Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti ki ste imeli čistilke

Tisti ki ste imeli čistilke

Kakorkoli, meni je to ogromno. Ogromno. To je 30.000 EUR letno !!! V petih letih si za ta denar kupite lepo stanovanje v LJubljani. Jaz dam na leto za inštrukcije našemu srednješolcu cca 200 EUR, pa mi je to že veliko . Jaz ne bi plačevala ne glede na to, koliko bi imela denarja. Ne rečem občasna pomoč, ti že včasih, ampak vi imate stalno zaposlene. No ja, vaš denar, vaša odločitev.
[/quote]

jah, pač njegova žena špila gospo. Nič kuhanja, nič čiščenja in ostalih obrobnih zadev, samo z otroki se ukvarja. Potem ko bodo otroci šli v šole, bo pa sploh gospa. Se bo rihtala in dišavila samo zanj. Ven po nakupih, v restavracije, ko bodo odprte in šiht v postelji s seksi perilom.:)) Si morala najt kakšnega bogatuna, pa bi bilo tudi pri tebi tako. Verjemi, da ti ob njegovi plači 10.000 neto ne bi padlo na pamet, da bi šparali na tem področju.:)

Ne, ne čistim, delam pa na vrtu in njivi in …….čiščenje pa prepustim drugim, ker pač lahko in dokler bom lahko tako, bo tako.

jah, pač njegova žena špila gospo. Nič kuhanja, nič čiščenja in ostalih obrobnih zadev, samo z otroki se ukvarja. Potem ko bodo otroci šli v šole, bo pa sploh gospa. Se bo rihtala in dišavila samo zanj. Ven po nakupih, v restavracije, ko bodo odprte in šiht v postelji s seksi perilom.:)) Si morala najt kakšnega bogatuna, pa bi bilo tudi pri tebi tako. Verjemi, da ti ob njegovi plači 10.000 neto ne bi padlo na pamet, da bi šparali na tem področju.:)
[/quote]
Veste, oddajam 2 stanovanja v Ljubljani, ravno z mislijo na otroke, ki so sedaj že skoraj odrasli in z mislijo na naš posel, ki lahko tudi propade, glede na te čase. Samo da zbolimo, se nam posel sesuje.
Zato se mi zdi noro, resnično noro, da nekdo , tudi če ima 10.000 EUR neto plače, ne varčuje sedaj, ko ima denar. Lahko se vam čez noč spremeni situacija. Zbolite, izgubite službo ali posel, kaj jaz vem, s čim se ukvarjate. Moja mama je vedno govorila, varčuj, ko imaš. Takrat ko nimaš, nimaš kaj varčevati Poznam zelo premožne ljudi in nihče nima zaposlene čistilke. Imajo jo občasno, pride 1 x tedensko.
Pa roko na srce, a je tako težko čistiti? Jaz rada čistim, imamo lepo novejšo hišo, a nimam čistilke. Enkrat sem jo vzela za okna, pa je rekla, da na lojtro pa ne gre . Vodni kamen ne počisti, robove školjk ne počisti, prah po vogalih je še vedno, to gre samo površinsko mimo. Ni mi jasno, s čim imate toliko dela, da imate zaposleno čistilko? Pa kuharico?
Pri nas pomagajo otroci že od malega, vzgajali smo jih od malega , da pomagajo. Zato jim bomo tudi pomagali pri osamosvojitvi.

Veste, oddajam 2 stanovanja v Ljubljani, ravno z mislijo na otroke, ki so sedaj že skoraj odrasli in z mislijo na naš posel, ki lahko tudi propade, glede na te čase. Samo da zbolimo, se nam posel sesuje.
Zato se mi zdi noro, resnično noro, da nekdo , tudi če ima 10.000 EUR neto plače, ne varčuje sedaj, ko ima denar. Lahko se vam čez noč spremeni situacija. Zbolite, izgubite službo ali posel, kaj jaz vem, s čim se ukvarjate. Moja mama je vedno govorila, varčuj, ko imaš. Takrat ko nimaš, nimaš kaj varčevati Poznam zelo premožne ljudi in nihče nima zaposlene čistilke. Imajo jo občasno, pride 1 x tedensko.
Pa roko na srce, a je tako težko čistiti? Jaz rada čistim, imamo lepo novejšo hišo, a nimam čistilke. Enkrat sem jo vzela za okna, pa je rekla, da na lojtro pa ne gre . Vodni kamen ne počisti, robove školjk ne počisti, prah po vogalih je še vedno, to gre samo površinsko mimo. Ni mi jasno, s čim imate toliko dela, da imate zaposleno čistilko? Pa kuharico?
Pri nas pomagajo otroci že od malega, vzgajali smo jih od malega , da pomagajo. Zato jim bomo tudi pomagali pri osamosvojitvi.
[/quote]

