Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti na minimalcih – zakaj ne menjate službe?

Tisti na minimalcih – zakaj ne menjate službe?

Tisti, ki ste na minimalcih pa da so še slabi odnosi, mobing, slabo delo… zakaj ostajate, zakaj ne menjate službe? Pa eni to prenašate več let.

Jaz imam eno grozno službo, sicer je več kot minimalc, ampak ostalo pa čisti obup, sploh odnosi. In po enem mesecu imam vsega dovolj. Razmišjam ali takoj odpoved ali odpoved čez 3 mesece. Čez 3 mesece začnem v drugi službi. Pa ne vem, če mi bo uspelo zdržati. Zato razmišjam, da grem nekaj drugega delat za te 3 mesece. Bednih služb je dovolj. Torej zakaj ostajate v bednih službah? Mogoče je pa naslednja bedna služba vendarle malce boljša? MOgoče šef normalen?

Slovenija je tako majhna, da se vsi med seboj poznamo, zato si lahko vsak prek poznanstev dobi boljšo službo, ampak večini se ne da nikamor premaknit. Raje jamrajo.

Odgovor na objavo uporabnika
kelul, 11.01.2023 ob 21:52

Slovenija je tako majhna, da se vsi med seboj poznamo, zato si lahko vsak prek poznanstev dobi boljšo službo, ampak večini se ne da nikamor premaknit. Raje jamrajo.

Ni vredno.

Sem menjal službo.

Zdajšna služba:

– Dobesedno ni ljudi za to službo / zelo velik plus.

– sam svoj šef.

– Cele dneve sem sam, boli mene đoko. Super mi je.

– Nimam sodelavcev – najboljše!

Jaz sem že zamenjal službo. Iz 630 € neto sem šel na 420 €.

Vcasih je sluzba od 7-15 za minimalca boljsa, ce te po tretji nihce ne buzerira, ce gres lahko za tri tedne na dopust, ce je delo nezahtevno. Bi menjala za cca 300 eur vec, pa da si skoz pod stresom, delas zahtevne stvari, te buzerirajo non stop se izven delovnega casa, na bolniski, dopustu? Podaljsevanja  v pozno popoldne itd? Ne vem, no.

Bolje jamrat kako slabi odnosi so, kako je grozen šef, kako zanič plača kot menjat.

Takih služb je na tone. Slabo službo komot dobiš. Dobro težko. Kaj imaš torej izgubiti, če zapustiš bedno službo? Mogoče naslednja ne bo tako bedna?

Prlek, 11.01.2023 ob 23:19

Sem menjal službo.

Zdajšna služba:

– Dobesedno ni ljudi za to službo / zelo velik plus.

– sam svoj šef.

– Cele dneve sem sam, boli mene đoko. Super mi je.

– Nimam sodelavcev – najboljše!

Haha,Prlek, s svojimi izjavami me ponavadi nasmeješ .Tudi tokrat je bilo tako.

Nam zaupaš,za katero službo si se odločil?

Avtorca nisem brala odgovorov, nihče nima pravice izvajati mobinga in kršiti delovnopravnih predpisov. Vprašanje torej ni, zakaj ti ostajaš v takem bednem delivnem okolju, temveč kako ima lahko delodajalec še vedno odprto firmo.

Zanimivo je, da firme pigrnejo in pridejo na naslovnice kršitev samo, ko se izkorišča tujo delovno silo. Slovenci si pa pisnit ne upate. Torej za take primere je inšpektorat za delo.

Ce prav razumem, si tu zaposlena za dolocen cas in ze imas drugo sluzbo.

Zakaj se potem sploh obremenjujes s tem?

Pac oddelas svoje, kolikor mislis, da moras oddelat za placo, zapres vrata in to je to. Vse vmes pa skozi eno uho noter in skozi drugo ven.

Ce te kdo buzerira, mu lahko tudi direktno poves, da za kolikor si olacana, toliko das od sebe in to je to, da si pa ne dovolis, da se izzivlja nad tabo.

