Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TLAKOVCI – tisti, ki jih imate že

TLAKOVCI – tisti, ki jih imate že

Pozdravljeni!

Na dvorišču pred hišo bomo postavljali tlakovce. Dvorišče je ravno, namenjeno predvsem parkiranju lastnih avtomobilov. Površina meri 120 kvadratnih metrov. Dilema je v tem ali postavljati tlakovce na beton (površino naj bi prej betonirali) ali samo na pesek. Nekateri mi svetujejo beton, da se tlakovci ne bi premikali in da ne bi rasla trava. Drugi pravijo, da je dovolj, če postavimo tlakovce na pesek, le da mora biti podlaga dobro utrjena. Zanima me, kako imate postavljene tlakovce vi in kakšne so vaše izkušnje?
Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Mi smo jih dali na tampon (nekakšen grob pesek – je poceni) debeline cca 15 do 20 cm, nato smo položili črno plastično folijo, nato pa tlakovce v pesek (debeline cca 5 cm). Po 5 letih le tu pa tam pride kakšna trava, ki se je zasejala v pesek, kar pa ni hudo. Teža avtomobilov in tudi kamiona ne predstavlja problema, tlakovci se nič ne pogreznejo. Poskrbeti pa je potrebno za dobro odvajanje meteorne vode.

Ni potrebe po betonu. Le podlago je treba dobro utrdit, mi imamo spodaj tampon, potem pesek, močno navaljano in tlakovce čez. Sem pa tja pokuka ven kakšna bilka, ki se zasadi s semenom ki pride z vetrom, to je pa tudi vse.

Mi imamo tlakovce, pod njimi plast bolj finega peska, pod njim pa plast grobega in dobro utrjenega peska – kar kakih 50cm v globino.
Po treh letih je vse OK.

tud mi sam pesek zlo dobr zabit 🙂 in ja kot je en reku za meteorno vodo je treba poskrbeti pri nas imamo malo nagnjen na enem koncu.
drgač se 0 ne premikajo, trava neki tud ne raste vn mogoče ke pa tam kej zelenja pa še to sam mau pr vrtu drugače ne. prav lepo je.

Skopano ene 50-60 cm, pa grobi pesek, utrjeno (ne samo povaljano, sposodili smo si “žabo” na gradbenem podjetju), čez fini pesek, potem pa položeni tlakovci in popeskano, da pride pesek še v stike med tlakovce.

Tu in tam požene kaka travica, ki se zasadi z vetrom.

Imamo že več kot 15 let, tlakovci se sploh ne premikajo.

Paziti morate le, da skopljete vsaj v tako globino, kot prek zime zamrzne zemlja – drugače vam bo res dvigovalo (vidim pri sosedih, ki so skopali samo kakih 20 cm).

New Report

Close