Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tisti recept ingver med limona

tisti recept ingver med limona

A katera od vas pripravlja to mešanico z ingverjem, medom in limono? Na spletu je vsak recept drugačen, zanima pa me razmerje sestavin in priprava. Ponekod zmiksajo ingver in dajo limonin sok (ta zmes mi je bolj všeč, ker je tekoča in lažje ješ na žlico ali daš v čaj), spet drugje razrežejo ingver in limono na kolobarje. Eni pišejo, da mora zmes pred uporabo stati mesec-dva, tretji da mora biti v hladilniku, četrti samo v hladnem prostoru in ne hladilniku. Kako pa ve delate?

Jaz ne kompiciram. Ingver naribam, zamešam v med in dodam limonin sok. Zmešam v steklenem kozarčku in potem stoji v hladilniku, pač dokler ne pojemo.

Kakšno je pa približno razmerje sestavin, 500g medu in 1 korenina? 2 korenini? 2 limoni?

Kakšno je pa približno razmerje sestavin, 500g medu in 1 korenina? 2 korenini? 2 limoni?
[/quote]

Ena večja ali dve manjši, pa ena velika limona. (ali dve majčkeni :))

Ena večja ali dve manjši, pa ena velika limona. (ali dve majčkeni :))
[/quote]

hehe hvala, bom kar tako naredila 🙂

jaz naredim tako: dve limoni, 300ml medu, ena velika ingver korenina-jo naribam in ena velika žlica mletega cimeta. pustim na sobni temp.

V kozarček 330ml naribam eno večjo korenino ingverja ali dve srednji ali 3-4 manjše (glej, da je ingver sočen, ne na pol posušen), pa zalijem z medom, kolikor gre noter. Shranjujem v hladilniku. Limono pa dodajam svežo, stisnem limono v kozarec, eno veliko žlico medu i ingverja, pa toplo vodo in to spijem.

jaz kuham čaj. Par kolobarjev ingverja, vre 10 minut, včasih dodam še med in limono. Res odlična stvar, ko nekaj časa nisem pila, sem bila čisto brez energije. Ima neko moč v sebi ta čudežni ingver.

Jaz približno enako, res ni neka vesoljska znanost.

Razmerje ni toliko važno, zmešaš skupaj, sprobaš, pa potem lahko naslednjič prilagodiš.

sem zasledila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ingver v čajnih vrečkah, a je ta enako dober kot sveži?

Tudi jaz kuham caj, eno korenino nasekljam v liter vode in kuham 20 minut, sem nekje to prebrala, da se tolk kuha. Stisnem eno pomaranco in eno limono in pijem kot ice-tea.

Dodam se klincke 😉

Koliko tega jeste, 1 žlico na dan? Na tešče?
V čaju? Z vročo vodo? Na žlico?

Zaužijemo zjutraj in zvečer po eno čajno zlicko

tudi jaz tako delam in ne kompliciram

Jaz zimski booster delam iz medu, limoninega soka, ingverja (svež ali v prahu), kurkume (v prahu), cejlonskega cimeta (v prahu) in zmletih klinčkov.

1 kg ingverja, 1 kg limon, 1 kg medu in liter sadjevca: drobno nasekljam in żalijem, namakam 3 mesece, precedim in zjutraj poplaknem grlo z 0,3 dcl tekočine 😉

toso fse super stvari. karkoli si narediš. je pa tako. pa ti bom spet dal učenje , evo.  zakaj ne smeš niti otroci, niti noben razen starejših, jest, proteinov in teh  praškov iz proteini.si. zakaj ne?  in v to kategorijo spadajo tudi, šumeče vitamisnke tablete. recimo ona ful močna supradin. torej zakaj ne??  ker se črevesje razvadi, ker ne rabi ni delat. vse je že v neki kvazi uporabn obliki. ne rabi nič več bit spsobno posrkat sestavine iz hrane. er je že vse v fninalni obliki. torje se ti črevesje poleni. in pol ko bi rad, pojedel neki, te boli trebuh, ker kislina ni dost močna in črevo leno.  ampak tega , ljudem ne povedo.  torej ti domači vitmianski pripravki so res full dobri, ampak moraš imet telo pripravljeno na to. torej moraš delat vsaj kake po lelta fasting. če ne nima smisla. no , nima smisla, kot sem reke lv začetku, vse je bolje , kot da sploh ne delaš. ampak prvo se ti mora telo rešit cukra. da se ti inzulin ne dviguje.  pol pa je uredu dodatek ja.

New Report

Close