Cez tri mesece bos ze drugje v sluzbi, dejansko ne razumem, zakaj se obremenjujes.

A se nisi ze decembra odlocila da pocakas do konca pogodbe?

Moj pogled,meni pač ni do tega, da bi sodelavci plačevali kazni, ker kadijo na delovnem mestu, ker pijejo. Misliš, da bo šef kaj plačal? Jok, brate, odpade. Jaz raje grem drugam.

Ampak zakaj, drugo službo imam šele čez dobre tri mesece. Te tri mesece pa moram nekak preživeti. Se ti ne zdi? In ja, razmere so lahko tako hude, da ne moreš zdržati 3 mesece. Recimo od dela na delovnem mestu, kjer sem delala, čeprav ni to moje DM, sem dobila vnetje v obeh ramah. Bolečine trajajo skoraj 2 meseca. Se ti zdi, da želim to prenašat še 3 mesece? Se ti zdi, da želim še 3 mesece prenašat, da mi kadijo v obraz? Če bi lahko ignorirala mobing, poniževanja, takih reči pač ne morem, če škodi zdravju. Sploh pa, ker to ni bilo dogovojreno, da delam.

Ne, nisem se še odločila, da počakam do konca pogodbe. Se je vmes stanje izboljšalo, ja, in sem mislila, da bom pač stisnila zobe. Od kar je dal sodelavec odpoved, so šle stvari drastično navzdol. Pa dela je vse več, ljud pa manj, kar pomeni, da bomo ostali gagali na škrge. Že sedaj jih ima cel kup dodatne delovne dni. Pa se bo obseg dela močno povečal. Novih kandidatov pa nikakor ni.

Če nimaš konkretne izobrazbe se pač sprijaznis z minimalcem. Saj je že pol Slovenije na minimalcu, zdaj , ko ga kar zvišujejo.  Življenje presaltas na minimum.  Odpadejo počitnice, gledališče, potovanja, frizer…

ponovno jaz, 11.01.2023 ob 21:47

Tisti, ki ste na minimalcih pa da so še slabi odnosi, mobing, slabo delo… zakaj ostajate, zakaj ne menjate službe? Pa eni to prenašate več let.

Jaz imam eno grozno službo, sicer je več kot minimalc, ampak ostalo pa čisti obup, sploh odnosi. In po enem mesecu imam vsega dovolj. Razmišjam ali takoj odpoved ali odpoved čez 3 mesece. Čez 3 mesece začnem v drugi službi. Pa ne vem, če mi bo uspelo zdržati. Zato razmišjam, da grem nekaj drugega delat za te 3 mesece. Bednih služb je dovolj. Torej zakaj ostajate v bednih službah? Mogoče je pa naslednja bedna služba vendarle malce boljša? MOgoče šef normalen?

TO je super vaja zate, ker ce ne mores zdrzat 3 mesece vedoc, da bo kmalu bolje potem si psihicno nestabilna. Kako bi ti prezivela taborisce? Ne bi. Delaj na svoji kreposti zenska. 3m je tako zelo malo, da ni dostojno kakrsno koli pritozevanje glede cesar koli. Crtaj dneve na koledarju pa je.

Jaz sem na minimalki, tudi malice mi ne plačajo, ker sem v javni državni službi, kjer imamo kuhinjo, ki kuha za vse – dom starejših. Ni mobinga, ker nas je premalo, da bi se nad nami izživljali. Delo sem sprejela zavestno, vem, kake mizerne plače so tukaj, pa ne bi rabila tu delat, lahko bi delala drugje. In zakaj delam za minimalca? Zato, ker mi je ta plača čist ok. Kljub temu, da je mala, imam sama tolk male življenjske stroške, da z njo prišparam na mesec 400 – 500 eur. Brez problema. Vem, da bom delala leto dni, max leto in pol, potem grem pa potovat s prišparanim denarjem. Tako počnem že nekaj let. Zato mi je vseeno kaj delam in kje, samo da prišparam kolikor rabim in adijo.

