Tkon – otok Pašman
Ojla,
O tem ste že pisali, ampak vseeno. Omenjali ste, da ni nekega nočnega življenja. Ne zanimajo nas diskoteke in nore zabave v noč, ampak ali je vsaj tako, kot v večini mest, neko sprehajališče ali promenada, pa da imaš kam iti na sladoled, pa kakšne stojnice… ali je to res dopust z možgani na off v neki prijetni, mirni vasici, kjer se je ustavil čas. Kakšne so plaže?
Hvala za odgovore in lep dan.
Oj!
Mi bomo sli letos ze tretjic v Tkon.Plaza mivkasta, idealna za majhne otroke, ki jih imamo, mozgane das na off, ne smes biti zivcko, ker vse poteka zelo pocasi,v samem Tkonu imas dve trgovini, kar nekaj stojnic z zelenjavo, pekarno s svezim kruhom in pecivom, sladoledarje, avgusta ribisko noc… Gostiln po otoku Pasmanu je dosti, tudi tistih tapravih – “tadomacih”. za zure pa ne vem, ker me trenutno ne zanimajo, morda, ko bodo otroci vecji. Imas pa tudi trajekt, ki dokaj pogosto vozi v Biograd, tako da lahko gres zjutraj mirne duse tja na trznico (ker je pac vse nekaj kun ceneje) ali pa zvecer na vecerjo. Za “pesake” je pa trajekt skoraj zastonj. ne vem sicer tocno koliko, ampak res drobiz. biograd je pa tudi tako mali, da ne rabis avta, ce gres samo pohajat!
Toliko zaenkrat, ce koga zanima kaj dolocenega, naj vprasa!
Lp vsem!
Mi gremo letos že 8 na Pašman, tako da smo ga preiskali že podolgem in počez. Zelo lepo je zlasti za majne otroke, lepe mivkaste plaže in zelo plitva topla voda. Na Pašmanu res ni veliko zabav, zato gremo tja predvsem po mir. V Tkonu so najlepše plaže, če greš levo od pristajališča trajekta. Če pa si Robinzon, lahko pri pošti zaviješ čez otok na drugo stran, kjer je odprto morje in nikjer žive duše.