Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tisti, ki ste šli z avtom v Benetke…

Tisti, ki ste šli z avtom v Benetke…

…kje je treba parkirati in kako potem prideš do mesta? Je parkirišče daleč ali blizu? Je parkirišče nadzorovano? Hvala za odgovore!

Parkiras na Tronchettu – pred Benetkami odcep desno, ne mores falit – v velikih garaznih hisah, parkirnina za cel dan je bila lani decembra 18 eurov, par minut hoje stran je pa postajalisce za vaporetto. Lahko gres tudi z enim od colnov – taksijev, ki so malenkost drazji. Ce je parkirisce nadzorovano, pa ne vem – jaz za vsak slucaj nisem pustila nicesar ukradljivega v avtu. Voznja v mesto traja kaksnih 20 minut ali pol ure.

A se v Benetkah kaj pametnega dogaja?:)) smo bili na razstavi Salvadorja Dalija, pa me kar tisci, da bi sli spet gledat kaj podobnega.

SG

San giorgio – super si! Hvala!

Jaz sem šla z avtom lani – noseča in z enim otrokom na vozičku (1,5 leta), in seveda možem 🙂
Ko se pripelješ v Benetke po enem dooooolgem mostu pelji kar naravnost, dokler ne prideš do garažne hiše (na tvoji desni). Verjetno bodo tja zavili skoraj vsi avtomobili s tujo registracijo, ker se čez pribl. 200 m promet v Benetkah konča. Park hiši se reče “piacela de roma” – verjetno nisem napisala prav. Tam noter pustiš avto in samo prečkaš cesto, tam je en prehod ki pelje do postajališča ladjic (se zdaj ne spomnim, kako se jim reče), ki vozijo po celem kanalu. Se pravi, od parkirne hiše do “avtobusa na vodi” manj kot 50m. Celodnevna karta stane, če se prav spomnim, 10 EUR pa mislim, da se splača povedat, da si mlajša od 30 let. Ko kupiš karto dobiš zraven še načrt Benetk, kjer so narisane tudi vse znamenitosti. Karto dobiš v pritličju parkirne hiše. Potem pa kombiniraš ladjico in pešačenje.
Mi smo se imeli super.

Naj te opozorim še na en možni zaplet, da ne boš šokirana, tako kot smo bili mi.
V parkirni hiši te že spodaj usmerijo v katero nadstropje lahko pelješ, da boš našla prosto mesto. Nas so poslali v sedmo nadstropje in tam nas je pričakal en gospod, ki nam je pomagal parkirati (in tudi poskrbel, da nismo zasedli preveč prostora 🙂 ). Ko pa smo zapuščali avto, nas je pa opozoril, da moramo pustiti AVTO ODKLENJEN IN KLJUČE V NJEM !!!!! Mene je skoraj kap. Govoril je zelo polomljeno angleščino in kolikor sem ga razumela, so bili taki predpisi – ki so bili tudi na veliko napisani pri vhodu v etažo v vseh jezikih. Po pol urnem kreganju in preverjanju tudi na blagajni v pritličju nam je uspelo izvedeti, da pa lahko avto zaklenemo le v desetem nadstropju (to je na strehi). In smo prestavili avto v deseto nadstropje in tam poiskali prostor. Ko sem se peljala z dvigalom v pritličje sem se pogovarjala z enim italjanskim turistom, ki je bil šokiran tako kot jaz, ampak avta ni premaknil, ga pa je zaklenil in ključe vze s sabo. Logično.
Tam so se sklicevali na neko odgovornost v primeru požara. V bistvu mi še zdaj ni jasno v čem je fora, so pa bila obvestila povsod napisana.

Torej, parkiraj na strehi.

Če te še kaj zanima….

Aja, še to: NIKAR ne naročaj pice, v restavracijah !!!!

Imejte se lepo.

Vaporeto !!! Tako se reče, tistim ladjicam. Hvala San giorgio.

Park. hiša, ki jo opisuje San giorgio je pa menda malo dalje od postajališča za vaporetto.

Aja, pa to parkirišče naj bi bilo zavarovano z video nadzorom (kot so mi zatrjevali).

Joj, dobro da si me spomnila… Torej, če hočeš kje v Benetkah kaj pojesti, kaj svetujete, da je sorazmerno poceni in da je obenem dobro?
Mura je napisala, da pizze v restavracijah nikar, kaj torej svetujete?