Prlek, kaj pa točno delaš?

mamavečkrat, 12.01.2023 ob 05:43

Haha,Prlek, s svojimi izjavami me ponavadi nasmeješ .Tudi tokrat je bilo tako.

Nam zaupaš,za katero službo si se odločil?

Z zelo tehnične narave in 12 urnim delovnikom / 6 dni v tednu. Tak tempo ni več za mene in z sodelavci sem bil 24/7 skupaj…

Sem šel za varnostnika.

Kolko let pa šteješ 🙂 ? In/ali dobro zgledaš ? To da imaš otroke, mene nič ne moti.

Hvala za pohvalo, sem kar presenečen. Sem se naučil, da odstranim slabe ljudi od sebe in živim.

za @mamavečkrat 

Ni quote prijel =/

Malo razmišlaj realno okrog 70% ljudi dela za minimalca, ali malo čez.Nekateri imajo bližino delovnega mesta, drugi  utečeno delo, brez prevelikega stresa, tretji so že v letih, ko razmišljajo o upokojitvi, in jim ni do menjave delovenega mesta, četrti enostavno nimajo jajc. Velika večina ima problem, tudi z izobrazbo, ker imajo, za današnje pojme, samo srednjo, ali poklicno šolo. Najboljše je itak razdeljeno po vip, nekaj pa ostane , tudi za tiste redke posebneže, s specifičnimi znanji. V realnosti, je danes zelo težko nekomu, ki je povprečen, in brez vip, oziroma socialne mreže.Poleg tega ni nič novega, da je popolnoma prevladal, egoizem, in materializem, kjer je prioriteta poskrbeti zase, ter zato bogati, ne vidijo, oziroma nočejo videti, lačnih, golih, bosih….. Pametnemu popolnoma dovolj!

a tukaj ni nobenega, ki dobi minimalca uradno, da so maksimalni otroški dodatki pa minimalno plačilo vrtca? potem pa še enkrat ali dvakrat toliko na roke oz. z dnevnicami, potnimi stroški?

Jaz sem kar nekaj let delala za minimalca, kot pomočnica vzgojiteljice in mi je bilo super delo, zato sem vztrajala, kljub milo rečeno bizarno majhni plači, glede na odgovornost in delo, ki ga opraviš.

Potem je naneslo, da sem dobila možnost dodatnega izobraževanja, obiskala kar lepo število seminarjev, se vpisala na študij, potem še naprej, šla delat privat in danes delam za znatno večjo vsoto, še vedno delo, ki me veseli in mi je lepo v službi.

Če bi takrat odklonila izobraževanje, bi bila še danes z veseljem pomočnica in verjetno ne bi razmišljala o menjavi.

Res pa smo imeli lepe odnose, pomagali smo si znotraj kolektiva in ni bilo izkoriščanja. Delala sem v podružnici vrtca s štirimi skupinami, imeli smo zelo proste roke, veliko aktivnosti smo pripravljali skupaj… V primeru mobinga, slabih odnosov in izkoriščanja, bi šla gotovo delat drugam.

Decembra si ze o tem pisala. Ne vem zakaj spet

Ce ti skodujejo kadilci, potem pa pojdi spit klorirano vodo in vdihni se malo mikroplastike in izpusnih delcev, pa bo vse ok

A že voziš ratrak?

Boljše vprašanje je, zakaj jih ti kar naprej menjaš in to vsakič za tako, da moraš po monu travmirati.

minimalc na roke, 12.01.2023 ob 10:18

a tukaj ni nobenega, ki dobi minimalca uradno, da so maksimalni otroški dodatki pa minimalno plačilo vrtca? potem pa še enkrat ali dvakrat toliko na roke oz. z dnevnicami, potnimi stroški?

moj mož dela v gostinstvu in je prijavljen na polovičko minimalca.  jap, točno tako. samo na polovičko. toliko dobi uradno na račun, ostalo pa na roke. in tistega ostalega je kar nekaj.

New Report

Close