Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti ki ste podedovali hišo, stanovanje

Tisti ki ste podedovali hišo, stanovanje

Odgovor na objavo uporabnika
3444455, 31.10.2024 ob 09:11

Ali vas kdaj zapeče vest oz. stisne po srcu, ko pomislite, kje bi dandanes bili in v kakšnem socialnem položaju, če vam streha nad glavo nebi padla z neba?

Se vam ne zdi oz. nimate nobenega občutka, kot da goljufate pri igri življenja? Se ne počutite zaradi tega kot en drek?

Zato pa pravim. Zakonsko je potrebno ukinit dedovanje in vso premoženje preminulih prodajati na dražbah.

Ja pa kaj še, ko umre nekdo brez potomcev in oporoke avtomatsko dobi njegovo premoženje država. Ti bi pa dražbo hahahaha

3444455, 31.10.2024 ob 10:28

Kaj pa če vam odvzamem to, kar vam je padlo z neba, a potem bi vas kaj peklo v prsih ali tudi ne?

Nič ne boste spet kradli. Ta film smo že videli. In tu smo, 70 let kasneje, potomci tistih ki so kradli spet nič nimate in iščete kaj bi ukradli potomcem tistih ki jim je že bilo pokradeno in so v teh 70ih letih ponovno ustvarili. Vaša sorta je pa vse pokradeno zafučkala. Mogoče je čas da se sprijaznite da so vaši geni pač nesposobni. Čas da jih prenehate trosit po planetu. Pezdeta nesposona, edin način da do česa pridete je da to ukradete. Spravi se raje štet kolk ti je še od socialne ostalo. Upam da dovolj za kondome.

Niti slučajno nisem nikoli pomislila na kaj takega. Normalno se mi zdi, da premoženje ostane v družini in se prenaša dalje. Vsaka generacija naj bi to premoženje vsaj malo oplemenitila. Tako ima otrok, ko štarta s samostojnim življenjem, že rešen stanovanjski problem in ne izgublja denarja z najemnino in krediti. Tako prihranjeni denar vlaga že za svoje potomce. Če vsaka generacija začne znova, je veliko težje priti na zeleno vejo. Namesto da denar ostane znotraj rodbine, gre drugam.

Če ne bi bilo dedovanja, bi bila ta družba veliko bolj pravična  in uspešna. Marsikdo, ki samo čaka , kdaj bojo starši umrli, da bo podedoval njihovo premoženje , bi naredil v življenju kaj pametnega. Poleg tega bi imeli vsi enake možnosti in bi uspeli res najbolj inteligenti in pridni, s tem bi kot družbo bolj rasli, v vseh pogledih.

Ja, 31.10.2024 ob 11:16

Če ne bi bilo dedovanja, bi bila ta družba veliko bolj pravična  in uspešna. Marsikdo, ki samo čaka , kdaj bojo starši umrli, da bo podedoval njihovo premoženje , bi naredil v življenju kaj pametnega. Poleg tega bi imeli vsi enake možnosti in bi uspeli res najbolj inteligenti in pridni, s tem bi kot družbo bolj rasli, v vseh pogledih.

Ja luzerji tu ste dokaz za to ja. Smo imeli ta šit “vsi smo enaki” več desetletij. In kje ste? Tam kjer so bili vaši tastari….iščete komu bi kaj ukradli, pezdeta nesposobna. Nehajte se razmnoževat pa bo. Itak niste zmožni nič drugega kot jemat drugim. Dokazujete že generacije to. Ne bodo vaši potomci nič drugačni kot vi. Pač imate nesposobnost v genih. Čas da se sprijaznite. Ne bo naslednja generacija čudežno nekaj ustvarila. Nimate tega v sebi. Bodo isto stegovali roke po tujem tako kot vse generacije nazaj.

Hehehehhehehehehehehehehehhhhhhhhhhhhhhhhhheheheeheheheheh, spet sanje enega ponosnega potomca “zmagovalcev”, potomec drekačev, kurjih tatov, delomrznežev, gostilniških razgrajačev in faliranih študentov, ko tvoji ta stari ne bi bili taki gnoji bi tudi ti dedoval(a), če pa ni kaj dedovati, edino dolgove , potlej je pa tako kot je, mi dedujemo od prednikov da premoženje prenesemo na naslednike, to kar danes sam upravljam je formalno moje , dejansko pa je to last mojih vnukov in pra vnukov.

