Tito največji klavec za Stalinom
V Topolščici so podpisali kapitulacijo Nemci, in hkrati tudi odložili orožje.
Kaj pa domobranci? Orožja pa takrat niso odližili, to vemo. Še precej po tem so streljali na partizane, pa tudi na svoje.
Kdaj in kje so pa domobranci podpisali kapitulacijo boš pa ti povedal.[/quote]
Ali mi lahko potem razložiš zakaj pa so potem partizani postrelili nemške vojake potem ko so podpisali predajo in so predali orožje. V laškem z okolico je dosti njihovih kosti.[/quote]
Tole si se pa zlagal. Ko so Nemci podpisali predajo, jih ni bilo več v Laškem.
Sicer pa, kaj so pa Nemci imeli za počet v naših krajih in zakaj so prišli sem?
Kaj pa domobranci? Orožja pa takrat niso odližili, to vemo. Še precej po tem so streljali na partizane, pa tudi na svoje.
Ali mi lahko potem razložiš zakaj pa so potem partizani postrelili nemške vojake potem ko so podpisali predajo in so predali orožje. V laškem z okolico je dosti njihovih kosti.[/quote]
Sicer pa, kaj so pa Nemci imeli za počet v naših krajih in zakaj so prišli sem?[/quote
Spoštovani. Zbirno taborišče je bilo v tekstilni tovarni ob železnici. Del so jih pobijali v jarku ostale pa so vozili v okoliške rudniške in podobne jaške. tako v Laškem kot v Rimskih toplcah. Preden me obtožiš laži se prepričaj potem pa piši.
Napisal si, da domobranci niso podpisali predaje zato so jih lahko partizani pobijali tudi po vojni.Moj odgovor tem tvojim stalnim trditvam pa si si lahko prebral zgoraj.
Sicer pa, kaj so pa Nemci imeli za počet v naših krajih in zakaj so prišli sem?[/quote
Spoštovani. Zbirno taborišče je bilo v tekstilni tovarni ob železnici. Del so jih pobijali v jarku ostale pa so vozili v okoliške rudniške in podobne jaške. tako v Laškem kot v Rimskih toplcah. Preden me obtožiš laži se prepričaj potem pa piši.
Napisal si, da domobranci niso podpisali predaje zato so jih lahko partizani pobijali tudi po vojni.Moj odgovor tem tvojim stalnim trditvam pa si si lahko prebral zgoraj.[/quote]
Pa kaj že so pa prišli nemci k nam?
In se ti ne zdi, da so ti dogodki kaj povezani z njihovim delovanjem med vojno?
Koneckoncev je bilo žrtev na partizanski strani 3x več kot na nemško – domobranski strani. In te žrtve je tud nekdo pobil ali ne? A naj bi morali ti ostat brez kazni?
Glede domobrancen pa takole. če niso popisali kapitulacije, potem ni šlo za povojne poboje, temveč za poboje v vojnem času.
Če pa smatraš, da je nemški podpis kapitulacije veljal tudi za njih, potem priznaš, da so bili del nemških sil, in so se borili za Hitlerjevo Nemčijo, in nikakor ne za kakšno Slovenijo.
zdej se pa odloči.
http://24ur.com/bin/story.php?story_id=83§ion_id=2&cl=z1
megabojček malo za v razmislek
Leta 1943, spomladi, so partizani v sodelovanju z italijanskimi enotami napadli do takrat edino legitimno jugoslovansko vojsko, priznano od zaveznikov. Kdo je sedaj tukaj sodelavec okupatorja, kdo priznan od zaveznikov, ki jih kar naprej mečeš kot dokaz pred nas?[/quote]
A partizani so sodelovali z italijansko vojsko?! Kje to piše?
Seveda. vendar po tistem, ko so Italijani prestopili na zavezniško stran in postali zavezniki z Angleži in tudi s partizani.
Takrat so združno usekali po belogardistih, ki pač niso bili na zavezniški strani.[/quote]
Ampak to je bilo najbrž po kapitulaciji Italije septembra 1943 in ne spomladi, kot je napisal Boss. A ne?
Samo ni mi jasno, kako “edino legitimno jugoslovansko vojsko” so napadli…
Verjetno kolaborante, a ne 🙂
Mina, če jih je bilo res toliko, kot pišeš, ne razumem, da ob prijateljski pomoči iz reicha niso potolkli diletantov iz gmajne. Ali pa so tisti gošarji le bili toliko boljši in bolj motivirani za boj z zavojevalci in njihovimi podrepniki.
