Tito največji klavec za Stalinom
Ja, kdaj se za tebe začne zgodovina…
Silvo plut tud od marca 2006 ni storil nobenega kaznivega dejanja, pa ga je sedanja oblast vseeno obsodila na 30 let.
Saj res Mina. Kdaj je že bilo konec vojne za domobrance – torej kdaj in kje so domobranci podpisali kapitulacijo. Po tistem je bilo šele konec vojne zanje.
Sem te že večkrat vprašal, pa mi vedno pozabiš odgovorit.
pa dobro na nas je sploh še kaj ostalo, ampak ker vem kdo to izjavlja se tej številki niti ne čudim, kod da ni dovolj par tisoč dokazanih smrti, ne stvar je potrebno napihniti do nemogočega, saj se vendar bližajo volitve in verjetno bodo svirali isto violino.
ja žal je grobišč res polno, ampak ne samo zaradi povojnih pobojev, tudi medvojnih in na vseh treh straneh.
da,Tito je so-klavec,po končani vojni.
99.995 nepotrebno umorjenih.
zamislimo si trpljenja teh v krčih smrti.
sicer pa nam pogrevanje teh njegovih napak ne koristi v našem današnjem razvoju. mnogo nas je bilo otrok in radi smo ga morali imeti. tudi jaz, saj drugega kakor prikazovanja komunizma in njega, ni bilo.tudi komunizem kot tak ni stal v zemlji vkopan in je dosegel neki nivo znanj in spoznanj, vsaj te, da lahko danes povemo kdo je bil Tito.
verjetno smo Tita kot celotna Juga potrebovali, saj neki narodi potrebujejo in lažje jim je s “poglavarjem”.
smo tudi mi takšni?
[/quote]
pa si prepričana, da ga nisi zamenjala z Rodetom?[/quote]
—–
tudi Rode mi ni nek simpatičen tip, vendar ga je
z narcisoidnostjo gospoda Tita,nemogoče primerjati.
Enkrat za vselej bi rada slišala odkod izvira, titov rod.Balkanec 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni.
medi_ana
Nekateri tukaj kar naprej tarnajo, da so se v šoli MORALI učili vse nemogoče. Kje si pa ti hodila v šolo? Si še mlada? Ali nisi nič poslušala pri pouku:-)) Pa MORALA hodit mahat z zastavicami, ko se je Josip Broz Tito vozil mimo?????
Hahaha, iz spodnjega linka boš vse zvedela, je hrvaško-slovenskega rodu. Se pač ni mogel obnašal drugače, kot so se domobranci med vojno in tudi še po podpisu nemške kapitulacije v Topolšici, so domobranci še kar streljali in niso odložili orožja. Ob umiku na Koroško, so domobranski oficirji postrelili tudi nekatere svoje domobranske vojake, ker niso hoteli z njimi, vrniti so se hoteli domov, pa jim niso dovolili.
Partizani so se borili proti okupatorju in proti domobrancem-izdajalcem slovenskega naroda. To bi si pa že lahko zapomnila, bilo je že mnogokrat zapisano TUKAJ,:-)) saj to že vsak “hrošček” ve, a ne??
http://sl.wikipedia.org/wiki/Josip_Broz_-_Tito
P.s.
Sem ravno pri volji, pa sem ti to napisala.
medi_ana
Nekateri tukaj kar naprej tarnajo, da so se v šoli MORALI učili vse nemogoče. Kje si pa ti hodila v šolo? Si še mlada? Ali nisi nič poslušala pri pouku:-)) Pa MORALA hodit mahat z zastavicami, ko se je Josip Broz Tito vozil mimo?????
Hahaha, iz spodnjega linka boš vse zvedela, je hrvaško-slovenskega rodu. Se pač ni mogel obnašal drugače, kot so se domobranci med vojno in tudi še po podpisu nemške kapitulacije v Topolšici, so domobranci še kar streljali in niso odložili orožja. Ob umiku na Koroško, so domobranski oficirji postrelili tudi nekatere svoje domobranske vojake, ker niso hoteli z njimi, vrniti so se hoteli domov, pa jim niso dovolili.
Partizani so se borili proti okupatorju in proti domobrancem-izdajalcem slovenskega naroda. To bi si pa že lahko zapomnila, bilo je že mnogokrat zapisano TUKAJ,:-)) saj to že vsak “hrošček” ve, a ne??
P.s.
Sem ravno pri volji, pa sem ti to napisala.[/quote]
In ko so v Topolščici podpisali kapitulacijo je bilo konec vojne, a ne prababi!?
medi_ana
P.s.
Sem ravno pri volji, pa sem ti to napisala.[/quote]
In ko so v Topolščici podpisali kapitulacijo je bilo konec vojne, a ne prababi!?[/quote]
V Topolšici, ni podpisa “DOMOBRANCEV”, KJE JE NJIHOV PODPIS???
