Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tisti ki poznate Murter

tisti ki poznate Murter

Tisti ki poznate otok povejte mi prosim ali sta betinska plaža in plaža Luke dve plaži ali gre tu za isto plažo ? Betinska plaža naj bi bila po moji logiki v Betini, ne v mestu Murter. Ali pač ? Plažo Luke sem tudi našla na netu, betinske pa ne najdem, naj pa bi bila v mestu Murter. Zanima me tudi kje je stari del Murterja, ali je to v Betini? Upam da se najde kakšen poznavalec otoka 🙂

Kup lopato, poletje je še daleč…

Na Murterju, namreč. Točneje v Betini. Betinska plaža je glavna plaža v Betini, se mi zdi, da je celo peščena. Stari del Murterja – verjetno misliš na staro mestno jedro – je del mesta Murter. Betina in Murter (naselje) sta dve naselji na otoku Murter, v enem večeru lahko prehodiš oba.

Severni del otoka Murterja ma slabe plaže. Južni pa polno lepše in manj gužve. Tisno in Jezera. Če greš pa na zahodno stran južnega dela, npr na Murterič, si pa v divjini…

Zvečer pa se iz juga na sever otoka pride s kolesi po stari cesti.

Betina majhno mestece z malim trgom in malo plažo, kamenčki pa niti ne preveč okrogli malce pika, včasih se zvečer na trgu tudi kaj dogaja peš se da priti do mesta Murterja, med potjo vidiš peščeno plažo (gužva). Mesto murter v večeru dovolj živahno a ne pretirano veliko. Če se vspneš na vrh hriba do cerkve Sv. Roka vidiš spodaj na eni strani Murter na drugi strani Kamp Slanica, peščena palaža in še večja gužva. Imaš pa še mesto Jezera , plaža kamenčki (tudi pika) vendar dovol razpotegnjeno, dobi se tudi senčka, če greš pa iz Jezer proti Tisnu ali obratno je peš imaš lepo sprehajalno pot ob morju kjer pa tudi najdeš koščke zalivček samo zase.
Če ste kolesarji na Murter ne brez koles, ker se vse da obvoziti ob obali skozi kampe, ne poterbuješ se vozit po glavni cesti, če sami kuhate poišči domačine ki na svojem vrtu prodajajo sveže paradižnike. če se še kaj spomnim pa še dopišem 😉

Plaže na otoku niso problem – če ni ena, je pa druga.
Kjer si boš našla apartma, tam bo tudi plaža v bližini. Drugače ti je pa zgoraj en dobro opisal.

Na Murter smo šli samo 1x pa nimamo več želje. Šli smo v nek hotel s peščeno plažo. Preplačali smo ga 2x 8glede na stanje in kvaliteto). Da ne govorim o gužvi na plaži. Če si šel tja po 9. uri nisi našel niti 1 cm prostora. natrpano je bilo tako, da si sosedu dobesedno vohal noge. okolica in kamp nista bila nič posebnega. Spomnim se, da smo hodili po eni poti zvečer na sprehod, kjer je bila šudrasta plaža. Nič posebnega, podobna plaža kot v Kanegri.

Bili ste v Colentiumu ob Slanici… ga ni boga, ki bi me tja spravil julija in avgusta. Zanimivo, mi smo bili v apartmaju 200 m naprej ob cesti proti vzhodu in imamo lepe spomine, je pa res, da na Slanico nismo šli nikoli. 🙂
Verjetno sta Betina in Jezera bistveno boljša izbira.

New Report

Close