Veš kaj ti bom povedal, pa verjamem, da bo zvenelo celo nesramno! Mi brez gospodinje ne bi zmogli imeti normalnega življenja. Žal.
Draga moja, živimo nekaj sto kilometrov stran od mojih staršev, nekaj sto kilometrov od njenih. Tu v tujini nimamo nobenega sorodnika in nimam nikogar, ki bi mi lahko dvignil otroka iz vrtca ali šole. Nimam ga! Nikogar nimam, ko žena zboli, da bi skuhal za otroke, ali da bi jih odpeljal k sebi.
Moja služba je zdravniška in moj urnik ni lahek. Moja žena je v advokaturi, tudi do desetih zvečer po sodiščih. Dobro, zdaj je na porodniški, ampak tudi te bo enkrat konec.
Vesel sem, da mi nekdo pelje otroka v vrtec, vesel sem, da ga nekdo dvigne ob določeni uri in mu skuha zelje in naredi pravo domačo zelenjavno juho ali taprav golaž, ki se kuha tudi tri ure!
Jaz tega ne morem, žena tudi ne! Potrebujemo gospodinjo in hvalabogu jo imamo. Snažilko pa imamo dvakrat na teden, kot sem rekel pa ni zaposlena pri nas, ampak jo najamemo preko servisa.
Toliko.
Ja, in lahko si privoščimo, ker so naše plače zaenkrat take, kot so plače dveh ljudi skupaj za celo leto. Ja. Ne pogrešamo tistih dveh, treh jurjev, več nam pomeni, da kot družina normalno funkcioniramo in zato sem hvaležen.
Iz tebe pa se mi zdi da bolj foušija seka kot kaj drugega. Da se pretrgamo a ne?

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Hej gospod Vagabund, da vam povem kaj se počuti snažilka pri vas. Osramocena, ponižana in manjsa od makovega zrna. Res je, 4 ure dela, sigurno brez pavziranja, to je težaško delo, pisebej če skupaj z njo kontrolirate vsak centimeter očiscenih žaluzij! Hej človek božji, ali veš kako je to ponizujoče? Ali veš da jo mogoče zvija v trebuhu ko čisti tiste žaluzije?
Samo uztraja ker potrebuje denar, morda je dobro in visoko izšolana pa to dela ker svoje službe ne dobi. Ali pa je neizobražena a ni glupa, samo trpi in se vam smehlja ker ne more preživeti brez tega prekleta denarja. Dobi kaksno kavo, sok, sadje ali samo kozarec vode? Kdaj vidite da se ji pot cedi po vsem obrazu od hitrega in težaskega dela, še vsako tako delo je lazje od strahu kaj bo rekel gospodar, vsevisnji, kot Bog. V sebi joče vaša snažilka a vi mislite da je srečna in da je to njeno poslanstvo. Gabite mi se vi taksni, pa mislite da ste nezahtevni, vi ste najslabši kar ih je na tem svetu. Bli so hudi časi za mano, bila sem na mestu vaše snažilke, ziva groza!
Napetost do neba, kot da bi astronomsko fiziko resevala, komaj sem cakala da končam in grem, a morala sem koncati v času ki je predviden, samo ena ura več ko bi bila, ne bi se tako pocutila, premalo casa za taksno delo, ves cas v napetosti, se za katere zarec vode ni casa, spiješ vodo iz pipe v kopalnici, toliko da ne umreš od žeje in da dobiš moč da bi koncala delo.
Polna rit vam je vsega in za majhne ljudi nimate obcutka, zalostno ve skup je to. Pomislite da bi bili na mestu vaše snažilke, dobesedno se dajte v njen položaj v teh 4 urah, boste videli da imam prav. LP

