tisti ki ste na NLB
Jap, mi2 sva pri nlb tam sva imela nekaj let oprt varčevalni račun
nekega dne lani, mi reče uslužbenka, da spreminjajo račune in da dosedanji varčevalni račun ne bo imel več vloge varčevalnega, ker še tistih par obresti, ki so jih do sedaj dajali na pozitivno stanje, ne bo več moč dobiti.
Je treba ospret novega.
Da tega obstoječega ne morem spremeniti v nov račun, ki bo pa imel spet lastnosti tistega starega varčevalnega. Vprašam, v čem je fora oz razlika mi ne ve povedat, nekaj ovinkari, na kar mi pove da,
NA TANOVEM VARČEVALNEM RAČUNU MORA OSTATI 100EUR GOR!!!!
ko ga zapreš, ali ko hočeš dvignit denar moraš 100eur gor pustit!!
si predstavljate, vesete koliko časa nabiram obresti za par evrov?!
idioti, jaz še vedno uporabljam stari varčevalni račun vse deluje le obresti (k… jih gleda) so manjše. dvignem pa lahko vse do nule.
na žalost sem preveč lena, da bi šla spreminjat banko …
Če se ne motim gre tu za varčevalne knjižice, ki se ukinjajo, Tistih 100€ pa mora biti gor, nekaj podobnega je bilo tudi pri varčevalnih.. Sedaj pa gre za varčevalni račun, meni je fino ker ga vidim v kliku. Drugače pa verjamem, da če zapreš račun dobiš nazaj 100eur. Po mojem je to samo varovalka da ne bi imeli preveč računov pa nič gor…
Nekdo je prej napisal da gre NLB v maloro…mi smo pred kakim mesecem podaljšali varčevalni…pojma nimam kako pa kaj ker to ureja bolj spretna oseba kot jaz. Vem samo, da smo znesek dali na pol kao na dva dela varčevanja la nekaj takega.
Shit zdaj ga ni tu da ga vprašam v kaj sva se vrgla zdaj. Gre pa za 9.000 eur. Prej smo imeli drugačen način in nismo nič profitirali …menda pa z tem načinom pa bi se moralo nekaj več poznati.
Ah…kr neki…no se opravičujem če se z mojo zmedo samo zasmetila a sem se morala spihat ko sem to videla…NLB v maloooro.
Mah sej gre že vse v p.m.
Je treba v banki kdaj poslušat, pa kaj slišat, ne pa z jezo tja, pa samo blebetat…
Imam vsak dan takih v vrsti – ja na NLB delam…
100 EUR vam ne bo nihče vzel.
To je vaš denar in ko zaprete račun vam ga banka izplača.
Banka Slovenije je “rekla” DA MORA – NLB – zapret obstoječe varčevalne račune, pa ne sme bit več tako dobra – mora strankam rečt NE -vsega pa ne smete dvignit -100 eur mora biti minimalno stanje na računu….ko zaprete takrat pa JA-dobite izplačano.
Kol’k ste eni neuki v svoji jezi….
Če je država res naročila da mora obvezno vsak imeti na računu 100 € zakaj potem limit in če bi to držalo ali ni to omejevanje svobode raspolaganja s SVOJIMI sredstvi in če bi to bilo res pomenilo bi banke v Sloveniji imele na raspolago ob predpostavki da je samo 2. miljona prebivalcev in toliko računov 200,000.000 € (nekateri imajo tudi po tri) sredstev kar pa ni več mali denar ki ga banke potem z žegnom države držijo.
Ne vem če to ravno drži.
In še tole nekdo začne delati z minimalno plačo in potem mu en pametnjakovič reče na esme dvigniti vsega a že s minimalno plačo bi komaj preživel. Halo.
NLB krši zakone o varstvu potrošnikov, zato brž stran od nje, dokler je še čas. Mene so nategnili z depozitom po svoji meri, češ da lahko po poteku dolgoročnega depozita dobim depozit po višji obrestni meri, pa ni bilo nič s tem, list, na katerem je to pisalo in sem jim ga pokazal, so pa vzeli. Barabe. Na njihovi spletni strani samo piše, da se pri obrestni meri upošteva varčevanje vo naložbenih produktih NLB, znesek pa je nad 5000 EUR, tako da res ne vem, kaj je razlog. Tega mi verjetno en zunanji ekonomist tukaj ne bo znal razložiti, ker mi smo se (tudi jaz sem bil na EF) učili, da se z višjo obrestno mero spodbuja varčevanje in tega zdaj NLB ravno najbolj rabi… Če bi bilo dovolj prihrankov pri NLB vezanih za dovolj dolgo časa, ne bi bila potrebna dokapitalizacija, ker bi bila kapitalska ustreznost boljša. En zunanji ekonomist mi tudi verjetno ne bo znal razložiti teh ekscesov: enormen regres zaposlenim v NLB, Simona Dimic in njen kredit kar na lepe oči, milijonska odpravnina upravi NLB, …
Ali je katera že dobila novo Eurocard kartico. Meni je potekla in so mi poslali novo z dopisom, da PIN kodo prejmem naknadno. Ker je preteklo že nekaj časa in PIN kode nisem prejela sem jih klicala in so mi obrazložili, da so oni to 100% poslali in da nej pogledam med reklamami. In če ne bom našla, da moram naročiti novo kartico. Mislim haloooo!!! Če ne bi imela kredita pri njih bi jih že davno zamenjala. Se je še komu to zgodilo?