Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tlakovci in plevel :(

tlakovci in plevel :(

kremenčeva mivka – ali dejansko res zavre rast plevela med tlakovci?
zdaj sem jih očistila z vapom, sam kaj, ko že spet poganja na novo 🙁 ker pa med fugami sedaj ni nič, bi posula to mivko vmes, če bi vedela, da bo kaj haska 😉

kakšne so izkušnje, če kdo napiše. hvala.

Oprosti….ampak a ni to delo za deca

Zakaj že? Jaz trenutno ravno obnavljam en star bicikel. A tega tudi ne bi smela ali kaj?

Zakaj že? Jaz trenutno ravno obnavljam en star bicikel. A tega tudi ne bi smela ali kaj?[/quote]

🙂
imam čas, pa lahko to delam….

jjkk – odgovora pa ne veš?

Boom efekt dela čudeže. Pošpricaš in je mir doooooolgo časa. Problem je samo nabava, ker moraš imeti znanje iz fitofarmacije. Vprašaj kerga kmeta, da ti nabavi.

Po mojih izkušnjah definitivno pomaga, samo kakšnemu tu in tam pa vseeno uspe zrast 🙂 Ampak vseeno veliko veliko bolje. Se splača

Saj to je namen te mivke, da prepreči rast plevela med fugami.
Ko se tlakovci položijo, je treba špranje zapolniti s to mivko.

Kolikor vem, se Boom dobi brez kartice.Kupuje ga tudi moja mami, pa nima izpita iz fitofarmacije…

Kolikor vem, se Boom dobi brez kartice.Kupuje ga tudi moja mami, pa nima izpita iz fitofarmacije…[/quote]

Za domačo upprabo se ga dobi v prosti prodaji. Če ga potrebuješ pa večje količine, potrebuješ pa izpit in kartico, ki to dokazuje. Je pa res, deluje kar nekaj časa, samo je vseeno pametno dat mivko, pa ta čas še podaljšaš 🙂

deca? Kaj je to?? Ponekod tako pravijo otrokom :))))
Pri tebi doma ločujete dela na moška in ženska? In, če bi živela sama, bi kaj? Pustila, da te preraste plevel?? Nekatere ženske res ne bi preživele brez moških!

Piki, ni problem v polnilu fug, problem je v podlagi tlakovcev. Z kremenčevo mivko in totalom, pa blažiš le posledice. Konkretno se zadeva reši z prelaganjem tlakovcev, ter podlaganjem za to namenske geotekstilije, ki ima tudi lastnost odvodnjavanja. Dobi se v Filc mengeš, ni draga. Vse ostalo je sizifovo delo.

Mi smo to imeli, pa je vseeno zraslo 🙁 Zdaj pa ne bomo ven metali pa še enkrat, samo zato, da bo dve leti mir.

Ne,mivka ne prepreči rast plevela, preverjeno!Imamo tlakovce že kar nekaj let in s časoma začne rasti trava oz.nek “mah”…pa smo tisto ven ščistili in spet nasipali mivko,pa se zgodba ponovi! Bum efekt je najboljši!Pošpricas pa imaš mir (za eno sezono) 🙂

oj brklc 🙂

ker so položeni že leta so bili pač brez vsega tega kar omenjaš, pa še fugirani z navadno mivko, ki menda pospešuje rast plevela (to zdaj vem) …. 1x bomo morali dvorišče prekopati zaradi kanalizacije, pa morda to rešimo takrat
za zdaj pa bi res to mivko, pa da vidim kaj bo 🙂

@ kalisto in boom – z boom sem že ene 2x, pa resnici na ljubo tudi ni držalo dolgo, mal dle je bil mir, potem pa vse po starem, pa še kmal sem si uničila plezalko, pa kemije ne bi

sem pa počela s tlakovci poleg vapa še to, da sem plevel škropila s kisom (je mal pomagalo), zalivala s slano vodo (je tudi pomagalo, mal) :)))

@Robi
– so že položeni, bom vseeno probala, sam vreme še počakam 🙂

Mi smo to imeli, pa je vseeno zraslo 🙁 Zdaj pa ne bomo ven metali pa še enkrat, samo zato, da bo dve leti mir.[/quote]

Lahko da je bila napak položena, morebiti še na napačno podlago. Keč te geotekstilije je, da izpod tlakovcev odvede vodo, ki pa je nujna za rast. je pa res, da če so tlakovci v zatišni in senčni legi, sam njihov materijal zadržuje toliko vlage, da v fugah zraste mah. na sončnih legah ob pravilno izvedeni podlagi z geotekstilijo in drenažno cevjo ob robu dvorišča, poganjki travnic nimajo nikakršne šanse za rast, saj jih suhi tlakovci na vročini sežgejo.

