Tisti ki kupujete v tujini namesto doma…
Ni specifike, kaj te zanima?
Kak kos za dat nase, raje grem v Trst, ker so noro dobre cene, ko so popusti, dobi pa se kaj posebnega, pisanega, lep model.
Hrana-za otroke big bobble (al kako se imenuje?), ker to tapravi, huba buba v Slo so obup.
Ostale stvari (pripomoki, knjige, za igro, itd) preko Amazona, eBay, BookDepository. Predvsem zato, ker je v Slo nabita cena ali pa tega pri nas sploh ni. Original knjiga v angl.jeziku 3x ceneje kot v Slo prevodu (brez postnine!).
vcena, ponudba, kakovost itd….primer sem gledal par dni nazaj otroške trenerke (otroške zastarn velikosti), mislim da so bile lotto v coopu znižane iz 40 na 25 €. Torej praktično (10 € doplačila) 2 za ceno pa to je sam en tak hec, takihle hecov je še dost. Sedaj mi pa povej kje lahk dobim 2 trenerki z a50 € (hlače+ jopica) za osebe stare od 10 -16 let?
okej, do coopa mam cca 40 km, tolk kot pa mam do LJ mam do Viles (ipercoop) al pa do benneta (Pradamano). Bennet ma cot da glava peče, tko da men se bolj splača čez bivšo mejo, ker mam na isti kilometrini kot bi jo mel do LJ več štacun, kjer lahk kaj pametnega dobim (govoriomo o štacunah alal takko , H&M , Oviesse, poa razni diskonti, kjer lahk kak ehlače, trenerke itd kupš)
Sami sebi kopljemo jamo. Eno so nakupi v tujini, drugo pa najem tuje delovne sile. Slovenčki pa vse manj in manj denarja. Sama dam rajši zaslužiti domačemu kot tujemu. Manj bomo kupovali višje bodo cene in še manj bo ponudbe. Nakupovanje iz naslonjača pa ne hvala. Že tako nismo več družabni in življenjski.
Kakšna bedarija.
Slovenski “podjetniki”, ki hočejo z vsako stvarjo zaslužiti x 10, sami sebi kopljejo jamo!! In nehajte že cmeriti zaradi nategunov!
Če se da drugje dobiti enaka ALI BOLJŠA kvaliteta za manjšo ceno – zakaj se pa tukaj ne da???
Daj daj, tale objokovanja ubogih slovenčkov si zatakni nekam, kar se tiče družabnosti – jaz grem v trgovino kušovati, ne debatirati s prodajalkami.
Jaz svoj denar najraje dam tistemu, ki me ne prinaša okoli, in takih je v sloveniji zelo, zelo malo.
Ti pa kar izvoli.
Kakšna bedarija.
Slovenski “podjetniki”, ki hočejo z vsako stvarjo zaslužiti x 10, sami sebi kopljejo jamo!! In nehajte že cmeriti zaradi nategunov!
Če se da drugje dobiti enaka ALI BOLJŠA kvaliteta za manjšo ceno – zakaj se pa tukaj ne da???
Daj daj, tale objokovanja ubogih slovenčkov si zatakni nekam, kar se tiče družabnosti – jaz grem v trgovino kušovati, ne debatirati s prodajalkami.
Jaz svoj denar najraje dam tistemu, ki me ne prinaša okoli, in takih je v sloveniji zelo, zelo malo.
Ti pa kar izvoli.[/quote]
Točno tako, ja. Sem zgoraj napisala primer – isto robo istega proizvajalca naročim iz fotelja v tujini. Mi jo ceneje in do vrat dostavijo – brez dodatnih stroškov dostave. Kako trapasta bi morala bit, da bi se na svoje stroške vozila do našega ponudnika, pa še plačala bistveno dražje? Kdo torej tu komu jamo koplje?
Zakaj kupujem v tujini?? Zaradi nižjih cen, veliko boljše kvalitete.Ce primerjam razprodaje pri nas ali pa v Avstriji, so v Avstriji veliko nižje cene, tam so res veliki popusti.Da ne govorim o hrani za male živali, pa mehčalci, pralni praški, šamponi so v Avstriji veliko bolj kvalitetni kot pri nas.Sicer je pa bila pred časom objavljena raziskava, vzeli so določene artikle v Avstriji, Nemčiji, na Poljskem, Hrvaški in Sloveniji, seveda so bili artikli ki so namenjeni za nemški trg veliko kvalitetnejši kot tisti, ki so namenjeni za balkan.Seveda pa sta po drugi strani meso, zelenjava v Avstriji zelo zelo dragi. Takrat pa grem k slovenskemu kmetu in kupim pri njem.Ne vem pa zakaj bi morala podpirati slovenske trgovce, in njihove marže, ki segajo v višave.Konec koncev je v slovenskih trgovinah vedno manj slovenskih izdelkov.
Yo in podobni
S katero branžo si pa vi služite kruh. Vsi nekaj prodajamo, najsibodi blago ali znanje se pravi, da imate ravno tako visoke marže. Problem naše dežele je naša majhnost in seveda je razlilka v čeni ali naročiš karton nogavic ali pa kamion. Ne pa visoke marže trgovcov. Te so enake kot v tujini žal je prvotna cena bistveno manjša
Tako, da ta prodajalec zakupi cel kamion 20 kg pasje hrane in ga ta žakelj stane 12 eur tebi ga proda po 36 eur. Naši uvozniki pa naročijo eno paleto te iste hrane in za en žakelj odštejejo 22 eur tebi bi ga pa prodali za 46 eur. Se pravi, da zaslužek trgovca ni večji kot tadrugega ja cena pa je očitö večja.