Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Tisti , ki živite v blokih, v majhnih stanovanjih in hkrati v večjih mestih, ste cele dneve doma ali kam greste?

Tisti , ki živite v blokih, v majhnih stanovanjih in hkrati v večjih mestih, ste cele dneve doma ali kam greste?

To me res zanima v teh težkih časih. Osamljenih naravnih površin v naravi blizu ni,

Nehaj provocirat.
Ne oni so na luni, ne morejo nikamor. Nog nimajo.
Dej da tebe v bajti na deželi ne ukradejo marsovci.
Sigurni lepše živijo kot ti ki se pehas za čisto bajto, preštihanim vrtom da so rože lepše od sosedovih, da se kregate za potke.
V mestu vsega tega ni.

Ti živiš v New Yorku?

Ti pa očitno svojga nosu nisi pomolilo dlje od svoje vasi.
LOL kakšno glupo vprašanje

Mejhno zate nase stanovanje mogoce tudi je ampak no tako: skupaj gremo na najeti vrticek na obrobju lj. Tam balinamo, igramo badbington ipd. 200m2 ograjene travce mamo 🙂 pa na sprehod okoli tudi gremo. Obcasno grem na bazo v sluzbo sicer delam od doma. Moz gre v 500m oddaljen najeti atelje in penzla. Nekako se nam izzide. Ce bo pa prepoved gibanja smo ze nabavli pasjo vrvico in bomo zunaj iskali psa :))).

Mi imamo na srečo vikend malo ven iz mesta.Tako,da gremo saj enkrat na teden tja, če je lepo vreme. Smo sami, brez obiskov in vedno je kaj za postoriti. Drugač pa imamo dokaj velik balkon s popoldanskim soncem in lahko gor sedimo, kavico pijemo….in smo v izolaciji

Mi se držimo karantene in smo doma. Tako delajo tudi v Italiji in Franciji.

In sedaj vas bodo vaški tepci že na cesti do vikenda ustavili! In vam po po Hojsovo prepovedali. Ker si lahko ali doma ali pa tam. Vozit gor in dol se pa kao ne moreš! Poslušaj Hojsa.

Mejhno zate nase stanovanje mogoce tudi je ampak no tako: skupaj gremo na najeti vrticek na obrobju lj. Tam balinamo, igramo badbington ipd. 200m2 ograjene travce mamo 🙂 pa na sprehod okoli tudi gremo. Obcasno grem na bazo v sluzbo sicer delam od doma. Moz gre v 500m oddaljen najeti atelje in penzla. Nekako se nam izzide. Ce bo pa prepoved gibanja smo ze nabavli pasjo vrvico in bomo zunaj iskali psa :))).
[/quote]

Dobra, tale z vrvico bravo.

Idi v p.izdo m.aterino, si pač napahana do amena! Ni ti pomoči in pika.
Dobra, tale z vrvico bravo.
[/quote]

Ti živiš v New Yorku?
[/quote]

Mejhna so teb jajca!

Živim v centru Ljubljane v garsonjeri.
Ne grem nikamor… skoz sem doma.
Hrane in stvari ki jih nucam sem si nakupil za 1mesec+ tak da nimam nobene potrebe da grem kamorkoli.
Delam pa od doma.

In ti je ok, da ne pomoliš celega telesa, ne samo glave, ven? Sploh ob soncu notr ždet, jp, dobesedno ždet, bi bila meni muka pa še kaj hujšega …

Valda mi je suffer.
Raje bi se sprahajal, rolal, šel v službo, se družil z kolegi in sodelavci.
Ampak mi je jasno da je žal to edini način, da upočasnimo širjenje virusa.

Zavedam se da smo se znašli v krizi, ki ji ni bilo para od druge svetovne vojne.
En ali dva meseca ždenja doma je kar se mene tiče small price to pay da se zadeva zmanjša ali celo ustavi.

Golovec, Rožnik, Tivoli, bajer, grad, pst… idej ne zmanjka.