Mi smo to imeli, pa je vseeno zraslo 🙁 Zdaj pa ne bomo ven metali pa še enkrat, samo zato, da bo dve leti mir.[/quote]

Lahko da je bila napak položena, morebiti še na napačno podlago. Keč te geotekstilije je, da izpod tlakovcev odvede vodo, ki pa je nujna za rast. je pa res, da če so tlakovci v zatišni in senčni legi, sam njihov materijal zadržuje toliko vlage, da v fugah zraste mah. na sončnih legah ob pravilno izvedeni podlagi z geotekstilijo in drenažno cevjo ob robu dvorišča, poganjki travnic nimajo nikakršne šanse za rast, saj jih suhi tlakovci na vročini sežgejo.[/quote]

Mogoče pa res. Delali so stručkoti, tako da mislim, da je bilo narejeno ok (no, roke v ogenj ravno ne bi dala… ), jih imamo pa na severni strani za hišo, pa še v breg je obrnjeno. Mogoče je pa res to problem. No ja, zdaj smo že navajeni – vsakič ko kaj vidiš pač ven potegneš, pa jenekak. Nad mahom smo pa obupal – štrajfiks dvakrat letno, pa je za silo 🙂

Meni je kremenčeva mivka preprosto izginila iz fug praktično v dveh mesecih. Preprosto jo je odplavilo ali kaj in zdaj seveda plevel veselo raste (pa tudi čez tisto mivko je). Ker ne maram agresivne kemije se jih občasno lotim z vrelo vodo, kar drži kake tri tedne, potem pa jovo na novo.

Mahu se ne rešiš, trave pa bi se lahko z drenažno cevjo ki bi odvajala vodo med bregom in tlakovci.

mene pa mah sploh ne bi motil, ker če raste mah pol plevel ne, sem videla že to…. je nizek mah vseeno lepše videt kot vse drugo….

štrajfiks je enako vap oz. visokotlačni čistilec?

mene pa mah sploh ne bi motil, ker če raste mah pol plevel ne, sem videla že to…. je nizek mah vseeno lepše videt kot vse drugo….

štrajfiks je enako vap oz. visokotlačni čistilec?[/quote]

Ja, to je isto :)Sem tako avtomatično napisala, nič pomislila, da ima to še kako drugo ime 🙂

Mah mene sam po sebi tudi ne moti, samo začne slej o prej lesti ven iz fug na tlakovce, kar je potem res grdo. pa še plevel raste kar iz mahu ven.

Brklc, ta drenažna cev bi pa znala pomagat ja…jih bom probala doma mal navdušit 🙂

Ženska, kramp v roke pa kanal skopat, boš še zaslužila na fitnesu pa čvrsto rit boš mela! Dec naj se pa pizdi, ko bojo drugi za tabo gledal!

Jih bo mprbala doma mal navdušit…. PHA!!

Aja, pa kupit morš tisto ki ima ravno neperforirano dno, in obvezno jo zavit v geotekstilijo, ter vsaj 1,5 cm padca na meter. če boš pa med bregom in tlakovci skopala konkreten jarek, ene pol metra širok, in globine za tri višine tlakovcev, vanj položila geotekstilijo za dvojno širino jarka v breg, vanj položila cev, zasula z peskom granulacije 10+mm, vse skupaj pokrila z viškom geotekstilije ki je na bregu, in zasula na način da bo med tlakovci in bregom rahel kanal zarezan v breg, da bo odtekala površinska voda, bo pa to profesionalno, pa tudi telešček bo njamiii, in počutje odlično!!!

Hehe, hvala Brklc 🙂

Ne ne, to lahko že sama, samo nas je cel kup v hiši, temu primerno ima tudi vsak svoje ideje kaj bi, kaj se sploh da, česa nebi, kaj je kr neki … Skratka lahko si misliš… 🙂 Preden mi pridemo do konsenza, mal traja, ampak na koncu gre 🙂

[sub][/sub]

Mahu se ne rešiš, trave pa bi se lahko z drenažno cevjo ki bi odvajala vodo med bregom in tlakovci.[/quote]

Mahu se resis, potreses apnenc in bo. To mi naredimo na sencni strani vrta pod smrekami.

Zmešaj vodo, beli kis, sol in detergent za pranje posode. Daj v sprey, pošpricaj in glej kako plevel izginja.

Poguglaj, pa boš našla celotne recepte.

New Report

Close