Pripopaj link, še nikjer ga nisem zasledila.
Hja, megaboy na to vprašanje pa ne boš dobil odgovora.
Ker ga ni. Domobranci niso in nikoli ne bodo podpisali kapitulacije. V SLO že ne. Zakaj pa bi, saj nam vendar Vladajo. Pa še ponosni so na to (ne samo na to, da so trenutno na oblasti, temveč predvsem na to, da se po junaških domobranskih prsih tolčejo s ponosom; mi smo rešili vse Slovence, kar nam jih ni uspelo pobit, sem pa tja pa še kakšnega čefurja, če smo bli glih dobre volje-beri pijani dolenjci; pokrajina domobrancev-namreč dolenjska.). Tako da, pozabi na odgovor.
koga pa zmirjam??? in kje sem napisala da so dolenci pijanci, pijance najdeš tudi pri nas v naših krajih, mal si pobrkal in me zamenjav z nekom drugim očitno.
če me pa že vprašaš, kdo od vladajočih je domobranec, je moje mišljenje, da noben (tako kot ni noben komunist), vsaj direkten ne, je pa mislim Bajuk potomec domobrancev, pa še to nisem popolnoma prepričana.
zato tudi sprašujem v eni drugi temi, komu koristijo povojni poboji???
V Topolščici so podpisali kapitulacijo Nemci, in hkrati tudi odložili orožje.
Kaj pa domobranci? Orožja pa takrat niso odližili, to vemo. Še precej po tem so streljali na partizane, pa tudi na svoje.
Kdaj in kje so pa domobranci podpisali kapitulacijo boš pa ti povedal.[/quote]
Ali mi lahko potem razložiš zakaj pa so potem partizani postrelili nemške vojake potem ko so podpisali predajo in so predali orožje. V laškem z okolico je dosti njihovih kosti.
Mi lahko odgovoriš zakaj sem za TIGR slišal šele pred kratikim …? V nobenih osnovnošolskih učbenikih in srednješolskih o tem ni bilo nič govora … In menda gre za prvo protifašistično narodno organizacijo v Evropi … No, saj obstaja možnost, da sem kaj prešprical, a mislim, da vendarle ne …[/quote]
Če smo pošteni, si zanje slišal samo zato, ker danes pridejo nekomu prav v borbi za oblast. Vedet je treba, da Primorci nikoli niso preveč cenili desne opcije. In prav slednjih so polna usta TIGR-a
V resnici pa je bila ta organizacija trn v peti prav vsem takrat vpletenim. Tako RKC in takratni desni opciji zaradi izjemno dobrih in plodnih odnosov s fašističnim režimom, kasneje pa delno tudi rdečim zaradi želje po primatu
Mi lahko odgovoriš zakaj sem za TIGR slišal šele pred kratikim …? V nobenih osnovnošolskih učbenikih in srednješolskih o tem ni bilo nič govora … In menda gre za prvo protifašistično narodno organizacijo v Evropi … No, saj obstaja možnost, da sem kaj prešprical, a mislim, da vendarle ne …[/quote]
Če smo pošteni, si zanje slišal samo zato, ker danes pridejo nekomu prav v borbi za oblast. Vedet je treba, da Primorci nikoli niso preveč cenili desne opcije. In prav slednjih so polna usta TIGR-a
V resnici pa je bila ta organizacija trn v peti prav vsem takrat vpletenim. Tako RKC in takratni desni opciji zaradi izjemno dobrih in plodnih odnosov s fašističnim režimom, kasneje pa delno tudi rdečim zaradi želje po primatu[/quote]
Ni rečeno, da je to nujno izrabljeno kot orodje za boj za oblast … Zakaj naj bi nekoga mnenjsko izpostavili, ki naj bi bil a priori proti njemu če ne iz vzgiba po bolj uravnoteženem, poštenem vpogledu v zgodovino … Taka interpretacija je glede na tvoje zgornje navedbe povsem možna … Če pa, se ve, pri tem pride do dodatne politične podpore je za tistega, ki takšno ravnanje izvaja dobrodošlo in stranski produkt nečesa drugega … Torej prizadevanja za resnico …
To kar si zapisal čisto proti koncu o želji po primatu pa bi bilo dobro vzeti kot dejstvo … Na podlagi tega je moč namreč razložiti marsikatere dileme znotraj obdobja 2.svet. vojne … Dobro, a želja po primatu ali eksluzivnosti v boju proti okupatorju je lahko bila kot reakcija na predhodna zgodovinska dejstva … Recimo željo RKC po zelo široki družbeno-politični vlogi …
Ne vem, razmišljam pač …