Če si to sposobna razumeti si  na dobri poti k ozdravitvi, če pa še vedno  trdiš kar je bila tvoja teza v uvodu , potlej ti pa ni pomoči !

levaki se lahko na glavo mečete, ste nespsosobni kot vaši predniki, če bi pa kaj poizkušali v tej smeri bomo pa dedičem neodplačno prodajali premoženje, pa spet ne moreš nič ..

Skratka vidi se , ponosni potomci !

Inteligenca je dedna. Zato imajo nekatere družine vedno več, nekatere pa vedno manj. Ponavadi morajo zato druge krasti od prvih. Z davki, poboji, nacionalizacijami,..

Nikoli, 31.10.2024 ob 10:57

Vprašaj raje svoja starša zakaj nista ničesar ustvarila namesto da jokaš tukaj.

Pa spravi se k psihiatru ker te foušija razjeda.

🤣 Vprašaj svoja starša…🤣 Zakaj ti nista mansarde naredila. Umiram. A je še kje na svetu tako?

Kar poglej te sposobneže, Šeškove, Jankoviče, Trumpove in od ostalih bogatašev. Res so vam lahko za vzor. Lahko ti povem da sem jaz v svojem življenju ustvaril več, kot marsikdo , ki je veliko podedval.

Nikoli ne bom razumela, zakaj in od kod mnenje, da tisti, ki nekaj dobijo/podedujejo, niso sposobni in niso nič ustvarili ter podobno.

Me prav zanima, kaj bi taki “ta sposobni” storili, če bi dobili eno parcelo/staro hišo/del hiše… gotovo bi rekli “ne hvala, tega jaz ne rabim”. Z vsemi štirimi bi se branili nepremičnine, saj so vendar sposobni sami ustvarjat.

Še najbolj smešno pa mi je, ko tako pribije nekdo, ki živi v najemniškem stanovanju. Ustvaril boga in pol… za svojega najemodajalca…

Spravi se delat, nehaj zapravljati za neumnosti…postavi si cilje, išči priložnosti in si kupi stanovanje, hišo…

Noben ti ne bo nič dal zastonj, noben ti ni nič dolžan.

Tudi starši ne.

nimaš kaj, 31.10.2024 ob 09:23

Zato pa v primeru vojne pred mobilizacijo bežim v hosto. Vem, da mi tam ne bo dobro, ampak ne bom branil tujih nepremičnin. Pred vojno ti vsi govorijo, kako je vse njihovo, zasebno, nič tvoje, ko pride do pizdarije, takrat pa branimo “NAŠE”. Kakšno NAŠE? vse je privat – vaše. Nismo v socializmu.

Svojo privat lastnino kar sami branite pred Rusi, Mongoli ali komerkoli že. Jaz nimam nič pri tem.

Jasno, ampak ti boš poginil v hosti od lakote in bolezni.

Vprašaj princa Williama, če se ima za luzerja.

Dokler levičarji obvladujejo družbo, sposobni in pridni nimajo možnosti, da se ‘realizirajo’.

Lej, preden sem karkoli podedovala pri 60 + letih smo imeli rešeno stanovanjsko vprašanje. Potem smo kupili še eno enosobno stanovanje, ki smo ga oddajali.

Ne ni me ničesar sram. Moji stari oče  je odšel davnega leta 1912 v Ameriko, tam garal 20 let, se vrnil, poročil z mojo staro mamo. Torej si je krvavo prislužil, to kar je predal mojemu očetu. Po vojni je bila hiša praktično izropana (stara mati je rekla, da je vsak – partizani ali domobranci – odnesel, kar mu je pasalo) in noben se jim ni upal zoperstaviti. Moj oče je delal od jutra do večera, poleg kmetija, pozimi še “suho robo”, ki jo je prodajal ribniškim trgovcem. Mama je leta in leta nosila puter, skuto in kislo smetano v Ljubljano prodajat na tržnico. Bilo je eno samo garanje, ampak se je dalo kar nekaj zaslužiti. Ko sta starša ostarela, smo jima vsi hodili pomagat. Potem pa tudi lepo skrbeli za njiju do smrti.  Dediščino smo si razdelili v enakovrednih deležih. Moj delež je bil nekaj večji, zato sem ostalim trem sorojencem poplačala zahtevano razliko.

Zakaj bi me bilo torej sram ali bi me celo pekla slaba vest. Zakaj? Starši so nas naučili, da je treba delat in se matrat, če hočeš kdaj in kaj imeti.  Sramota je, če samo sediš in čakaš z odprtim kljunov, kdaj ti bo kaj padlo vanj.

PIKULET VELIKOMODNI, 31.10.2024 ob 14:19

Dokler levičarji obvladujejo družbo, sposobni in pridni nimajo možnosti, da se ‘realizirajo’.