žal je iz zgodovine znano, da je zmagovalec vedno pobijal premagane! Vsi veliki zavojevalci so to počeli.
Ne, ne opravičujem povojnih pobojev na nobeni strani, vendar skušam razumeti strasti, ki se razvijejo v vojnah.
Še enkrat NE ODOBRAVAM POBOJEV IZ MAŠČEVANJA!
hja tudi jaz jih ne in verjetno noben normalen človek, ki živi v miru in ne pozna grozot vojne.
ampak, ali lahko ostane človek še normalen in trezno razmišlja v umazani vojni, ko izgubi vse najdražje, prijatelje znance, otroke, ženo , moža, celo družino, preživi po par let v taborišču, kjer ni ne mrtev niti živ in se sooča vsak dan s smrtjo nedolžnih ljudi, čaka da ga pokličejo v celico iz katere ne bo več prišel. Niti si ne znam in niti si nočem predstavljati teh strahov in žalosti, ki pustijo globoke čustvene rane, ali je od teh ljudi možno pričakovati razsodno razmišljanje.
predstavljajte si, da imate pred seboj morilca svoje žene, matere, otrok in vam je grozil par let in ste zaradi njega izgubili vse, tudi smisel življenja in ste čustveno mrtvi, kako bi razmišljali in kaj bi storili……..???
vojne poneumljajo ljudi in delajo ljudi robote brez čustev in kesanja.
ninej poznal sem človeka, je že pokojni, po partizanskem imenu MODRAS njegovo drugo ime je bilo pa MOTORIST!!!
Lepo ime so mu izbrali in to ne partizani ampak žrtve, po katerih se je v Šterntalu vozil z motorjem. Bilo je po vojni in v Kidričevem je bilo taborišče, kjer so zapirali pravoverne moške, ženske in otroke. In ta dotični MOTORIST jih je lepo postrojil, jim dal komando LEZI in potem z motorjem vozil čez njih, tudi čez ženske in otroke!!! A to so za tebe okupatorji!??
Je pa res, da so tega MODRASA zadnja leta v spanju obiskovale žrtve, tako da je spal pri luči. Zanimivo kajne!
PA KAJ JE BELČKI A SE ŠE NA BOSTE ZNEBILI TEH VEČNIH FRUSTRACIJ. največji klavci ste bili belogardsiti fašisti in istala navlaka ki bi ji bilo treba likvidirati že ko je iz pizde pala in zdej se bo ta izdajalska golazen še duvala kle gor s svojimi fašistoidninmi izjavami če bi bilo po moje vas vse tabele likvidiram do zadnjega ker v tej sloveniji na bo mira dokler boste migali
Napisal si, da domobranci niso podpisali predaje zato so jih lahko partizani pobijali tudi po vojni.Moj odgovor tem tvojim stalnim trditvam pa si si lahko prebral zgoraj.[/quote]
Pa kaj že so pa prišli nemci k nam?
In se ti ne zdi, da so ti dogodki kaj povezani z njihovim delovanjem med vojno?
Koneckoncev je bilo žrtev na partizanski strani 3x več kot na nemško – domobranski strani. In te žrtve je tud nekdo pobil ali ne? A naj bi morali ti ostat brez kazni?[/quote]
Dogodki so povezani. To drži.Maščevanje je bilo krvavo in mislim da je bilo dosti veliko, preveliko. Storilce obtožiš in kaznuješ, javno. S tem bi naredili več kot pa da so pobijali na skrivaj. S tem so si naredili opozicijo za vse čase.
Seveda. vendar po tistem, ko so Italijani prestopili na zavezniško stran in postali zavezniki z Angleži in tudi s partizani.
Takrat so združno usekali po belogardistih, ki pač niso bili na zavezniški strani.[/quote]
Ampak to je bilo najbrž po kapitulaciji Italije septembra 1943 in ne spomladi, kot je napisal Boss. A ne?
Samo ni mi jasno, kako “edino legitimno jugoslovansko vojsko” so napadli…
Verjetno kolaborante, a ne :)[/quote]
Edina priznan vojska je bila jugoslovanska vojske. Ne partizani in ne belogardisti. Ob tem dogodku so bili italijani še zmerom okupatorji na slovenskem. o tem je bil objavljen tudi članek v enem izmed časopisov že kar nekaj časa nazaj.