Ma poslušaj, najbolj se ti splača, da greš v Trst ali v Monfalcone na železniško postajo, avto pustiš (tudi zastonj) kje v bližini pod kakšnimi stanovanjskimi bloki, karta za vlak stane 6 in nekaj evrov v eno smer (TS-VE), vlak pa te pripelje direkt v Benetke.
Če pa že hočeš iti z avtom, pustiš avto v Mestrah (mesto pred Benetkami)(za zemljevid poglej na http://www.paginegialle.com), ob stanovanjskih blokih ali v parkirni hiši zraven železniške postaje, ki je ziher bolj poceni od tiste v Benetkah, in narediš pet minut vožnje z vlakom do končne postaje – Benetke. Vlaki gredo praktično vsakih 10 minut, karta stane tam okrog 1 evra, lahko pa se tudi prešvercaš, ker za končno postajo pač nihče ne kontrolira vozovnic. In si direktno v samih Benetkah, prepešačiš pač le še do Rialta ali trga sv. Marka, ali pa vzameš vaporetto (mislim, da je karta nekaj evrov), ampak pešačenje med kanali ima vendar svoj čar!
Zraven trga sv. marka je ena krasna paninoteca, ma bi morala še malo pobrskat za točno lokacijo.

Zakaj pa ne Pizze v Benetkah? Mi gremo 23. aprila s Kompasom.

Ma poslušaj, najbolj se ti splača, da greš v Trst ali v Monfalcone na železniško postajo, avto pustiš (tudi zastonj) kje v bližini pod kakšnimi stanovanjskimi bloki, karta za vlak stane 6 in nekaj evrov v eno smer (TS-VE), vlak pa te pripelje direkt v Benetke.
Če pa že hočeš iti z avtom, pustiš avto v Mestrah (mesto pred Benetkami)(za zemljevid poglej na http://www.paginegialle.com), ob stanovanjskih blokih ali v parkirni hiši zraven železniške postaje, ki je ziher bolj poceni od tiste v Benetkah, in narediš pet minut vožnje z vlakom do končne postaje – Benetke. Vlaki gredo praktično vsakih 10 minut, karta stane tam okrog 1 evra, lahko pa se tudi prešvercaš, ker za končno postajo pač nihče ne kontrolira vozovnic. In si direktno v samih Benetkah, prepešačiš pač le še do Rialta ali trga sv. Marka, ali pa vzameš vaporetto (mislim, da je karta nekaj evrov), ampak pešačenje med kanali ima vendar svoj čar!
Zraven trga sv. marka je ena krasna paninoteca, ma bi morala še malo pobrskat za točno lokacijo.

Še ena, ki redno hodi v Benetke na razstave. Mi tudi puščamo avto v Mestrah, čeprav je včasih kar težko najti prostor. Karto za vlak kupimo ponavadi le v eno smer, ker itak ne gledajo, tudi vaporeta še nikoli nismo plačali, ker tudi ne gledajo, tako da smo čisto pravi Balkanci…

Svojo najslabšo pizzo sem tudi jaz jedla v Benetkah, so pa čisto užitne restavracije v bližini žel. postaje (greš na levo, do prvega trga, jih je kar nekaj, tudi pizza je kar ok).

tudi jaz sem bila včasih redna v benetkah in smo avto vedno pustili v Mestrah med bloki in se potem z vlakom odpeljali v Benetke. Tudi nakupovat hrano smo hodili v Mestre.

Oh, zakaj pa ne z vlakom iz Ljubljane? Veze se mi zdijo ( ali pa so bile ) super. In pizza v restavracijah – za božjo voljo zakaj ne. Mogoče je malenkost dražja, ampak vražje dobra. In to niti ne daleč od tako pravijo pregrešnega Markovega trga.

Voznja z vlakom stane skor 17 kSit, (povratna vozovnica iz LJ), traja 4 ure v eno smer (iz LJ), v Benetkah si ob 14:21, gres ob 20:31 nazaj – za moje pojme se financno in casovno ne splaca.

SG

Sploh, če greste v štirih se definitivno splača z avtom. Iz Ljubljane smo rabile kaki dve uri, pa še kratek postanek vmes. Jaz sem bila nazadnje lani spomladi in parkirali nismo na Tronchettu (kot vselej prej) ampak smo šli v tistem odcepu, kjer punce pravijo desno, kar naprej dokler greš lahko. Na desni strani je garažna hiša, cene parkinga se ne spomnim, ampak verjento ni tolko dražja kot na Tronchettu. Ko prideš ven iz garažne greš samo čez cesto in si že na postaji za Vaporeto.
Jedle smo takrat testenine v eni mali restavraciji (zraven hotela da Bruno, kjer smo spale). Je blo dobro, ma tisto pašto in kozarec vina, vodo smo pa plačale kakih 5 tisoč po osebi. Cene hrane, tudi na Markovem trgu se mi ne zdijo tako visoke, ne vem pa kako okusna je hrana…

New Report

Close