Ja ti uboga žrtev. Tako sposoben, pa ti preprečujejo uspet :). Te silijo da visiš na netu in vlečeš socialno 🙂 Se ne moreš realizirat v to kar si domišljaš da si :). Ti fizično preprečujejo. Tudi odhod iz te grozne države v kakšno desničarsko (recimo madžarsko) ti fizično preprečujejo. Če bi ti dovolili bi bil že tam in naduspešen. Pa so te priklenili. Ja ti uboga uboga žrtev. Tako sposoben, pa tako zatiran 🙂

Večina se vas hvali kako so vaši starši/predniki garali za to kar vi danes posedujete.

Sploh niste razumeli bistvo avtorja.

Sprašuje vas, kako se počutite, da ste dobili nekaj za kar niste vložili nobenega truda in znoja, ni se vam bilo potrebno odrekati, itd. Samo padlo vam je z neba.

Ali ste kaj drugačni potemtakem od onega, ki nekomu nekaj vzame? Tudi tisti ki je nekomu nekaj vzel, ni vlagal truda da sedaj poseduje odtujeno stvar.

Prekleta faušija! A ker nisi nič dobil-a od staršev, da bi si lažje kupil-a hišo, jaz goljufam življenje, ker sem dobila? Kakšna neumna primitivna butasta izjava je pa to? :))))) A na dražbi naj bi prodajali nepremičnine naših prednikov? O marija, seveda, kako se nismo prej spomnili.

Da te bo še bolj skelelo, pazi to zdaj: ne samo, da sem jaz dobila kup denarja, ko sta starša prodala eno hišo, ki jima je bila odveč, še partner je dobil, ko sta njegova dva starša prodala dve nepremičnimi, ki sta ju podedovala. Tako sva dobila midva kup keša, da imamo zdaj lepo novo hišo, ki jo vsi občudujejo, pa še moževa sestra je dobila denar, da je kupila hišo in potem so dali zraven še starši njenega partnerja, da so hišo obnovili, da tudi njeno hišo občuduje cela vas. A ni to full hudobno od nas? 😛 Vsi naši starši so ponosni in srečni, da imajo preskrbljene otroke, ki živijo lepo lagodno udobno življenje, prav tako njihovi vnuki. Tudi naši otroci bodo nekaj dobili, ker smo vsi sposobni, delamo in ustvarjamo za lepo prihodnost svojih otrok….. še živiš, ali si se že požrl-a od zavisti in jeze, kako smo nepošteni, ker tebi nismo nič dali?

Redko zaidem na ta forum, ko pač rabim kako mnenje, pa še to brskam izmed sto zlobnih komentarjev, da najdem enega normalnega.

Sicer pa … saj ta tema je provokacija, ali?!

Zakaj se na nas obračaš. Obrni se na svoje nesposobne roditelje, ki so štepali froce po tekočem traku, dobili socialna stanovanja, nikoli nič delali, še socialno vso zapili in zagemblali, torej kdo ti je kriv, da nisi nič dobila, razen prirojenega sifilisa in sindroma alkoholnega ksihta od svojih ljubečih starišev. Mi prav gotovo ne.

47272, 31.10.2024 ob 15:45

Večina se vas hvali kako so vaši starši/predniki garali za to kar vi danes posedujete.

Sploh niste razumeli bistvo avtorja.

Sprašuje vas, kako se počutite, da ste dobili nekaj za kar niste vložili nobenega truda in znoja, ni se vam bilo potrebno odrekati, itd. Samo padlo vam je z neba.

Ali ste kaj drugačni potemtakem od onega, ki nekomu nekaj vzame? Tudi tisti ki je nekomu nekaj vzel, ni vlagal truda da sedaj poseduje odtujeno stvar.

Ti ne vidiš razlike med tem, da ti nekdo nekaj da, oziroma ve, da boš nekaj, kar je bilo njegovo, dobil po njegovi smrti in se s tem strinja in med tem, da nekomu nekaj vzameš?

Ne vem v kakšnih družinah to eni živite, ampak a ni bistvo družine v tem, da si med drugim pomagamo? Ali je to čustvena in psihična podpora, pomoč pri iskanju službe, denarni prispevek ali parcela kot pomoč pri osamosvajanju, nima veze, vsak starš pomaga otrokom po zmožnostih in mislim, da je to v vsaki družini z zdravimi odnosi normalno.

