Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tisti, ki imate žepkaste vzmeti – lepo prosim pomoč nujno

tisti, ki imate žepkaste vzmeti – lepo prosim pomoč nujno

Ali imate vsi pri žepkastih vzmeteh posebno letveno dno , ki je primerno za tako vzmetnico
https://www.vitapur.si/spalnica/letvice/fiksno-letveno-dno-hitex-airflex-comfort

Sem naročila tako dno in novo posteljo, a postelja po dolžini nima stranice po celotni dolžini, da bi taka premikajoča dna vstavil, pač pa dol padejo, ker imajo nosilce samo na treh delih in ne po celotni dolžini. Sem hotela to dno vrniti, a mi pravi da nobeno drugo ni primerno za žepkaste vzmeti in da bom slabo spala in da ne gre tak jogi z drugačnimi letvenicami. Mizarja ne poznam da mi popravlja posteljo, ne vem kaj naj naredim.

Jaz imam klasicno letveno dno, ki se da nastaviti.

Nekaj taksnega imam
https://www.zdravapostelja.si/izdelek/letveno-dno-tw-relax/

Nw od te znamke. Ce prav razumem, te mucijo robovi, ki tukaj so po celi dolzini.

Tudi jaz imam le navadno letkasto dno z nastavitvami v ledvenem delu. Za tako podlogo, kot jo ti omenjaš, sploh prvič slišim. Tudi ko smo kupovali jogi z žepkastimi vzmetmi, ni prodajalec nič takega omenil.

Jaz imam dva centimeterske deske

Glavno da je ravno. Lahko je tudi iverna plosca.

Tako je, se opravičujem, če je nejasno napisano. Problem je, da postelja in letveno dno nista kompatibilna. Postelja ima znotraj na vsaki strani po dolžini 3 nosilce na treh mestih za letvice (na začetku, sredini in na koncu) in ne 2 metra rob v kosu od vzglavja do vznožja, da bi lahko položil tovrstne letvice, ki sem jih naročila in so premikajoče in rabijo nosilce po celotni dolžini. Te letvice pridejo v škatli 20x20xm, se zložijo, niso tiste klasične trdne nepremikajoče v enem kosu. Ne vem, kako bi razložila.
Sem sama, komaj mi je nekdo jogi pripeljal, zdaj posteljo namontiral, zdaj mi to ne paše. Ne vem več, kaj naj?? Predlagali so mi, naj najdem mizarja, ki bi mi v postelji naredil ta stranski rob na obeh straneh in naj potem vstavim te letvice. Se bojim, da bo predrago, ker bi moral celo posteljo preurediti, ima neke drugačne nosilce. Zdaj razmišljam, da nabavim navadno iverko – ploščo v bauhausu in samo to vstavim, brez kakršnih koli letvic. Sem prav obupana. Nič ne dela v fizičnih trgovinah, se ne spoznam, že mesece se lomim na tleh, sploh ne vem več kaj naj.
Zdaj ne morem niti na jogiju spati, ker nimam toliko prostora, ker je nova postelja sestavljena, za jogi izven postelje v sobi nimam prostora. Prav obupana sem.
Postelja je sestavljena, sem merila prostor za letveno dno, pride 139 cm in ne 140, zdaj ne vem, a je še to narobe sestavljeno in niti druge letvice ne bodo šle notri.

Je to letveno dno primerno tudi za žepkaste vzmeti? Meni je rečeno, da je tisto z linka edino dno , ki paše za žepkaste vzmeti

[img]http://shrani.si/f/f/Hn/1z6I1Y7H/letve.jpg[/img]

To letveno dno je kot neka odeja, ki jo položiš in rabiš v postelji ob strani ta rob (kjer kaže puščica) po celotni dolžini, da jih lahko položiš – ker same nimajo roba kot klasična ostala dna. Moja nova postelja pa nima roba po celotni dolžini (ampak samo nosilce na treh mestih), ker je očitno mišljena za tisto običajano letveno dno, ki ima samo stranske robove.

Še nikoli nisem slišala, da bi žepkaste vzmeti potrebovale posebno dno postelje. Glavno da je ravno, so ti to že povedali. Te letvene zadeve so začeli uvajat, ker so verjetno cenejše in jih je lažje razvažat (razstavljena postelja je sorazmerno majhen paket, razen po dolžini, medtem ko klasično dno je pač velikosti 90×210). Reklamirajo pa jih, kao da so boljše, bolj prožne bla bla bla (jaz sem letveno dno zamenjala za trdno, ker mi je bilo premehko, pa verjetno imam žepkaste vzmeti, nimam pojma, Slovenska postelja proizvajalec, neka fensi šmensi premehko zadeva).
V glavnem lahko daš tudi kakšno drugo dno, samo ne glih iz iverke, raje iz vezane plošče (ampak v vsakem primeru bi bilo dobro dodati še eno letev, ali na posteljno stranico ali pod ploščo, ker na dolžini 2m se bo sicer upogibalo).
Zato pejdi raje v Obi ali Merkur, kupi pooblano letev 2×4(3) cm dolžine 2m in paket lesnih vijakov dolžine 3cm. Letev privijačiš na posteljno stranico. Kak vrtalnik in šaufciger se enti najde pri hiši, ali pri sosedih. Ma če si blizu, ti pridem jaz zašraufat tistih par vijakov.

