Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki ne morete spat

Tisti, ki ne morete spat

Tisti, ki ne morete spat. Kaj delate cele noči? Meni se hoče zmešat. Ste s službo ali brez?

Zvečer vzami tableto Zolsana 5 mg.
5 let sem spal nič, uro ali dve na noč in to do porušitve. Potem pa 4 ure na noč, 4.5 in danes 7 ur.

Zvečer vzami tableto Zolsana 5 mg.
5 let sem spal nič, uro ali dve na noč in to do porušitve. Potem pa 4 ure na noč, 4.5 in danes 7 ur.
[/quote]
To uspavalo je na recept tako da ga ne more kar tako vzet, sj ni šalic čaja, ki si jo lahko skuha po predhodnem nkupu v špeceriji, ne?

Uporablja se pa le zelo kratek čas, vsekakor manj kot mesec za premostitev najhujše stiske. Če ga ti stalno jemlješ si pač hipohonder, ki si bo s tableti resno uničil zdravje in boš res bolan, pa še zasvojen si.

redko sedem za računalnik, tv ne odpiram. največkrat berem.

Prenehala sem piti kavo in dnevno se rekreiram do fizične utrujenosti. Pred spanjem berem. Še vedno se zgodi, da sem kakšno noč sova, ampak dosti manj, kot pred tem. Poišči vzorec, ki bo ustrezal tebi in tvojemu telesu, nismo namreč vsi enaki.
Morda zmanjšaj vnos sladkorjev?

Privoščite si skodelico konopljinega čaja z medom ali limono ali celo polnomastnim mlekom. Preverjena metoda za dober spanec. Ampak poglejte prej kakšen je čaj, mora biti izključno iz cvetov industrijske konoplje brez stebel ali listov rastline.

Ne pomaga mi nič, nobena tableta, menjala sem jih že cel kup, vključno s Sanvalom.

Dokler še stojiš in prenašaš nespanje je tako dobro.
Prej ko slej pa te položi. Padeš. Poskusi zgoraj omenjene.

Ti samo pišeš, da ne moreš spati, razlogov in drugih okoliščin pa ne poveš. Dobro spanje je odvisno od veliko dejavnikov, kot je vrsta ležišča, postavitev, vrsta pokrivala in vzglavnika, motilci spanja (tv itd v spalnici), svetloba, hrup, pretopel prostor, primerna vlaga, itd. Potem je na vrsti ura odhoda v posteljo, prehrana. Iz vsega skupaj je treba vzpostaviti utečeno rutino in se je držati. Slej ko prej se telo navadi na ponavljajoče ravnanje. Odsvetujem branje in gledanje tv v postelji, za to imamo dnevne sobe. V spalnicah se spi.

Spijte dva deci ali tri pa bote spali ko dojenček

Vnos sladkorja je res. In pa dobro je prenehati jesti po 19ih zvečer, da se zaključi s hrano. Po hrani se prebava prebudi in je aktivna. To pa ni dobro pred spanjem.

Je kdo poskusil melatonin? Nekaj casa sem jemala zaradi drugih stvari in spala kot zaklana.

Poskusila melatonin… delal nekaj časa… potem konec. Najbolj pomaga meditacija ali pa konopljine kapljice s thcjem. Pri slednjem sem končno zopet spala 10 ur skupaj. A jih vzamem samo, ko je reees kriza. Sicer pa sem normalno ob 5h pokonci, ne glede na to, kdaj zaspim. Včasih ob 3h, ali pa kje vmes… grozno je. Je pa vzrok stres. Kar ga začenjam obvladovati, se stanje izboljšuje. Po malem, a vidim, da se. In da se zmatraš. Resnično zmatraš. Da domov prideš crknjen od napora.

Berem knjigo. Ne prižigam compa ali telefona, ker je potem še slabše.
Se pa ob polni uri več ne mučim, takrat vem, da mi zadostujejo 4 ure spanca in to je to;)

Ajaj. Jaz spim kot bebica, pa v postelji berem, visim na telefonu in gledam TV na laptopu. To sigurno ni krivo, da človek ne spi.

Ajaj. Jaz spim kot bebica, pa v postelji berem, visim na telefonu in gledam TV na laptopu. To sigurno ni krivo, da človek ne spi.
[/quote]

Eni pa pravjo da jih to moti. Tud mene recimo ne in tud berem v svoji postli npr. Pri meni ne vpliva pač 🙂

Zaradi nespečnosti sem mislila, da se mi bo zmešalo. Poskusila sem vse, vendar pomagalo ni nič. Pomaga mi Trittico, antidepresiv, vzamem pa samo eno tretjino tablete. Spim cca 5, v najboljšem primeru 6 ur in sem presrečna. Glede na to, da je za mano že 3/4 življenja, se zaradi tega ne sekiram.
Se pa vsak dan, če se le da izmučim do onemoglosti (s fizičnim delom, s hojo ipd.), pred spanjem tudi molim ali se osredotočim na dihanje in kar gre.
Nespečnost je posledica tega, če je človek preveč občutljiv, če se preveč sekira, je v stresu, je žalosten, preutrujen, zaskrbljen ali pa ima probleme. Nespečnost je povezana z depresijo in anksioznostjo. Zgleda, da ima ogromno ljudi težave s spanjem.

Vzamem 2 Persena, kozarec toplega mleka ali pa CBD kapljice, ali pa spijem pivo- na primer zdaj, ali pa baldrijanove alkoholne kapljice ali pa Bachove kapljice ali pa Dominor. Vse od tega izmenično in ne prepogosto, da se ne navadim česa.. Aja, pa kavo čtam- to je najhujši del, a pomaga. In potem zamaške v ušesa in majco čez oči. Če res ne gre, vstanem i in peljem psa ven, enkrat do dvakrat. Ojej, zdaj se sliši noro obupano, a v resnici ni. Pa saj to je verjetno le prehodna hormonska faza, ki bo mimo čez leto ali dve. Sem pa v sluzbi, možgani pa so samo še na polovici zmogljivosti od 15 let nazaj 😣 Stara sem 40. Samo ne potenciraj in napihuj zadeve. Moja mama pravi, da naspala se bo že v grobu dovolj- razmišljanje ene zelo aktivne in živahne 70 letnice 😜

Proti koncu 3.nosecnosti sem. Zbudim se,ko mali v trebuhu brca. Ko se umiri,ne zaspum. Tudi po 4 ure na noc.

Vzamem 2 Persena, kozarec toplega mleka ali pa CBD kapljice, ali pa spijem pivo- na primer zdaj, ali pa baldrijanove alkoholne kapljice ali pa Bachove kapljice ali pa Dominor. Vse od tega izmenično in ne prepogosto, da se ne navadim česa.. Aja, pa kavo čtam- to je najhujši del, a pomaga. In potem zamaške v ušesa in majco čez oči. Če res ne gre, vstanem i in peljem psa ven, enkrat do dvakrat. Ojej, zdaj se sliši noro obupano, a v resnici ni. Pa saj to je verjetno le prehodna hormonska faza, ki bo mimo čez leto ali dve. Sem pa v sluzbi, možgani pa so samo še na polovici zmogljivosti od 15 let nazaj 😣 Stara sem 40. Samo ne potenciraj in napihuj zadeve. Moja mama pravi, da naspala se bo že v grobu dovolj- razmišljanje ene zelo aktivne in živahne 70 letnice 😜

New Report

Close