Kako bi se naj počutil, ker si dobil nekaj, za kar so delali tvoji starši? HVALEŽNO. To je vse. Vsak normalen bi se počutil hvaležno in se s svojim trudom in delom trudil to, kar je dobil, oplemenititi, obnoviti, vzdrževati, predati naprej svojim otrokom…

Vi nimate ene čiste v glavi. Dedovanje je nekaj, kar nam je ob rojstvu dano kot pravica, isto kot svoboda govora, pravica do šolanja, dela.. pravica! Otroci v 4.razredu se to učijo! O pravicah, ki jih dobimo ob rojstvu. Komu bom pa jaz dala, če ne svojemu otroku? Tvojemu? Halo, malo si pospravite nore glave, prosim.

To je DARILO naših prednikov nam, njihovim potomcem. Razumete? A če jaz dam nekomu 100 eur, za katere ni rabil nič narediti, je to krivica do vseh ostalih ljudi na svetu, ki jim nisem nič dala? Kakšna je razlika potem, če nekomu dam 50.000 eur, svojemu otroku najbrž, da si kupi stanovanje? A vas bom vprašala, kaj bom počela s svojim denarjem in svojim premoženjem? Nekateri že pred smrtjo napišejo oporoko, da bodo premoženje zapustili nekomu dotičnemu, včasih to sploh niso potomci. Potomci so potem po zakonu menda upravičeni do nekih nujnih deležev, ampak to je neki drobiž. Moj point je, da ima VSAK PRAVICO POČETI IN DELITI SVOJE PREMOŽENJE, KAKOR MU PAŠE!!!

Ljudje ste postali v svoji pogoltnosti tako obupani, da ste prav zlobni. Zdaj bi vi NA SILO ljudem nekaj vzeli, kar ne njihovega? Bolniki.

Pa vi ste tukaj vsi nori, 31.10.2024 ob 16:07

Prekleta faušija! A ker nisi nič dobil-a od staršev, da bi si lažje kupil-a hišo, jaz goljufam življenje, ker sem dobila? Kakšna neumna primitivna butasta izjava je pa to? :))))) A na dražbi naj bi prodajali nepremičnine naših prednikov? O marija, seveda, kako se nismo prej spomnili.

Da te bo še bolj skelelo, pazi to zdaj: ne samo, da sem jaz dobila kup denarja, ko sta starša prodala eno hišo, ki jima je bila odveč, še partner je dobil, ko sta njegova dva starša prodala dve nepremičnimi, ki sta ju podedovala. Tako sva dobila midva kup keša, da imamo zdaj lepo novo hišo, ki jo vsi občudujejo, pa še moževa sestra je dobila denar, da je kupila hišo in potem so dali zraven še starši njenega partnerja, da so hišo obnovili, da tudi njeno hišo občuduje cela vas. A ni to full hudobno od nas? 😛 Vsi naši starši so ponosni in srečni, da imajo preskrbljene otroke, ki živijo lepo lagodno udobno življenje, prav tako njihovi vnuki. Tudi naši otroci bodo nekaj dobili, ker smo vsi sposobni, delamo in ustvarjamo za lepo prihodnost svojih otrok….. še živiš, ali si se že požrl-a od zavisti in jeze, kako smo nepošteni, ker tebi nismo nič dali?

Redko zaidem na ta forum, ko pač rabim kako mnenje, pa še to brskam izmed sto zlobnih komentarjev, da najdem enega normalnega.

Sicer pa … saj ta tema je provokacija, ali?!

Tudi ti ne razumeš bistva avtorjevega vprašanja.

Ali bi te kaj stisnilo v prsih, če pomisliš, kje in kako bi danes živela in v kakšnem socialnem položaju bi bila, če ti imetje nebi padlo z neba?

Eh, pa tri nimaš ene delujoče možganske celice, oprosti.

Dedovanje je DARILO, ok? Če človek, preden umre, ne napiše neke posebne oporoke, s katero bi razdedinil potomce in namenil premoženje nekomu xy po svoji želji, potem je dedovanje VOLJA IN ŽELJA tistega, ki je umrl, da dedujejo njegovi potomci. Ker si v grob pač ne more noben nič odnesti. In vi to enačite s krajo? Pa dobro, a je to vse skupaj ena provokacija in je treba forum bojkotirati ali pa ste eni tukaj samo za zaprti oddelek psihiatrije. No, morda pa ste že tam in imate dostop do interneta. Opozorite jih, naj vam ga vzamejo. V dobro ljudi, ki nismo nori, prosim.

Jaz imam ze vrsto let nekoga samo za seks. 😁 To je super stvar.

New Report

Close