Mene pa zanima kaj nekdo ki takole sprašuje dela v hiši? Nabiraš kroge okoli hiše? Sediš na terasi in piješ kavo (to se na balkonu v bloku pa res ne da)? Kaj pa ostalih 23,5 ur? Urejaš vrt, koliko časa ti to vzame? Ma ne me hecat da nekdo ne bi zdržal par tednov brez sprehodov v gozdičke pa ne vem kam še vse če se ne bi smelo. Pa zaenkrat se še da. Naslednja tema bo pa kako bomo blokarji preživeli ker nimamo vrtičkov. Ker vi s svojo zelenjavo boste brez problemov. Dajte že nehat.

Midva živiva v bloku in sva doma. Tu nama nič ne manjka in dokler nimava zares upravičenega razloga, da bi morala ven, ostajava notri. Hrane imava za več kot en mesec, če bo z dostavo vse OK, dobiva sredi meseca nove zaloge in to je to.

Smeti nosiva iz stanovanja sredi noči oz. v res zgodnjih jutranjih urah, ko lahko upravičeno pričakujeva, da nihče od stanovalcev stavbe že nekaj ur ni hodil po stopnišču.

Morda se komu to zdi pretirano, ampak od zgornjih sosedov se že 14 dni razlega tak kašelj, da je groza. Najprej je kašljal sosed, potem soseda, ta teden sta na vrsti otroka…
Z druge strani stavbe tudi slišim kašelj na vsake toliko (še posebno takrat, ko imam odprto okno). Nihče nas ni posebej opozoril, da imamo v stavbi bolnike z novim koronavirusom, ampak glede na opaženo mislim, da jih imamo kar nekaj. Dokler je taka situacija, se izogibam vsem skupnim prostorom, kolikor se da.

Zunaj stavbe imamo mesto, cesto s pločnikom. Na tem pločniku se je nemogoče izogniti mimoidočim tako, da bi lahko med sabo ohranjali minimalno priporočeno razdaljo.

Po drugi strani je pa res, da ne živiva v majhnem stanovanju, ampak imava za naju čisto dovolj prostora. Poleg tega nama je doma prijetno, rada sva v družbi eden drugega. Z družino in prijatelji se redno slišimo, dobimo se tudi na skupinskih videokonferencah. Dela in aktivnosti imava oba dosti. Gibanje in telovadbo si organizirava doma.
Sicer sva oba ljubiteljska športnika ter zelo rada v naravi, ampak v teh razmerah sva se pač prilagodila situaciji.
Dokler bo bolj varno doma, bova doma.

Je pa tudi res, da sva oba dokaj pragmatična človeka in nama tale situacija ne predstavlja kakšne posebne muke. Razumeva, zakaj živiva kot živiva in to nama zadošča.

Čisto iskreno ti povem, če bi morala izbirati med tole boleznijo na eni strani in biti brez izhoda iz stanovanja za recimo pol leta na drugi strani, takoj izberem slednje. Mi ne bi bilo nič težko.

