Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tisti, ki imate zidani bazen – cena? izkušnje?

tisti, ki imate zidani bazen – cena? izkušnje?

z mojim dragm sva si omislila bazen. in sicer zidanega. montažne variante naju ne zanimajo.

tisti, ki imate zidani bazen – koliko vas je stal? koliko vas stane vzdrževanje? je pri zidanem res več dela z čiščenjem?

če ga ima kdo od vas več let – ga še vedno uporabljate tudi po mnogih letih?:-)

to tudi mene zanima kakšne so kaj cene. če bi ga imela, vem da bi ga uporabljala vsak dan, tudi 20 let kasneje, nebi se ga sploh naveličala.

No, mi smo ga imeli. Že zdavnaj. Zidanega. In ne bi ga več imeli. Je počil po celi dolžini…

pa ste ga delali sami?

po kolikih letih je počil?

zakaj je počil?je bila kontrukcija glede na težo vode prešibka?

Nismo ga delali sami, kljub temu je počil in to praktično takoj. Zanič je bil narejen. Je pa tega res že zelo dolgo. Zdaj bi sigurno delali boljše ampak zaradi slabih izkušenj, zidanega ne bi več imeli!

Imajo prijatelji, pa imajo kar veliko stroškov. Več kot bi hodili vsak teden na bazen. Pa še čiščenje okolice, pobiranje listja…veliko je treba dati klora, da ti nekaj časa obstane voda.
Pa še vedno se kopaš na istem mestu. Tudi alge se rade nabirajo pa čeprav čistiš in kloriraš. Če imaš lasten izvor vode – tople- ti je vredno iti v to, drugače ne.

Počil nam je pozimi, ker je voda zmrznila. Nismo pričakovali, pri taki količini vode.

Na kakšno kvadraturo pa misliš?

kaj manjšega imava v mislih, s protitočno napravo. 3×6 približno.

nenavadno, da je počil.očitno so vam ga res šlampasto naredili :-S

Pozanima se tukaj: http://www.royaldolphin.info/slo/podjetja.php , imajo menda ene izmed kvalitetnejših bazenov in vseh variant in kvalitetno izvedbo. Znanec se je ravno prejšni teden dogovoril zanj in je preračunal, da ga bo prišlo z izkopom, izdelavo bazena in okolice, s nadstreškom, okoli 15000evrčkov

delali sami iz betonskih zidakov + vlit beton, velik 7×4, cena pred
2 leti ca. 2000€ od tega 400€ za folijo, ki so jo nam naredili po meri,
čistilna 200€ … kopamo se od maja do septembra vsak dan, čistimo ga
dnevno z mrežico po površini, sesamo 2x tedensko dno, dodajamo
algicid in klor, drugih stroškov ni, pozimi obvezno spraznit in pokrit
kopamo se že 6 let

Kako zdaj; cena pred DVEMI leti…, kopate se že ŠEST let…???????????

Kako zdaj; cena pred DVEMI leti…, kopate se že ŠEST let…???????????[/quote]

Ceno navajaš tisto, ki je veljala pred dvema letoma, kopate se šest let, torej naj bi bazen gradili leta 2005, ko smo imeli še tolarje… Nakladaš!

prej smo imeli z napihljivim robom fi350 ravno zato,
da vidimo, če se bomo naveličali, zidan je sedaj 2 leti
in je še boljše, ker se da tudi plavat

Kolegi ga imajo že več 10 let. Je tako nagravžen, da ni več za stopit vanj. Folija čisto nagubana, dno zeleno, čeprav pucajo kot norci. Pa tako so se hvalili, da so ga poceni naredili.
Bazen je treba naredit oreng ali pa nič. Jaz bi sigurno montažnega. Mali denar, velika kvaliteta, tega pri bazenih ni.

gradnja bazenov je nepotreben luksuz in onesnažuje okolje – pretirana poraba vode, ki jo potem klorirano spustijo v okolje
velika investicija, veliko vzdrževanja in sprotnih stroškov

Imamo od leta 1970, ko sem bila še otrok. Velikost 8x4m.Beton. Sprva je bila notranjost oblrčena v plastiko, ki je po cca 2o letih spustila (popokala in voda je šla za stene…). Čistilna naprava na kremenčev pese,. Po adaptaciji je zgolj betonski, prebarvan z bazensko barvo. Čistilna naprava obtočna (super). Dodajamo klor v obliki tablet skozi čistilno napravo in občasno algicid. Ogrevamo preko centralne…v bazenu je radiator (cev v obliki le tega). Pozno jeseni vodo spustimo, spomladi prebarvamo na novo. Vsako drugo sezono cel bazen, sicer samo dno in robove. Vsak večer vodo pokrivamo s folijo, da drži toploto. 1x tedensko sesamo smeti z dna.

Pozdrav, lahko navedete, kakšno barvo uporabljate za bazen? Mogoče link?
Je nanaesena direktno na beton, ali je beton dodatno prevlečen s kakšnim premazom/hidroizolacijo?

Hvala

Pozdravljeni,

mi smo se ravno kar lotili zidanje bazena 7 m x 3.5 m.

A naravni bazen se pa ne da naredit? Da voda kroži? Ker mene odbije že sama količina kemikalij in nekih pripomočkov ki jih je treba uporabljat, tako da niti ne razmišljam.

Kaj pazen s slano vodo? Se to obnese?

Betonski bloki, beton, armatura, pvc odtočne cevi, obloga stiropor in bazenska folija. Narediš domačega 7x3mx1.40m s stopnicami za 1000eur+tč 2000eur. Mi smo ga na vikendu, kasneje še nadstrešek in steklo čez. Problem je čiščenje in ogrevanje. Obstajajo namenske bazenske tč, grejejo vodo ugodno samo na papirju, realnost je drugačna in gre zelo, zelo, zelo počasi, tistih 9kw kot da gre v zrak. Za gradnjo obstajajo stirobloki ki naj bi bili specifično za bazene, sam ne verjamem, da je kaj bolje. Elektrika je draga. Če hočeš imet 26° skoz celo sezono se spod 300€ s pomočjo sonca in solarnih panelov nimaš kaj za pogovarjat, druga opcija je peč na drva in bazen kot zalogovnik+tč, kak imamo zdaj mi. Sama tč zagreje na 26° v 5 dneh, 24-25 kubikov vode. Tisti z mrzlo vodo so pa poceni in mrzli, za psa dobri mogoče. Tak bazen je treba takoj nadkrit, ker veter nosi not zemljo, listje, žuželke in to nonstop. Toplo priporočljiv je tudi filter, se lahk montira pred tč, klorirat vodo in redno čistit. S takim bazenom je pol ure dela dnevno ob pogoju, da vse laufa. Pustit stat vodo par dni je takoj dela s čiščenjem za par dni. Kubiki pa tud niso poceni. Razmisli. Mi smo ga uporabljali 2 sezoni. Zdaj 2 leti prazen.

POZDRAV

ZANIMA ME KAKO STE ARMIRALI  BETONSKI BLOK.MISLIM ZIDAT Z BETONSKI BLOK GORENC OPAŽNI H BLOK 20 19 x 40 x 19 CM.

HVALA LEPA ZA ODGOVOR LJUBO

New Report

Close