Seveda potrebujejo posebne. Ravno za žepkaste vzmeti ne smejo biti nič prožne kar vse so.

Seveda potrebujejo posebne. Ravno za žepkaste vzmeti ne smejo biti nič prožne kar vse so.
[/quote]

In zakaj jo potem prepričujejo, da mora biti letveno dno? To (pri teh dimenzijah letev) se vse upogiba.

Moj dec je dal kar bosanko za dno postelje. Pa je ravno tako ok.

V 15 letih imam drugo ležišče z žepkastimi vzmetmi in letveno dno, podobno kor je objavila ena zgoraj. Prvič slišim, da bi bilo potrebno kakšno posebno dno.

Ou, shit, ne bi jst zi kupu, to je kak nateg.

Imava tovrstno vzmetnico – položeno na dno iz polnega lesa, ker je mož sam stesal posteljo. Je super udobna, imava jo že par let.

Pohvale tvojemu možu.

Kako pa uspeš tipkati s tal 🙂
[/quote]

ne boš verjel. Mi stal celo jemo.

Zelo se motite. Če imate vzmetnico z žepkastimi vzmetmi je NUJNO da imate fleksibilno ne fiksno dno! Ravne iverne plošče pa sploh ne pridejo v poštev.

Jaz imam žepkasto vzmetnico samo zato, da namesto v štumfe shranjujem v žepke Evre. Brez podna.

Dajte kakšen link, kaj konkretno je v redu!

Samo mal sem poguglala in ugotovila, da se pač ne strinjajo vsi. Npr. tudi letvena dna so ok. Npr. https://www.meblojogi.si/izdelki/meblojogi-multi/

Tako je, se opravičujem, če je nejasno napisano. Problem je, da postelja in letveno dno nista kompatibilna. Postelja ima znotraj na vsaki strani po dolžini 3 nosilce na treh mestih za letvice (na začetku, sredini in na koncu) in ne 2 metra rob v kosu od vzglavja do vznožja, da bi lahko položil tovrstne letvice, ki sem jih naročila in so premikajoče in rabijo nosilce po celotni dolžini. Te letvice pridejo v škatli 20x20xm, se zložijo, niso tiste klasične trdne nepremikajoče v enem kosu. Ne vem, kako bi razložila.
Sem sama, komaj mi je nekdo jogi pripeljal, zdaj posteljo namontiral, zdaj mi to ne paše. Ne vem več, kaj naj?? Predlagali so mi, naj najdem mizarja, ki bi mi v postelji naredil ta stranski rob na obeh straneh in naj potem vstavim te letvice. Se bojim, da bo predrago, ker bi moral celo posteljo preurediti, ima neke drugačne nosilce. Zdaj razmišljam, da nabavim navadno iverko – ploščo v bauhausu in samo to vstavim, brez kakršnih koli letvic. Sem prav obupana. Nič ne dela v fizičnih trgovinah, se ne spoznam, že mesece se lomim na tleh, sploh ne vem več kaj naj.
Zdaj ne morem niti na jogiju spati, ker nimam toliko prostora, ker je nova postelja sestavljena, za jogi izven postelje v sobi nimam prostora. Prav obupana sem.
Postelja je sestavljena, sem merila prostor za letveno dno, pride 139 cm in ne 140, zdaj ne vem, a je še to narobe sestavljeno in niti druge letvice ne bodo šle notri.
[/quote]
Pri nas imamo vzmetnice, ne žepkaste, ampak vezane, tast naredil sam, so vrhunske. Tast je tapetnik.
Za dno imamo vezano ploščo, ki pa je navrtana, da pride zrak med vzmetnico in dno. Tole je nujno, da ti ne bo vzmetnica začela spodaj plesneti!

Samo mal sem poguglala in ugotovila, da se pač ne strinjajo vsi. Npr. tudi letvena dna so ok. Npr. https://www.meblojogi.si/izdelki/meblojogi-multi/
[/quote]

Tudi jaz že skozi govorim, da moj dick paše v vsako žensko p***o.

Tud mii.amo v celo dno navrtane luknje v velikosti teniske zigce
Vsak kot eno pa po sredi eno

New Report

Close