tisti, ki imate samo eno letveno dno pri postelji
Tisti, ki imate pri večji postelji le eno letveno dno, zanima me, kako se teža porazdeli na sredini. Če sta dva letvena dna, je normalno potem na sredini postelje naslonjeno in gre tudi tja teža obremenitve, če je pa samo eno dno čez celo posteljo, a je treba kaj na sredino fiksirati oziroma dati kaj spodaj na sredino?
Imam posteljo, ki ima tisto vzdolžno sredinsko letvico primerno za dva letvena dna, a je v redu če kupim eno letveno dno, čeprav je ta palica spodaj? Težko dobim dva dna, ker je širina 140×200 in je mišljeno kot ležišče za enega.
Tale upogljiva letvena dna so nekaj najbolj zgrešenega, kar so kdaj izumili. Zamenjala sem že tri. Če boš kupila samo eno, se zna zgodit, da se bo po sredini upognilo in bodo letvice lepo izpadle. Če boš kupila tisto za dva, pa boš na sredini skoz čutila vmesno desko ali štango in na sredini ne bo mogoče ležati. Kupi si raje dovolj trdne in masivne deske in jih z lesnim lepilom prilepi na okvir. Ali pa leseno ploščo za cel okvir.
70×200 ni skoraj nikjer na voljo, ker tako ozkih samostojnih ležišč skoraj ni. Večinoma se začne od 80×200 in 90×200. Za 140×200 je očitno mišljeno eno letveno dno. A bo to sploh v redu, ker imam blazno težek jogi, da ga dve osebi komaj dvigneta, plus 100 kg teža osebe. Imam na postelji “križ” in vzdolžno in prečno nosilno desko, mišljeno za dva dna…a lahko dam na to eno dno
Ja kolk kil pa imaš pol za vraga? Jaz imam eno letveno dno, na sredini so ojačitve z dvema letvicema, kjer štelaš razpon in s tem trdoto. Je pa 140×200 in seveda brezove letve.
[/quote]
Odvisno od teže posameznika in števila oseb na postelji. Odvisno je pa tudi od vzmetnice, žepkaste vzmeti so nenormalno težke. Jaz svojega jogija nikakor ne morem dvignit, še z bratom oba komaj obrneva jogi. To ima sigurno 40 kil vsaj. Pol si pa predstavljaj težja oseba ali celo dve na ležišču, ki je mišljeno za eno osebo + težek jogi…
BTW; a to dno izgleda ok? https://www.meblojogi.si/izdelki/meblojogi-comfort/
ALi je prešvoh za večje obremenitve?
Odvisno od teže posameznika in števila oseb na postelji. Odvisno je pa tudi od vzmetnice, žepkaste vzmeti so nenormalno težke. Jaz svojega jogija nikakor ne morem dvignit, še z bratom oba komaj obrneva jogi. To ima sigurno 40 kil vsaj. Pol si pa predstavljaj težja oseba ali celo dve na ležišču, ki je mišljeno za eno osebo + težek jogi…
[/quote]
Je tako, tako je. Imam žepkast jogi, pošten, visok, za dva normalna človeka več kot dovolj.
[/quote]
Mene so učil, da letvice morajo bit obvezno brezove, ker te bodo leta ohranile prvotno stanje, vse drugo je zanič. In je res. Pri tem pa če gume potegneš do konca imajo tiste letve dvojno nosilnost in so malo čez polovico, tam ko je največja teža, torej rit in trebuh.