tko da mislim da mi kaj dost nimaš očitat
Meni se pa zdi, da je bolje če da omarice do vrha (stropa) pa tudi če so 100cm visoke kot da pusti špranjo med zgornjim delom omarice in stropom (10-15cm) , saj potem ni potrebno čistiti vrha omarice in se ne nabira prah. Na zgornjo polico omarice bo pa že dala kaj kar je manj v uporabi. Pa tudi če bo polica prazna je bolje kot prah na vrhu.
Malo je pa spet odvisno od koncepta. Mi2 bova imela zgornje omarice enako široke, kot so spodnji elementi. Vecinoma 60 in en element 80. Omarice bodo mogle biti visoke vsaj 75 cm, da bodo linije bolj vertikalne in ne kvadratne. Malo he pa odvisno tudi od visine prostora. Pri nama je 270 in si ne predstavljam omar do vrha. Mogoce tudi tistih 10 cm ni treba zapreti ampak se da kak led trak gor.
v bistvu če greš brat moj prvi post sem ekstra dopisal tisto, kar j epotem postalo jedro spora – torej na kaj naj pazi. Podal sem tudi dimenzije moje kuhinje. Tko da mislim da mi kaj dost nimaš očitat
Zanimivo mi je pa zdaj brati besedno izmenjavo med Barco in WC, ker sta oba iste baže, ne bosta priznala svoje napake, da se ubiješ Bo WC raje še naprej razglabljal in kar nekaj svetoval kao ultra strokovno, da zamegli tisti strel mimo, enako kot to počne Barca, kadar ne da pravega odgovora :)[/quote][/quote]
Tvoj prvi post
pišeš o globini spodnjih elementov, avtorica sprašuje o višini zgornjih :)))
[/quote]
Tvoj prvi post
pišeš o globini spodnjih elementov, avtorica sprašuje o višini zgornjih :)))[/quote]
v enem vmesnem postu sem podal dimenzije naše kuhinje, zgornji in spodnji del..višina naših zgornjih omaric je 75 cm, razn nad kuhališčem. So pa malo manj globoke kot spodnji del
Prišla je moda kuhinj, ki zgledajo kot vgradne omare, od tal do stropa.
Ti boš pač imela spodaj omarice in pult, zgornje pa bi jaz dala do stropa, v enem kosu, nič ločeno in deljeno in nastlano, gladko vse. S tem boš ubila dve sli tri muhe na en mah: 1. bo modna, 2. praktična, ker ni treba zgoraj brisat omaric in 3. več prostora, ki ti bo v manjši kuhinji prav prišel.
To z odprtimi policami utegne biti v redu, vendar zraven nikakor ne bi pasale omarice do stropa, to moraš vedeti. Tudi deljeno spodaj 40 in nad to 60 cm, to ne gre. Kvečjemu obratno, ampak raje samo 60 ali 80.[/quote]
Seveda gredo omarice do stropa na eni steni, skupaj s policami na drugi steni, le da naj bodo tiste police 4 namesto 2.