Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Tisti ki kupujete v tujini namesto doma…

Tisti ki kupujete v tujini namesto doma…

Kupujem v tujini zato,ker tega pri nas ne dobim. Potem pa je na vrsti cena. Zakaj bi kupila 4 avtosedeze v baby centru in plačala 4*100 eur več za enake izdelke?!? Pa saj nisem na glavo padla.

Tudi zato, ker kvaliteta ne upraviči več prodajne cene.

Konkretn primer: Gorenjeva bela tehnika – kar nekaj težav s pralno sušilnimi stroji še celo v garanciji, več na servisih, kot v pogonu. Pa so bili iz višjega cenovnega razreda, da ne bo pomote. In potem se ti moli napisano svinjsko zafržmaga, ko prideš v Italijo; Avstrijo, Nemčijo, pa vidiš isti stroj v redni ponudbi za 1500-200 eur ceneje, kot pri slovenskih ponudnikih ( preverjeno preko spletnikov mimovrste.com ali ceneje.si), pa tudi akcijske ponudbe trgovcev še vedno dražje od določenih rednih ponudb v sosednjih državah….

Enako je s kupovanjem manjših gospodinjskih aparatov preko spletnih ponudnikov iz tujine ( Amazon, Ebay). Nekatere stvari tudi 2x cenejše -naprimer mikserji, kavni aparati, blenderji, garancija znotraj EU pač velja brez .
problema.

Enako oblačila, obutev – marže tako našibane v Sloveniji, da se mi tudi cestnino izplača plačat in zapeljat tja, kjer so oblačila dosti cenejša in celo drugačne kolekcije, kot tisto, kar izberejo po slovenskih štacunah – če gremo pa v nakupe v času počitnic, ko tja potujemo ali pa skozi ali mimo, ( naprimer če gremo v Legoland ali Playmobil, je na poti kar nekaj odličnih lokacij, kjer kupjemo oblačila), sta pa 2 muhi na en mah.

Zadnjič smo kupovali čistilo in obnovitvno barvo za domačo sedežno garnituro – če bi nam to delal ledercenter, bi to prišlo cca jurčka evrčkov. Pri nas nakupljen potrebni material za obnovo barve in popravilo prask ledra na eni sedežni, 155 eur (!), z angleškega amazona pa 40 GBP – enaka količina, enaka znamka. Naredila sama, sedežna je kot nova, res – -imaš na Youtube vse filmčke, kako se to naredi, pa prišparaš ogromno. Kdor se pusti lupit v Sloveniji, se kar naj. Jaz se že 10 let ne.

Ja, OVS Italija pa še polovico cene v temtvojem BTC-ju 🙂

Draga teta fani – pa še kako visoke marže trgovcev!

Ti bom napisala iz lastne izkušnje – prodaja specifičnega artikla, katerega distributer za ta delEvrope so Nemci – njim so pač dali….. In pazi sedaj to: Nemc ti preverja spletno strah in prodaja robo pod pogojem, da tvoje prodajne cene niso nižje, kot na njihovi nemški spletni strani, ker se bojijo, da bi nemški kupec naročal pri meni…. marža v nebo, če bi jo delila s tri bi bilo v primerjavi z nabavno ceno zame še vedno dovol, zadostij. Jasno, opustiš tak artikel, ker enostavno slovenski trg zanj nima dovolj kušne moči – pa gre za asrtikel, ki je zelo zelo iskan in kupljen med ženskami! In jasno – ga naročajo preko tujih spletnih ponudnikov Azija, pa tudi UK), kjer kupiš dosti ceneje tudi od nemške ponudbe. jaz pa od britanca ne smem uvozit, pa bi mi dal po izjemno ugodni nabavni ceni, ker proizvajalec določi, da moraš od Švaba kupovat. Svinjarija, kajne?

Draga teta fani – pa še kako visoke marže trgovcev!

Ti bom napisala iz lastne izkušnje – prodaja specifičnega artikla, katerega distributer za ta delEvrope so Nemci – njim so pač dali….. In pazi sedaj to: Nemc ti preverja spletno strah in prodaja robo pod pogojem, da tvoje prodajne cene niso nižje, kot na njihovi nemški spletni strani, ker se bojijo, da bi nemški kupec naročal pri meni…. marža v nebo, če bi jo delila s tri bi bilo v primerjavi z nabavno ceno zame še vedno dovol, zadostij. Jasno, opustiš tak artikel, ker enostavno slovenski trg zanj nima dovolj kušne moči – pa gre za asrtikel, ki je zelo zelo iskan in kupljen med ženskami! In jasno – ga naročajo preko tujih spletnih ponudnikov Azija, pa tudi UK), kjer kupiš dosti ceneje tudi od nemške ponudbe. jaz pa od britanca ne smem uvozit, pa bi mi dal po izjemno ugodni nabavni ceni, ker proizvajalec določi, da moraš od Švaba kupovat. Svinjarija, kajne?[/quote]

Izdelek je britanski, slovenski trg je za njih premajhen, v Aziji so seveda ponaredki, samo to nekatere kupke pač ne vedo in nočejo vedet ( zdrži pa samo nekaj mesecev namesto tri letain več), za britanca premajhen slovenski trg, da bi lifrai direkt v Slovenijo-er o že imeli z nekom dogovor, pa je bilo premalo prodaje – pravijo, da je treba od Nemca kupovat, če ga hočeš prodajat….

si pozabila na vse tiste, ki so zaposleni v trgovinah, od prodajalk, komerciale do skladiščnikov?

si pozabila na vse tiste, ki so zaposleni v trgovinah, od prodajalk, komerciale do skladiščnikov?[/quote]

Si ti naivna… Naša ekonomija namreč več kot očitno gre v drugo smer. Za minimalca zaposliš zgoraj navedene, izdelkom nabiješ ceno v želji za hitrim in velikim zaslužkom, kar seveda ob vsej ponudbi danes ne gre in si ljudje bodisi ne morejo privoščit izdelkov po tako visokih cenah ali pa so premalo neumni, da bi kupili drugje za nižjo ceno. Pobašeš zaslužek, kar ga je, novega ni, firma propade, ti, na katere pa ti zgoraj misliš, gredo pa na cesto.

Glede na to da je obseg naše ekonomije znotraj celotnega obsega EU zanemarljiv, da smo del istega valutnega območja in da za nas veljajo ista pravila kot za vse druge članice se sploh ni bati da bi bilo tudi v primeru totalnega razpada slo gospodarstva karkoli narobe. Reševali nas bodo ravno tako kot so Grčijo in tako kot bodo še marsikoga. Prvi ukrep bo aneksiranje s strani Avstrije in tampon cona od Kolpe do dolenjske AC za distanciranje od barbarskih plemen 🙂

New Report

Close