Veš kaj ti bom povedal, pa verjamem, da bo zvenelo celo nesramno! Mi brez gospodinje ne bi zmogli imeti normalnega življenja. Žal.
Draga moja, živimo nekaj sto kilometrov stran od mojih staršev, nekaj sto kilometrov od njenih. Tu v tujini nimamo nobenega sorodnika in nimam nikogar, ki bi mi lahko dvignil otroka iz vrtca ali šole. Nimam ga! Nikogar nimam, ko žena zboli, da bi skuhal za otroke, ali da bi jih odpeljal k sebi.
Moja služba je zdravniška in moj urnik ni lahek. Moja žena je v advokaturi, tudi do desetih zvečer po sodiščih. Dobro, zdaj je na porodniški, ampak tudi te bo enkrat konec.
Vesel sem, da mi nekdo pelje otroka v vrtec, vesel sem, da ga nekdo dvigne ob določeni uri in mu skuha zelje in naredi pravo domačo zelenjavno juho ali taprav golaž, ki se kuha tudi tri ure!
Jaz tega ne morem, žena tudi ne! Potrebujemo gospodinjo in hvalabogu jo imamo. Snažilko pa imamo dvakrat na teden, kot sem rekel pa ni zaposlena pri nas, ampak jo najamemo preko servisa.
Toliko.
Ja, in lahko si privoščimo, ker so naše plače zaenkrat take, kot so plače dveh ljudi skupaj za celo leto. Ja. Ne pogrešamo tistih dveh, treh jurjev, več nam pomeni, da kot družina normalno funkcioniramo in zato sem hvaležen.
Iz tebe pa se mi zdi da bolj foušija seka kot kaj drugega. Da se pretrgamo a ne?
[/quote]
Ma kakšna fovšija. Ok, razumem, ste v tujini in imate tak urnik. Ti razumem. Mi živimo v Sloveniji, Babi servisa ni bilo, mama mi je umrla ko sem bila najstnica, tašča živi stran 50 km, tudi ni tip človeka, da bi priskočila na pomoč. Mi smo tako kombinirali, jaz sem peljala otroke zjutraj v vrtec, mož jih je dvignil do 17.00 ure. S kuhanjem pa nismo delali težav, ob rojstvu otrok smo se komaj vselili v novo hišo, ki ni bila v celoti še opremljena. Je pa nekaj res, jaz sem tak tip človeka, da moram skoz nekaj gibati, meni bi se v bloku zrolalo , ker bi mi bilo dolgčas. Jaz mimogrede vse pospravim, kuham rada, mislim, to me ne obremenjuje. Vse dobro in ne se razburjati, pač povemo svoj vidik.

Se opravicujem za veliko napak, nisem preverjala ze napisano, ta moj telefon sam prikroji besede

Vagabund je strašno dober delavec, naklada, da je veselje! 🙂

[img]https://hqvcdn3.azureedge.net/qs_h=281&crop=1&w=450&ver=20201113T084543&hcsh=09585C3902BC2A682D209D76395A9D82/_$$_/media/aprimo/gardena/digging{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20tools/photos/action/ga450-15xxxx/ga450-1596.jpeg[/img]

rabiš za odpeljat.
Če ima ta tip kaj od tega kar naklada ….pa tud ne;vem!

rabiš za odpeljat.
Če ima ta tip kaj od tega kar naklada ….pa tud ne;vem!
[/quote]

za shizofrenike 🙂
Zadnje case je aktiven , spet tablete skriva.

Sori ampak sem dajala za dobri 2 uri likanja 30 eur. Bilo je pa vsak teden. Ena gospa je hodila potem se je poškodovala.

Sodelavke so se hvalile, kako imajo vse čistilke. Pa nisem mogla biti tiho, jih vprašam, koliko plačajo, pravijo 10 EUR ( to je bilo leta 2007 in takrat so bile v Ljubljani take urne postavke). Ok, kakšno imate pa vi urno postavko? Se začnejo spogledovati, ker nobena od njih ni toliko zaslužila na uro.

A ima kdo čistilko? Jaz sem mislil, da jih imajo samo ostareli, ki imajo pomoč na domu in invalidi v okviru osebne asistence…

New Report

Close