Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti ki kurite na pelete

Tisti ki kurite na pelete

Zanima me , koliko porabite na teden -žakljev po 15 kg, sedaj v jesen in pa pozimi, da ogrevate dvo nadstropno hišo..
Hvala za info 🙂

4 palete na leto, s tem da vodo ogrevamo s toplotno črpalko.

To je pač odvisno od tega, koliko ur na dan se ogreva, na koliko stopinj se ogreva….
Mi še ne kurimo, ker za to ni nobene potrebe. Pozimi je gorilec ves čas vklopljen in vzdržuje temperaturo vode v peči 70 stopinj, na črpalko pa imamo vezan sobni termostat z režimom:
– dnevna temperatura 21 stopinj (6h-8h, 11h-13h, 15h-22h)
– nočna temperatura 17 stopinj
Takrat porabimo 2 -2,5 žaklja dnevno.

Grejemo tri nadstropja, ker je hiša kar velika, vendar dobro izolirana in dobra okna ker je nova. Porabimo dobre 3 ali pa slabe štiri palete peletov. Pa imamo toplo v stanovanju. Včasih pa si bolj za romantiko zakurimo še kamin, vendar to ob vikendih, ko je zunaj zelo mrzlo.

Pozdravljeni,
ogrevamo slabo izolirano dvonadstropno hišo. Porabimo pa cca. 4-5 palet peletov. 5 če je res dolga in mrzla zima. Za primerjavo, ko smo imeli kurilno olje smo porabili cca. 2500 l . Tudi mi imamo termostat z približno enakimi nastavitvami kot takole.

Evo mi zelo podobno kot pri 1krneki. Ogrevamo slabo izolirano trietažno hišo, s sicer bolj majhno kvadraturo. Spodnja etaža se ogreva cel dan, vendar je oče navajen raje nižjih temperatur in ima termostat na 20 stopinj, na njegov termostat je vezano tudi naše spodnje nadstropje, kjer imamo spalnice in nam tako ali tako odgovarja, da je malo manj (je tam 18-19 stopinj). V zgornjem nadstropju imamo pa režim, da greje samo od 14.30 do 22.00 , na 22 stopinj, nočna je cca 18 stopinj, in vikend cele dneve.
Porabimo eno paleto na mesec, če je manj mraz cca 1,5, 2 vreči dnevno, ko je prava zima pa 3 – 3,5 vreč na dan.

sedaj ko kurimo vsak tretji dan oz po potrebi 1 žakelj 15kg zadostuje za dva tedna. imamo nizkoenergetsko pasivno hišo z 37cm debeline izolacije skupaj s fasado. pozimi ko kurimo redno, gre en žakelj na cel dan in pol noči, to je če so temperature zunaj okoli minus pet do minus osem. kar je nad te temp. se seveda pokuri manj. ogrevamo pa na 22C

Joj, kar oči me bolijo! Ni žakelj ampak žakel! Ljudje, pa ste vi sploh hodili v šolo?

Se mi zdi, da je eni drugi že v 5. razredu izdahn’la učiteljica. Takole pravi SSKJ:

žákelj -klja m (á) pog. vreča:
zavezati žakelj; stresti žito iz žaklja; nesti
kaj v žaklju; raztrgan žakelj / oprtati si
težek žakelj / kupiti žakelj moke; dati
konju žakelj sena

● pog., evfem. držati žakelj biti soudeležen
pri kraji, ropu; zastar. dati hišo v žakelj
ometati jo; pog. dati koga v žakelj premagati
koga, biti boljši od koga; pog. ženska,
oblečena v žakelj v vrečasto krojeno
obleko; pog. jemati iz skupnega žaklja iz
skupne blagajne, skupnega sklada; pog. ko
je bil žakelj prazen, sta šla narazen ko ni
bilo več zaloge, imetja; ekspr. kupiti, vzeti
mačka v žaklju kupiti, dobiti kaj, ne da bi
stvar prej poznal, videl; pog. prazen žakelj
ne stoji pokonci brez zadostne hrane človek
ni sposoben za delo, se ne počuti dobro

kakšno peč na pelete pa imate, znamko, ali je kombinirana z drvmi, alisamo na pelete.In kako ste sploh zadovoljni z rokovanjem le te.

New Report

Close