Tlakovci in filc
Pozdravljeni.
Ne me kregat, sem probala na Gradimo pa ni odziva kaj dosti, samo eden:(
Zato še vprašam tukaj, kjer nas je več!
Zanima me ali je možno tampon, tj.cca.40 cm gramoza utrditi tako, da pesek, ki je posteljica tlakovcu več ne uhaja v tla in tlakovci ostanejo na svojem mestu?
Ali pri tem ostanejo tudi fuge taakše kot so prvič ali enostavno ponikne mivka v pesek in dalje v gramoz sčasoma?
Sama se nagibam k filcu, ki bi ga podložili pod posteljico. Zakaj je to dobro in če ne, zakaj ne?
Kako imate zaključene robnike-tlakovec ali navadni betonski robnik? razlika v ceni med enim in drugim in trdnost, ostane na mestu ali se sčasoma”pelje” na stran?
Ali so Oblakovi tlakovci Via appia Trend med boljšimi ali ne?
Razlika med ostrorobimi in navadnimi tlakovci me tudi zanima. Zakaj so ostrorobi recimo boljši ali slabši?
Kako se obnese tlakovec, ki je položen na dovozu v garažo v nagibu?
Kako pozimi čistite tlakovce, se poznajo kakšne raze?
Ali imate impregnirane fuge oz.k mivki dodan dodatek za boljšo trdnost fug(postanejo kot cement ali?! )
Prosim za odgovore, pa če je možno in če se komu da, da mi pošlje kakšo fotko vaše ureditve-dohodna pot in dovoz ter majhen “vrtiček”-spomladanske rožice, kakšen grmiček,……
Pa lep sončen pozdrav!
Poglej, itak ne boste to polagalis ami ane, torej najdite dobrega mojstra, eni so iz Komende, kjer tudid elajo te tlakovce, mi smo vse prepustili njim, le po Filc smo sli sami v Mengeš, da je bilo ceneje. torej zauapj jim in dovoli strokovnjakom, da opravijo svoje delo. Dve leti po položitvi tlakovcev, nikjer ni vmes ničesar, ne trave, plevela in mivka je še na mestu, očitno je to zaradi filca…