Tisti, ki živite v bloku
Prizadevna, 27.05.2025 ob 10:03
Pri nas se v bloku sliši samo lajež cuckov in topotanje otroškega teka. Pa zgornji sosed, ko uporablja wc. Najbolj moteč je pasji lajež, tega ni mogoče preslišati.
Drugače pa je mirno. V neposredni okolici je vrtec in šola, dodpoldne je kar živahno. Življenje v stanovanjskih naseljih je dejansko bolj hrupno, zato se vsak, ki ima tri možganske celice trudi, da je čimmanj moteč drugim. Ko sem jaz odraščala, je v celem naselju samo ena stara gospa imela majhnega psa. Ta pes je bil ravno tako star in ni nikoli zalajal. Danes pa imajo po blokih vedno lajajoče živali, ki so nesocializirane, ker jih imajo običajno “mladci”, 40+ moški, ki jih uporabljajo kot podaljške in ego boosterje in preko njih terorizirajo ostale stanovalce.
Če imaš srečo, da cuckov v okolici ni, potem je blok lahko mirnejši od hiše na vasi.
Včasih so bili ljudje bolje vzgojeni, tudi v našem naselju so se obnašali kulturno, redki so bili izpadi, tudi otroci nismo smeli topotati in razgrajati po stanovanjih. Danes pa sončki počnejo v stanovanjih kar hočejo, ko prijazno opozoriš starše, dobiš odgovor otroci so pač otroci in ostale izgovore, nekateri te tudi naderejo kaj se pa greš,….da ne omenjamo kakšnih albanskih, čefurskih družin, jih lepo prosiš za mir, sploh v nočnem času, ti še grozijo po vrhu,….policija pa,…ima drugo delo.
Anonimno 6558, 27.05.2025 ob 02:15
Prej sem živel v hiši, sedaj pa v bloku že več kot 20 let.
Če so sosedje normalni in se zavedajo, da v bloku niso sami, se da shajati, če pa pridejo taki, sploh podnajemniki, ki mislijo, da lahko za ceno najemnine, ki jo plačajo, povzročajo nenehen prekomeren hrup in počnejo vse, kar se spomnijo, pa zna biti zelo velik problem.
Kjerkoli sem živel, sem slišal od glasnega seksa, prepiranja, topotanja in kričanja nevzgojenih otrok, vrtanja ob nemogočih urah brez obvestil na deski ipd. Ko bo možno, grem živet nazaj v hišo.
V večini primerov so težave s socialkarji in nižje izobraženimi. Žal to moram poudariti.
Res je socialkarji, nižje izobraženi in priseljenci, z mnogimi od teh je nemogoč normalen pogovor, še norca se delajo iz tebe ali grozijo,…no dokler sami ne dobijo nazaj enako, kar povzročajo. Za take bi morali biti posebni bloki in naselja, zakaj bi morali normalni ljudje, ki znajo živeti v blokih prenašati take primitivce?
Imamo vogalno stanovanje. Ena soba je na sosedovo spalnico, dnevna tudi na eno sobo od drugega soseda. Tukaj je čisto o.k. Derejo se ne, muzike ne navijajo. Problem je edino zgornji. Rad popravlja, vrta. Pa to le občasno. Pravzaprav imamo srečo, dokaj mirno je vse skupaj. Poznam par ljudi, ki imajo za sosede orangutane in pravijo, da se ne da preživet, še manj kaj zmenit.
vogalno, 27.05.2025 ob 11:11
Imamo vogalno stanovanje. Ena soba je na sosedovo spalnico, dnevna tudi na eno sobo od drugega soseda. Tukaj je čisto o.k. Derejo se ne, muzike ne navijajo. Problem je edino zgornji. Rad popravlja, vrta. Pa to le občasno. Pravzaprav imamo srečo, dokaj mirno je vse skupaj. Poznam par ljudi, ki imajo za sosede orangutane in pravijo, da se ne da preživet, še manj kaj zmenit.
Verjetno bi se dalo še z orangutani bolje sobivati,….ker določeni človeški primitivci so 100% hujši od živali.
Spanje, 26.05.2025 ob 01:11
Koliko se sliši sosede, ali se zbudite ponoči, če sosed ropota v kuhinji ipd.? Namreč poskušam ugotoviti, ali bi me prebudilo ropotanje iz drugih stanovanj enako kot me prebudi ropotanje v lastnem stanovanju? Nimam izkušenj z blokom, zato vpraśam. Za tiste, ki imate bolj rahel spanec …
Jaz nič ne slišim, razen ko sosed posluša glasbo malo preveč na glas ali pa v kopalnici, ko nad nami kdo spusti vodo na wc. No pa če je res kakšen slon v stanovanju, ki skače, ampak to se itak dogaja podnevi, še nikdar se nisem zbudila od kakšnih zvokov