Tisti, ki ste delali izpit za nepremičninskega posrednika
lepo vas prosim za kakšno informacijo glede tega izpita. Je res tako težek kot strašijo? Ga je možno naredit, če ne hodiš na predavanja oziroma pripravljalni tečaj? Ga je kdo naredil tako, da je kupil gradivo in potem sam študiral?
Koliko časa rabiš, da vse preštudiraš? Izpit je 5. junija. Imam dovolj časa? Kako zgleda izpit? Kakšna so vprašanja na pisnem delu in kakšna na ustnem?
Prosim, prosim vas za čim več informacij.
Hvala!
Vsak izpit se da narediti tudi če ne hodiš na tečaj. Vsebine izpita ne poznam, zato ti ne morem, kakšen je. Glede časa pa menim, da če ga posvetiš študiju 2 do 3 ure na dan in imaš nekaj izkušenj s študijem na fakulteti, ga boš naredil.
52 % uspesnost, zadeva ni lahka ali srednja, je zelo kompleksno, 14 podrocij, kolikor vem je bilo tistih, ki so bili uspesni, ne da bi imeli tudi predavanja oz tecaj, zelo malo
LP
Uf, zahteven je… Da se ga narest brez predavanj, a je odvisno kako dobro literaturo imaš in seveda kako dobro se pripraviš nanj. Če si navajena študijskega učenja, pa boš vsekakor veliko lažje presedela vse tiste ure pred knjigami, skriptami, raznoraznimi Zakoni, predpisi….
LP
Ojla Jagoda,
si potem šla mogoče na izpit? Jaz razmišljam da bi šla v oktobru, pa se soočam z enakim problemom kot ti – kje dobiti ustrezno literaturo?
Kakršnakoli informacija dobrodošla.
Izpit sem naredila letos februarja. Prvič. Hodila sem na Gea college, na vsa predavanja, kar se mi zdi zelo pametno. Tudi literatura je odlična. Za knjigami pa sem presedela dva meseca pa več ur na dan – tako obsežna snov je vse skupaj. Imam podlago za učenje iz faksa in še marsičesa zraven, pa se mi je tole zdelo zelooo obsežno. Predvsem pa želijo in zahtevajo detajle – bistvo in ne dolgovezenja. Za to pa veš, da je treba stvar obvladati. Blefiranje in nakladanje ne pride v poštev. Ampak…., če te stvar zanima in če temu nameniš veliko časa in živcev, bo šlo. Pa glavo pokonci!!
Srečno!
Apple-I ali bi mi morda lahko posodila ali prodala literaturo, ki si jo dobila na predavanjih. Vem da je dobro hodit na predavanja, ampak živim na Obali, imam dva majhna otroka in nikakor ne morem hodit na predavanja v Ljubljano. Bom pa še malo dalj časa presedela pred knjigami.Lahko se mi javiš tudi na naslov [email protected].
Forum je zaprt za komentiranje.