Tisti v hisah
Morda je moje vprasanje hecno. Ampak v kolikor bi prislo kot v italiji do karantene in zivis v svoji hisi, ne v strnjenem naselju si lahko zunaj pred hiso predvidevam. Vceraj ko je bil lep soncek smo opravljali zunanja opravila, potem pa sem iz zgornje terase opazila da smo to delali edini v ulici… kljub letnem casu in vremenu… pa se mi je pojavilo to vprasanje…
Saj ne vejo točno. Najboljše zdaj je, da se drži vsak zase oziroma vsaka družina zase. Stikov z ostalimi se ogibaš. Pa ne hodit naokoli za brezveze in neki pohodi. Na vrt pa le pojdi, če je kaj za postoriti in nimas zraven soseda 2 m stran in čebljata. Pa da ne boste pekli na vrtu in imeli žurk in podobno, ker to se potem hitro razpase naokoli, pride kak sosed itd… Nič se ne zapeljete do gozda. Se boste vi, vas bodo videli, se bodo še drugi in kmalu se boste okuževali v gozdu. Ljudje smo še vedno ovce. Čredni nagon deluje. Ostanite doma razumeš kako?
Saj ne vejo točno. Najboljše zdaj je, da se drži vsak zase oziroma vsaka družina zase. Stikov z ostalimi se ogibaš. Pa ne hodit naokoli za brezveze in neki pohodi. Na vrt pa le pojdi, če je kaj za postoriti in nimas zraven soseda 2 m stran in čebljata. Pa da ne boste pekli na vrtu in imeli žurk in podobno, ker to se potem hitro razpase naokoli, pride kak sosed itd… Nič se ne zapeljete do gozda. Se boste vi, vas bodo videli, se bodo še drugi in kmalu se boste okuževali v gozdu. Ljudje smo še vedno ovce. Čredni nagon deluje. Ostanite doma razumeš kako?
[/quote]
No saj tako mi je nekako logicno.
Nisem bila pa prepricana v primeru popolne karantene.
No mi ze za zakuriti moramo iz hise v klet…. pa tudi okoli nas je kar dokaj velik pas do prvih sosedov… tako da trenutno mi ni nobene panike… ne hodimo ne v gozd, ne na sprehode… niti v trgovini nisem bila od srede….zunaj pa imam otroke ob lepem dnevu in nihce ne hodi k nam. No v petek sta dva iz ulice prisla vprasati ce se lahko pri nas igrata… pa sem jima razlozila in sedaj ni bilo nikogar….
Nazaj pa je bilo polno Italijanov, kljub karanteni so prišli na Primorsko. No, saj Slovenci bi tudi šli na Hrvaško, če ne bi vsaj oni imeli malo pameti.
Napaka, ja.Karantena bi morala bit razglašena v državi. Tako kot so naredili Italijani – “na konc pa na začetku” policajska barikada. Ne pa da se lahko mingla naokoli po državi, po drugih regijah zdaj.
[/quote]
Popolne karantene še ni. Lahko smo zunaj.
Boljše pa je če v hladnem vremenu nisi zunaj, ker mrzel zrak ni dober za razvoj bolezni. Preberi si tale članek, lepo razloži: https://www.primorske.si/plus/7-val/alojz-ihan-za-nov-virus-ne-znamo-predvideti-koga-b?fbclid=IwAR0UxEHpRbSvHr-K2_sLydc7o9csU_XSjmPfWpAb98uaxBhzBZR9nt4hONs
Tudi če kar antena bo bom delala na vrtu. 1.smo zadnja hiša v vasi, ne ob glavni cesti.
2.prva hiša je 100 m stran.
3.prcela ima pol hektarja
4.od zelenjavnega vrta do ceste je najmanj 30 m.
5.z vrtnarjenjem priskrbi svoji družini hrano in razbremeni trgovine, okolje, ljudem v mestu ostane več zelenjave na izbiro.
6. Po parceli se moram gibati, da na hranim domače živali. Ne morem pustiti, da mi v enem kotu crkne 10 kokoši v drugem pa pujs.
7.če bodo drugi ostajali na svojih parcelah se ne bomo srečevali
8.ograjo imam zaprto s ključavnico tako da mi morajo pozvoni da, da jih spustim na dovoz in se pripeljejo do hiše.
Sicer pa se je promet zmanjšal na 4 sprehajalce psov in 10 avtomobilov.
Na vrt gremo. Evo, danes obrezujemo vrtnice.
Tudi na sprehod, vendar le v “družinski zasedbi” in izven vasi, po podeželju. Če se s kom srečamo, se pogovarjamo na 3-4 metre razdalje.
Celo v Italiji ni prepovedano se rekreirat (pa je vse drugo prepovedano tj. lahko greš do službe in nazaj s potrdilom delodajalca ter do najbližje trgovine ali lekarne), vendar zahtevajo, da si sam. Tam torej tudi “družinsko” odpade.
Mislim pa kaj govorite eni, ko bebci. Virus pade na tla, v razdalji 1 m. Zato je rečeno, da je treba se v taki razdalji tudi zadrževati med sabo.
[/quote]