Tudi midva sva v stanovanju zaprta že mesec plus Karanteno razumeva kot pozitiven ukrep vlade in jo spoštujeva, še preden je bila zaostrena.
Hrane imava dovolj še za nekaj mesecev, ker sem še pred evidentiranim izbuhom v Sloveniji ojačala zaloge, na balkomskem vrticku pa mi raste zimska solata, gojen regrat, motovilec, drobnjak, čemaž, posejane so pomladanske vrtnine, od pora, pese, korenja,… Vertikalnega vrta imam cca 3m2 in še korita na ograji, lonce po tleh, skupaj cca 5m2. Vse disavnice in zelišča so v dnevni sobi na oknu, zunaj, noter, v kuhinji kalilniki, spalnicno okno pa krasijo trave, ki jih dodajam v smoothije. Z vrtnarjenjem imam dovolj dela, da mi ni dolgčas, sicer pa vsako popoldansko sonce izkoristiva za nabiranje D vitamina ob klepetu na balkonu. Imava mini fitnes, v vseh prostorih je kaksna naprava, kar tudi sicer uporabljava za sproti, za dneve, ko nisva v fitnesu. Tečeva na tekaški stezi, kar bi tudi sicer glede na trenutno nečisto ozračje. Z otroci imamo video konferenčne klice tudi drugače, zaradi oddaljenosti. Delava oba od doma, kar sva dostikrat že prej, recimo 2 do 3 dni v tednu. Manjko tega leta bo smučanje in tek na smučeh, pomladanski dopust na južni polobli, kar nisva niti bukirala, ker se je že decembra dalo slutiti o razsežnostih pandemije.
Stanovanje imava srednje veliko, 65 m2 in nama brez težav uspeva, da se ne kregava. Ne razumem ljudi, ki so nezmožni prilagajanja situaciji. Kaže na masovno pomanjkanje organizacije in samodiscipline.

Če nekdo kašlja, še ne pomeni, da ima korono 🙂 Lahko je prehlad,gripa, alergija na cvetni prah ali kaj drugega, astma, sto in en razlog.

Mi hodimo ven enkrat dnevno na sprehod, takrat odnesemo tudi smeti. Na hodniku redkokdaj koga srečaš, dopoldne je večina po stanovanjih – nekateri delajo za službo, drugi z otroki delajo za šolo. Če že koga srečamo, se umaknemo čim dlje. Otroka sta naučena, da se ne prijema nič: stopniščnih ograj, zidov. Vhodna vrata odprem z robčkom. Zunaj pa se je najbolj treba paziti upokojencev, ker bi kar klepetali, božali otroke, jim dajali sladkarije itd. V trgovino ali kam drugam v zaprte prostore pa ne hodimo – vse uredimo na daljavo ali z dostavo.

Ti pa očitno svojga nosu nisi pomolilo dlje od svoje vasi.
LOL kakšno glupo vprašanje
[/quote]
A ti nisi glupo?? Če človek živi nekje sredi mesta…..No, ne bom, ne bi ti tega razumelo. Se opravičujem za srednji spol, a drugače ni šlo.

..ravno v tem je keč: prepricali so vas, da je ze Zrak sovraznik.,. Ajejjej …

Delam v zadnjem tednu po 15-18 ur na dan z masko na nosu in rokavicami, imam tako službo, ki je nujna za zagotavljanje osnovnega delovanja države.
S takšnimi vprašanji se torej ne ukvarjam. Za vikend bom vstala ob 5ih in šla sama v naravo.

Če nekdo kašlja, še ne pomeni, da ima korono 🙂 Lahko je prehlad,gripa, alergija na cvetni prah ali kaj drugega, astma, sto in en razlog.

Mi hodimo ven enkrat dnevno na sprehod, takrat odnesemo tudi smeti. Na hodniku redkokdaj koga srečaš, dopoldne je večina po stanovanjih – nekateri delajo za službo, drugi z otroki delajo za šolo. Če že koga srečamo, se umaknemo čim dlje. Otroka sta naučena, da se ne prijema nič: stopniščnih ograj, zidov. Vhodna vrata odprem z robčkom. Zunaj pa se je najbolj treba paziti upokojencev, ker bi kar klepetali, božali otroke, jim dajali sladkarije itd. V trgovino ali kam drugam v zaprte prostore pa ne hodimo – vse uredimo na daljavo ali z dostavo.
[/quote]
Seveda ni nujno, da imajo korono. Imajo pa brez dvoma nekaj nalezljivega, ker se je razširilo med njihovimi družinskimi člani, poleg tega pred tem obdobjem ni imel nobeden izmed njih takšnih težav. Jaz jim v vsakem primeru želim hitro okrevanje, nam ostalim pa, da še naprej ostanemo zdravi.

Imam prijetno urejen balkon, blok ima tudi teraso, vsaka dva dni grem na sprehod.

New Report

Close